lördag 31 oktober 2009

Tre år på samma adress

Tänkte att jag skulle fira lite idag, med att säga att jag har tre års kalas idag för mitt boende. Trivs väldigt bra och det är ju inte illa :) Så hipp hipp hurra´ för min lgh i da´.

torsdag 29 oktober 2009

Good Karma?! från Lush

Under onsdagen skulle jag en liten sväng lite minibutiken Lush som ligger i Center Syd i Löddeköpinge. En lite butik så att säga men där finns några godbitar. Mitt ärende var Halloween serien som kom för ett tag sedan och innehåll då duschkrämen Ghost, med doft av vita liljor. Lite kul tänkte jag som då var sugen på att testa denna. Duschkrämen släpptes i en 250ml för 99 kr och en 500ml för 179kr. Då jag såg att den lilla flaskan var slut och den större kändes för stor och främst för dyr fick jag nosa vidare på andra saker.

Jag hittade efter stund den otroligt god doft vid namn Karma, typ Lush´s mest säljand doft :) Lukten kan väl beskrivas som citrus med inslag av apelsin och patculli. Har väl inte lagt märke till den innan bara...Så det fick bli en tvål med denna goda goda doft, ett shampoo I love juciy, en liten duschkräm Snow Fairy (deras julkollektion), en ansiktepealing med kol och en duscholja.

Jag testade också Karma Kream detta är en bodylotion med samma doft som tvålen, så gott. Så nästa gång jag kommer in på Lush igen kommer det att bli en Solid perfume i just det Karma!

måndag 26 oktober 2009

MAC Holiday 2009 - Magic, Mirth and Mischief

Jag har tidigare nämnt angående MAC´s julkollektion vid namn Magic, Mirth and Mischief. Kollektionen består av fem delar. Först är det den "vanliga" kollektionen med lite blandade saker t.ex. mineralögonskuggor, läppstift, läppglans m.m. sedan har vi make-up borstarna, ögon-, ansikte- och läppaletter, läpp- och ögonseten och tillsist ett mineralset. Tillsammans med MAC´s projekt Viva Glam kommer också en speciell läppalette och olika julkort. Några veckor senare släpp dessutom läppglans- och pigmentset. Så vi snackar om mycket saker, MAC´s julkollektion är STOR som alltid :)

Då jag var i Köpenhamn i fredags såg jag till min förvåning att de redan hade fått upp make-up borstarna och ögonpaletterna :) Detta ska då inte komma up förren den 15 november. Jag hade redan på känn att jag skulle köpa borste #129 och #212 och snacka om tur så dessa var i det ena borstsetet. Det som jag valde heter Wave of a Wand, (sweep and define brushes). Jag har ingen av dessa borstar sedan innan vilket kändes som att detta var ett mycket bra köp.
Överst och ner; #212, #227, #275, #190, #129
När jag sedan skulle välja mellan ögonpaletterna var det lite svårare då jag kände för tre av de fyra olika färgkombinationerna :) De som jag valde mellan var Sorceress (grå, silver, lila), Smoke and Mirrors (beige, brun, svartbrun) och Devil may Dare (rosa, lila, brunguld). Alla är supersnygga med det fick bli den basic:a paletten Smoke and Mirrors, då denna kändes mest lämpad för det mesta. Paletten består av sex ögonskuggor och man får även en lite ögonpensel #213 med.

Ögonskuggorna som är med är; Översta raden från vänster: Fire in her eyes (F), Wide-eyed Wonder (F), Black Magique (V) och nedersta raden från vänster: Spell No.9 (S), Deception (F) och Smoke and Mirrors (S).

Kph ´s MAC

Jag blir alltid lite smått exalterad då jag kommer in på MAC i Kph, det ligger inne på Magasin, det kan bero på att de är så välsorterat och att de nästan alltid har allt hemma. Mamma och jag kom också fram till att både Magasin och Illum i Kph är mycket"mysigare" än t.ex. NK i Sthlm.

Denna gång fick några saker följa med mig hem.



Överst på bilden; Prep+prime transperent finish powder, Cleansing off oil, brush #231 och brow pencil.

E/S "Girlie", "Sketch" och "Rule"

I Kph hade de även fått upp vissa delar av julkollektionen :)

lördag 24 oktober 2009

Bumble and Bumble

Då jag ständigt är på jakt efter ett volymshampoo, har jag nu snöat in mig på det amerikanska hårvårds märket Bumble and Bumble. Roligt namn och roliga och kända produkter för rengöring och styling. Då jag var i Kph igån fick jag tag i några små travleflaskor som jag tänkte att jag ska testa innan jag köper ordinarie storlek. Allt som har med volym/thickenging välkommen hem till Emma!

torsdag 22 oktober 2009

Mamma, Happy Birthday!

Min underbara supermamma fyller år idag och skulle vill inget annat än säga GRATTIS till henne <3

onsdag 21 oktober 2009

MAC DSquared2 & Style Black Swatches

Tänkte för en gångs skulle lägga upp lite bilder på hur det olika läppstiften/läppglansen ser ut på läpparna, jag är en NC20 i MAC´s färgkarta detta lite för att få ett humm om hur vidare färgen kommer att synas på läpparna och se ut till ens hudton. Tänke även visa hur de två nagellacken från Style Black ser ut och ögonskuggorna även dessa från Style Black.

Först kommer jag visa läpprodukterna ur MAC DSquared2;

Lipstick Nude Rose

Lip Stick Blood Red
Lip Erase Dim
Tinted Lip Conditioner spf 15 Fuschia Pink

MAC Black Style läpprodukter;

Glimmerglass Blackfire

Mattene Lipstick Night Violet

Mattene Lipstick Night Violet och Glimmerglass Blackfire <3

De två nagellacken från Style Black;

Nail Lacqure Baby Goth Girl
Nail Lacqure Seriously Hip

Ögoskuggorna från Style Black;

Mineralize Eyeshadow Cinderfella (de två översta på bilden ena torr och den andra våt)

Mineralize Eyeshadow Young Punk (de två nedersta på bilden torr och våt)

Grease Paint Stick Intense Black överst och Khol pencil "Feline" från DSquared2 underst.

tisdag 20 oktober 2009

MAC Volcanic Ash -Exfoliator and -Thermal Mask

Med Style Black kom det också två hudvård produkter (!) som båda innehåller vulkanisk aska (!) lite roligt och anorlunda tycker jag, som sjävklart köpte båda :)


Jag har hunnit testa Volcanic Ash Exfoliator (till vänster på bilden) och min första reaktion var en rätt så rivig känsla av peelingen som är i i form av socker. Dessa små korn försvinner ganska snabbt då jag tog lite vatten och peelade runt i ansiktet. Sedan var det en spontan reaktion på vad lent ansiktet blev :) Värd att testa!
Volcanic Ash Thermal Mask (till höger i bild) är en ansiktsmask som vid kontakt med vatten blir varm och både återfuktar och exfolierar ansiket. Ska bli kul att testa.

MAC DSquared2

Det andra släppet från MAC var MAC´s samarbete med kläddesignerna Dan and Dean alltså DSquared2. Jag har inte gillat en kolletion så mycket sedan Blonde, Brunette and Redhead släpptes i februari i år. Jag känner här lite att de är neutrala toner med skulpterde kinder kontra starka hotpink/fuchsia läppar med svarta mörka ögon. I like!


Från vänster; Sclupt and Shape Powder "Accentuate/Sculpt", Lipstick "Nude Rose" och "Blood Red", Lip Erase "Dim", Tinted Lip Conditinor Spf 15 "Fuchsia Fix" och Kohl Power Eye Pencil "Feline"

Sclupt and Shape Powder "Accentuate/Sculpt"

Lipstick "Nude Rose" och "Blood Red"

Lip Erase "Dim" och Tinted Lip Conditinor Spf 15 "Fuchsia Fix"

I kollektion släpptes även dessa två produkter Clear Gloss som jag köpte när den kom med Make-Up ART, borste #165 Tapered cheek/highlight Brush som jag köpte när den kom med Blonde, Brunette and Redhead. Även Greasepaint Stick i "V" och "B" släpptes, jag köpte den i "Intense Black" och bild ligger under Style Black, då de hade den med i båda kollektionerna.

MAC Style Black

Det blev en del inköp från MAC´s Style Black kollektion, jag som inte skulle ha något och sedan bara Volcanic Ash Thermal Mask (som supersnälla Maggie fixade till mig från MAC i Sthlm, då de inte hade kommit in i Malmö) och Volcanic Ash Exfoliator.





Från vänster; Mattene Lipstick "Night Violet", Mineralize Eyeshadow "Cinderfella", Glimmerglass "Blackfire", Naillacqur "Baby Goth Girl". Naillacqur "Seriously Hip" och Greasepaint Stick "Intense Black"



Mattene Lipstick "Night Violet", Glimmerglass "Blackfire"


Mineralize Eyeshadow "Cinderfella"

Mineralize Eyeshadow "Young Punk"
I kollektionen Style Black var det även med två andra saker som jag redan hade. Den suberba borsten #214 Short Shader Brush som jag köpte då den kom med Blonde, Brunette and Redheads och ögonpennan Smolder.

LA Sthlm paketet



Tänke att visa hur det såg ut på rikigt när sakerna från http://www.kyssjohanna.se/ kom. Armbande var ursnyggt och med den extra berlocken blir det ett klockrent köp. Örhängena var rätt stora så de kommer lätt att synas. Det som jag inte var jättenöjd med är den stora coctailringen från House of Harlow, då jag tyckte att den helt enkelt var för stor.

På sminkfronten massor av nytt!


Tänkt att jag själv för engångs skull skulle fixa en lite annorlunda look. Med inspiration från de senaste släppen från MAC, då mest med tanke på Style Black blev det faktiskt en blixt på ena ögat. Blev rätt så bra om jag får säga det själv :)

Som sagt har det varit massor av MAC släpp nu i oktober. Style Black, DSquared2, Trend F/W ´09 och Dazzleglass Cream. Ovan är det saker från de två första kollektionerna. Den som väntar får se...

torsdag 15 oktober 2009

Pandora fall x2

Då jag idag var inne på Pandora Butiken och fick se alla höstens nyheter kunde jag inte stå emot dessa supersöta små balettskor :) Balett och dans freak som jag är...

Även detta enkla läderarmband fick följa med hem. Rolig idé med att sätta vanlig pandoralås på läder armband, detta påminner lite om Ole Lyngaard´s Sweet drops system.