måndag 31 augusti 2009

#233 Lovely Knit Almost Black...


...är nu äntligen min. Har kollat runt på de olika webshopparna som säljer Odd Molly och de första att få upp koftan Lovely Knit var http://www.juniform.se/ så jag var snabb och klickade hem en :) Det får bli en förtidig födelsedagspresent, så nu är det bara att vänta på att den ska komma hem till just mig :)

söndag 30 augusti 2009

Cravings for Sushi


Sushi (japanska 寿司、鮨、鮓 eller すし) är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära (Gari) och japansk soja. Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis jätteräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki. Annat man kan ha i sin sushirulle är olika sorters kött och kyckling. (wikipedia.se)


Jag har får helt noja på sushi denna japanska maträtt. Har nu också testat på olika sorter och från olika ställen. Detta med blandad förtjusning :)

lördag 29 augusti 2009

SSSSMOKEYYYY

Det var ett tag sedan med nu är det dags med en ny FOTD. Har börjat att gilla lite smokey eyes och med ljusa läppar och lätt rosa kinder, detta ger en frisk look. Börjar med en bild på det färdiga resultatet och sedan en helt osminkad bild. Denna är mer som en before bild innan ansiktsbehandlingen i tisdags. Så skönt det var så nu är det ny rutiner som gäller med mina Dermalogica produkter.


(Allt MAC om inget annat står, inom parantes är kollektions namnet.)
Aniskte:
Special Cleansing gele Dermalogica
Sheer Tint untinted daycream Dermalogica
Håkansson Skin concealer 1+2
Studio Moisture tint spf 15 (Baby Bloom) med borste #131
Studio Select loose powder med Make Up Store borste #351
Bronzing powder i Golden med #351
Isadora Brow pencil

Kinder:
Powder blush Dollymix med Face Stockholm borste #5
NARS highlighter blush i Ablatross med #131




Ögon:
Urban Decay Potion Eye Shadow Primer
Eyeshadow i Silverthurn (Rose Romance) över hela locket med #239
Eyeshadow i Smoke & Diamonds (Love That Look) på halva yttre delen av locket med #239
Eyeshadow i Print i globen men #222 ihop tonat med de andra skuggorna
Eyeshaow i Crystal Avalance med #224 som highlighter på hela benet och ihop tonat med de andra skuggorna
Eyeshadow Typografic med #208 som eyeliner precis vid övrefransraden
Eyeshadow Silver Ring med #214 under nedrefransarna
Lancome Hypnose Drama mascara i Excessive Black applicerat på övre- och undreögonfransar
Läppar:
Lipglass i C-Thru

Jag gick ner i träsket....

....och hamnde i ODD MOLLY himlen!

Efter mitt senast inköp en Markout Blouse, har jag blivit helt insnöad på Odd Molly. Så det blev några saker till :) Ett vitt basic linne #215 Rib jersey tank i vit och från Odd Molly skincare blev det en showergel och en bodylotion så nu kan man lukta som Odd Molly också :)



Efter ett besök på Åhlens City här i Malmö och är rätt så chockad att det har fått upp iprincip hela fösta höstsläppet där, trodde jag inte då det så sent som tidigare i veckan hängde några enstaka left-overs där, bara kul.
Så några tester senare blev det ett linne i färgen almost black #889 100 gr Lovelove Tank. Upplever detta som en rätt så lång modell och kommer bli fin fint under andra plagg.

Nu väntar jag bara på att min Lovley Knit #233 ska komma, det kanske får bli en förtidig födelsedags present :)

I love news!

Hösten ger oss alltid mycket nyheter i butikerna, både på skönhet, hår och kläd fronten :) Är deta något bra eller skappar det bara köpberoende?

Jaja, nog snackat om detta första nyheten är ett shampoo faktiskt från salongs märket TRESemmé och är en hårvårdsserie som har kommit upp på hyllorna och säljs främst i daglig varuhandeln. HAr man följt designserien Project Runway har man bra koll på vad detta är. Flaskorna är enorma och innehåller 900 ml (nästan 1 liter) för en kostnad runt 95 kr. Här finns shampoo, balsam och olika stylingprodukter.


På nagelfronten har vi två ny lack ett från ChinaGlaze´s nya höst kollektion Retro Diva i färgen Cords och är en lätt lilagrå metalisk nyans och från Isadoras höst kollektion Bohemian Rapsody (I love this collection!) nagellacket #632 Pure Purple. Sist men inte minst är det ett rött läppstift från MAC´s Euristocrats II kollektion i färgen Cockney.


Här kan man själv avgöra hur mycket färg man vill att läppstiftet ska ge. Applicera ett lager så får du bara en lite skir färg och det röda blir mer lättburet.


onsdag 26 augusti 2009

Allt är inte guld som glimmar....


OMG vilken härlig och inpirerande bild jag hittade i en blogg, tänkte att den kan man göra att roligt inlägg om. Jag har funderat och funderat typ ska jag göra en inpirationsbild med olika läppstift och läppglans m.m. Men det verkar inte som att det kommer att bli det denna gången istället får bilden symbolisera att "Allt är inte guld som glimmar".

Här kan jag då dra paralleller till olika sake jag köper bara för att köpa och sedan visar det sig att det inte är speciellt bra eller att det överhuvudtaget inte funkar för just mig. Under denna kategorin har vi t.ex. olika sminkprodukter, hudvård m.m. detta är då inköpt bara för att man ska ha det i sin samling.




Jag har ju nu gått och kärat ner mig i klädesmärket ODD MOLLY...!

tisdag 25 augusti 2009

Dark Brown nails

En NOTD med Isadoras ny nagellack #647 Bohemian Brown från deras Bohemian Rhapsody kollektion höst 2009. Gillade det för att det var mörkt men dock inte svart. Påbilden är där två lager Bohemian Brown och ett lager av Seche Vite topcoat.

söndag 23 augusti 2009

MLBB...

...Detta står för my lips but better och är en läpppenna och ett läppstift kombo som är i samma färg som dina läppar fast det bli ännu bättre än din naturliga färg, så hänger ni med!?



Jag tror nu att jag har hittat denna kombo och detta är då en läppenna från MAC med namnet Dervish och ett läppstift från MAC´s Viva Glam serie i färgen Viva Glam VI SE. Detta är i en luster finish som ger lagom med färg och härlig glans.

Färgen skiljer sig lite då man målar hela läppen med läppennan först eller bara konturer, det blir en mer lilafärg så man grundar med läppennan som en bas över läppen först. Så det är bara att välja hur man vill ha det :)

Mina Odd Molly´sar <3

Efter jag igår hade suttit och suftat runt på flera Odd Molly bloggar (gud vad det finns många!) tänkte jag att jag också skulle visa min Odd Molly gardrob.



Mitt första inköp var Good T-shirt från våren 2008 den längst till höger på bilden i en blågrå nyans. Från kollektionen förra året alltså hösten 2008 blev det en till Good T-shirt (den till vänster) i almost black. Båda med ett underbart tryck på ryggen, I like!


Från höst 2008 blev det även två tröjor i likadant material, till vänster Rib jersey l/s #214 i blue och Rib jersey tank #215 i grey.

Den tröja som jag har använt väldigt mycket är min gråa jersey med rosa gummibandsrynk upptill och på ryggen. Denna blev också inköpt under hösten 2008.

Tänkte att mammas dark blue Tenfold knit jacket #506 också skulle få var med :) (Inköpt hösten 2008, även denna.)

lördag 22 augusti 2009

Odd Molly, Welcome to my home!

Nu har Odd Mollys skincare kollektion som är ett samarbete med CCS kommit och heter nätt och jämt "My skin loves me" priserna ligger mellan 145-395 kr. Det är en blandning av allt möjligt t.ex. läppbalsam, duschkräm, bodylotion, bodybutter och tvål. Tycker de har lyckat rätt så bra och förpackningarna är ju bara hur söta som helst :)

Så vad har jag nu köpt från detta; Hmmm, jo det blev lipbalm, handcream och soap. Är super sugen på både bodylotion och showergelé....

Inte nog med detta har ju också Odd Mollys fall/winter-09 klädkollektion kommit ut i butikerna och det blev en topp deras Good t-shirt (art. nr. 1) i färgen almost black och den ljuvliga Makeout blouse (art. nr. 911) i chocolate. Har länge gått och kollat in denna :)

onsdag 19 augusti 2009

I LOVE that look & Baby Bloom all by MAC

Då var det den 15:de igen (vist jag är lite efter denna gången) och denna gången släppte MAC två kollektionen, alltså Love that look och Baby Bloom.

Love thar look består av 12 ögonskuggor i Starflash formula (som är en krämigare variant av MAC´s veluxe pearl) och 4 pearlglide ögonpennor med glitter i.

Baby Bloom är en lätt sommar kollektion med en lätt foundation typ som en färgad dagkräm med spf 15 och ljusa läppbalm med spf 20 (dessa saker är i de vita förpackningarna).

Så vad fick följa med hem i den "lilla" påsen:



Från vänster; Pearlglide eyeliner i Russian Black, Fly-By-Blu och Suntint lipbalm i Moist Plum


Överst från vänster; On-off, Fashion Groupie, Strike a pose
undre raden från vänster; Grande Entrance, Smoke & Diamonds, Style Snob, Glamour Check!


Från vänster; Ego och Studio Moisture Tint i Medium

Överst; Grande Entrance, Ego, On-off
Mellan; Smoke & Diamonds, Fashion Groupie, Strike a Pose
Underst; Style Snob, Glamour Check!
Denna gången fick alla Love that look ögonskuggorna en egen palette, så depott:ade och klara :)

Eleven med China Glaze

För cirka en vecka sedan köpte jag några saker från www.eleven.se tycker att det är en bra sminksite som levererar supersnabbt, då allt finns i lager :) Köpte en fin fin stor sminkspegel med en diameter på 22,5 cm och med ett ställbart ljus i tre lägen allt för perfekt resultat, även några saker från hudvårds märket Mario Badescu tycke inte detta var en hit. Kanske för jag har förälskat mig i Dermalogica :) Har bokat in en ansiktsbehandling nästa vecka....längtar.

Med beställningen från Eleven kom det också ett nagellack från China Glaze i deras holografiskaserie OMG. Just detta heter TTYL och är ett lite rödrosalila-färgat lack med ett underbart shimmer.



måndag 17 augusti 2009

Skincare a´la Dermalogica


Har gått och blivit helt förälskad i Dermalogica, som är ett hudvård märke från USA. Så bra produkter och faktiskt en ren och snygg förpackningsdesign.
För en regelbunden hurvårdsrutin så använd rengöring, peeling/mask, toner och avslutande kräm. Den första produkten jag testade var deras Daily Microfoliant som är en mild peeling som används varje dag, efter detta avslutar jag med deras Skin Smoothing Cream. LOVLEY!

torsdag 13 augusti 2009

Vänsterhäntas dag, hipp hipp hurra!


Idag 13 augusti är det vänsterhäntas dag. I och med jag är vänsterhänt är det bara att gratulera mig! Så GRATTIS Emma :)

lördag 8 augusti 2009

China Glaze For Audery - Something Blue

Då var det dags för en närmare titt på nagellacket som jag hade beställt från USA, med andra ord "For Audrey" från China Glaze. Tyckte detta var lite roligt och efter som Tiffany&Co är ett märke som är kända för sina ljudsblåa (en färg som de har patent på) askar med "the big rock" i och gör fin fina smycken så var det ett självklart köp :)

Nagellacket "For Audrey" är med i China Glaze Something Blue kollektion och är tillägnad Audrey Hepburn och filmen Breakfast at Tiffany´s.


Närmare titt på flaskan. China Glaze kostar i Sverige 99:- köpte den från transdesig och betalade 2,60 dollar, så ett riktigt klipp.


Här är det målat med två lager China Glaze "For Audrey" och ett lager av det nya överlacket Seche Vite. Det jag kan säga om färgen är att den var en snygg ljusblå och rätt lätt målad.