måndag 31 januari 2011

Naked Eye

Då var det dags att använda min nya Urban Decay Naked Palette för första gången i en fotd. Mitt första intryck är vilka härliga skuggor och vilken underbar finish de har. En underbar palette och kan varieras i det oändliga.
Aniskte:
Emma S. Day Moisturizing
MAC Moisture Cover NC20
Make Up Store Dual Foundation Stockholm
MAC Fix + Lavender

Kinder:
MAC Powder Blush My Highland Honey



Ögon:
Urban Decay Primer Potion Original
Urban Decay Sin över locket
Urban Decay Tosted på halva locket
Urban Decay Hustle i globen
Urban Decay Naked under ögat
Urban Decay Virgin som highlighter
Bourjois Volumizer Mascara steg 1
Ögonbryn:
MAC Brow Pencil Lingering
MAC Brow Set Clear
Läppar:
MAC Lipstick The Faerie Glen
Psst: Detta var mitt sjuhundrade inlägg och snart (11 feb.) fyller bloggen två år :)

söndag 30 januari 2011

Isadora Graffiti Nails Latte Queen

Tänkte att det skulle vara dags att testa de nya färgerna från Isadora Graffiti Nails, men jag och Graffiti Nails går inte ihop. Det blev fult och den konstig struktur på naglarna. Sedan får jag erkänna att det inte blir bättre av att mina naglar och nagelband har sett bättre dagar :)


Jag började med Trind, ett mellan lager av Latte Queen och till sist Orly SEC ´N DRY.

lördag 29 januari 2011

Från budget till lyx

Titta vad helgen har erbjudit i nagellacksväg! Alla nagellack är från vårens kollektioner och jag låter titeln säga sitt, från 25:- till 250:-.


Från vänster: OPI Not like the movies, Chanel Pearl Drop #511, Chanel Black Pearl #513, Isadora Mellow Yellow, Depend #223 och Depend #135.

Jag undrar nu vilket nagellack Ni vill se först i en NOTD?

Recension: Kiehl´s Rice & Wheat Volumizing Shampoo

Mitt hår är typiskt skandinaviskt, typ fint, mellantunt och platt, därför brukar jag alltid köpa volymshampoo och hoppas på lite lyft. På Kiehl´s köpte jag deras bästsäljande Rice & Wheat Volumizing Shampoo och en liten balsam i samma serie.

Jag har nu använt shampot vid några tillfällen och tänkte ge mig på en recension.
Kiehl´s shampoo innehåller 250 ml och jag tror att jag betalade runt 200 DKK för det. Jag har tvättat håret två gånger under tvättningen detta för att först få ut smuts och sedan låta effekten göra sitt. Jag gillar resultatet och det blir lite strävt och håret håller sig fräscht ca 2-3 dagar. Dock blir det ingen vavavom effekt av detta shampoo heller, men den gör sitt jobb och får ett starkt Godkänt.

fredag 28 januari 2011

FACE Stockholm Rödklöver

I det flesta tidningar brukar man få med en liten premie, denna gång vad det ett läppglans från svenska märket FACE Stockholm som följde med tidningen Damernas Värld (dock ej månadens nummer). Jag fick med den vackra ceriserosa färgen vid namn Rödklöver och den åkte på direkt.


Det är en skir härlig stark rosa färg och den känns väldigt bra på läpparna, inte klibbig eller klistrig. Dock kan jag uppleva att den flytter ut lite och känns lite som ett läppbalsam.

China Glaze Ingrid

Jag har några nagellack kvar från China Glaze Vintage Vixen kollektionen från hösten 2010. Det som blev väldigt populärt var det mellanbruna med lite guldskimmer i vid namn Ingrid.


Jag brukar tycka om de bruna lacken med detta tja, vet inte riktigt. Helt okej inte mer. Jag har iallafall använt bast coat och två lager av Ingrid.

torsdag 27 januari 2011

En beauty 3:a # VII

Det är lika kul varje gång när det Länkär dags för en beauty trea. Denna gång är det verktyg till ögonen som gäller. Dessa tre borstar är alla från MAC och ingår i det permanenta sortimentet, jag använder de varje dag och det är nog ca tre år gamla. Det säger jag är kvalité.


Från vänster;
1. MAC #239 applicerar jag alltid ögonskugga på locket med.
2. MAC #222 en smal crease-borste.
3. MAC #224 en fluffig mjuk borste för att tona ihop skuggor.

onsdag 26 januari 2011

Bobbi Brown Smokey

Jag har hittat en väldigt bra crease-skugga eller om man vill också en skugga att använda till eyeliner för att mjukt resultat. Ögonskuggan kommer från Bobbi Brown och heter Smokey med nummer 24 efter sig. Färgen är en deep brown black i en matt formula.




Det är en otroligt pigment rik ögonskugga som jag upplever att alla Bobbi Brown saker har varit hitintills. Den fungrar både till vardags och till party, allt efter tycke och smak.

måndag 24 januari 2011

Smokey Rose

Det är typ bättre sent än aldrig att göra ett inlägg om en fotd som nog är tre veckor gammal. Har hittat en riktigt bra crease-skugga i den nya Smokey från Bobbi Brown och har kombinerat det med två enkla skuggor från MAC.
Aniskte:
Emma S. Day Moisturizing
MAC Studio Fix NW20 med Sigma F50
MAC Blot Powder Medium med Make up Store #352

Kinder:
Bobbi Brown Tawny med MAC #116




Ögon:
Urban Decay Primer Potion Eden
MAC Eyeshadow Naked Lunch med MAC #239
MAC Eyeshadow Silver Ring med MAC #239
Bobbi Brown Smokey med MAC #222
MAC Dazzlelight med MAC #224
Bourjois Volumizing Mascara Black
Ögonbryn:
Isadora Brow Pencil Dark Brown
MAC Brow set Clear
Läppar:
MAC Slimshine Lipstick i Long Steam Rose

söndag 23 januari 2011

Nougat London - Hands on the Run

Något som jag använder mycket av och främst i mitt jobb är handsprit. På jobbet har det såklart köpts in pumpflaskor efter punkflaskor med alcogel/sprit och används flera gånger per dag. Så samtidigt som jag beställde Jennifer Aniston parfymen från Tintinstyle passade jag att på slänga med ett kit från Nougat London.

Kitet heter Hands on the Run och är i den ljusrosa färgen som har en doft av Tuberose och Jasmin.
Man får med en liten flaska handsprit och en handkräm.
Tänk att handsprit kan dofta så gott?!

Handkrämen går snabbt in i huden och lämnar en mjukhinna på händerna, allt för att undvika kladd då man är i farten.

lördag 22 januari 2011

OPI My Private Jet

Ett nagellack som har varit flitigt ombloggat för något år sedan är OPI´s My Private Jet. En supersnygg lite brun/taupe färg med större skimmer korn i.

Det var väldigt lätt lackat och två lager gav ett fint resultat. Jag avslutade med Seche Vite överlack.

fredag 21 januari 2011

Jennifer Aniston EDP

När jag först hörde om Jennifer Anistons nya parfym på Lollipop26 var jag bara tvungen att testa den. Jag började att leta och leta, men icke. Detta var i augusti och nu i januari hittade jag den först på Eleven och sedan beställde jag den tillslut på Tintinstyle. Tre dagar senare kom den i posten och I´m in love.
Jag läste att det var först tänkt att doften skulle heta Jennifer Aniston Lol@vie (=skratta åt livet), med efter olika påtryckningar blev namnet bara Jennifer Aniston EDP, lite smått tråkigt. Doften har släppts i en 30 ml respektive 50 ml flaska och flaskan ska vara inspirerad av vågor och hav.
Doften har toppnoter av citrus och rosenvatten, hjärtnoter av jasmin, lilja och viol och basnoter av mysk, ambra och sandelträ. I min lilla näsa känner jag vissa likheter med MAC´s Naked Honey doft som släpptes med samma kollektion sommaren 2009. MAC´s variant är dock betydligt starkare och håller längre.

Min första tanke var en svag blomdoft, tror att det är jasminet, och den perfekta vardagsparfymen. Jag upplever dock att den är lite flyktig och försvinner på några timmar. Jag är egentligen emot så kallade "kändisdofter", men med Jennifer Aniston EDP får det bli ett undantag.

torsdag 20 januari 2011

MAC Ample Pink med Soar

Jag fick ett tips från en livstils blogg att kombinera MAC´s Plushglass i färgen Ample Pink med MAC´s läppenna i Soar. Såklart vara jag bara tvungen att testa :)

De flesta av de läppennor jag har från MAC går om det bruna hållet medan Soar går mot den lila färgskalan, den ger en snygg markering och lätt färg till mina läppar. Det lite komiska i detta är att MAC beskriver färgen som en mid-tone pinkish brown :)
Jag har bara ett Plushglass sedan tidigare från MAC i färgen eller icke färgen Fulfilled. Plushglass är MAC´s svar på plump läppglans och de ska göra dina läppar naturligt fylligare. Plushglass ligger också lite högre i pris än MAC´s vanliga lipglass ca 30 :- mer.
Färgen jag köpte heter Ample Pink och är en full, soft, rose. Den har blivit min vardags favorit under den gångna veckan.
Enbart med läppennan Soar.
Först Soar och sedan Plushglass Ample Pink.

tisdag 18 januari 2011

Isadora Graffiti Nails vol. 2

Isadora rider vidar på succé vågen med sina Graffiti Nails och det kommer nu fyra nya färger. Ljusrosa, ljusblå, beige och brun är det nya färgerna som ska släppas under vecka fyra, fast jag hittade de redan i lördags på Åhlens City i Malmö.

De som absolut var snyggast och som verkar bli de som åker först är de beiga och bruna (till och med min syster köpte det beiga, kanske för att jag var med och påverkade henne!).
Latte Queen och All City Brown
809 Latte Queen
810 All City Brown
Såklart blev det test time direkt och jag lackad på ett tjockt lager av deet vitgråbeige:a Body Language från Essie som ett sk. grundlack. Sedan blev det Latte Queen på långfingret till vänster på bilden och All City Brown på pekfingert till höger på bilden. Effekten skulle nog blivit bättre med ett mörkare lack under den beige:a men den bruna blev ur snygg.

Då ska jag få lååånga fransar

Det har bloggats en hel del om Dependa nya ögonfrannäring eller serum som ska skynda på tillväxten på ögonfransarna. Gelen som är i en vanlig maskarahylsa appliceras morgon och kväll under ett tag säg fyra veckor och man ska få märkbart fylligare ögonfransar. Så jag tänkte för 89:- är det bara att testa, återkommer med resultatet :)