tisdag 31 maj 2011

MAC Flighty Collection - swatches

I press utskicket med MAC Flighty kollektionen kom en av de 16 nya Big Bounce Shadow. Beskrivning stämmer väl in på produkten med sin moussé liknande formula och jag upplever den lite lös och rinig i konsistensen. Det står också att de ska vara lätta att kombinera, bygga på till önskade intensitet och tona ihop med varandra samt ge ett hållbart resultat. Big Bounce Shadow innehåller 5 gram och kommer att kosta SEK 185.
Förpackningen är som de vanliga paint pot:en, glas och skruv lock.

Man ser direkt att den är rätt så lös i formulan. MAC rekommenderar att man använder deras Shader Brush #242 för den rätta finishen.

Jag fick färgen Rich, Sweet och MAC beskriver den som en chocolate gold with gold pearl.



Jag upplevde att den var rätt så lätt att tona och torkade relativt snabbt dock var det lite löst glitter som jag tror behöver en klistrig bas för att få snyggt.

måndag 30 maj 2011

MAC Flighty Collection - info

Nu lämnar vi MAC Surf Baby och flyger vidare till MAC kommande kollektion med namnet Flighty. Det är en rätt så lite kollektion med 16 nya ögonskuggor, Big Bounce Shadow, med en moussé liknande formula och fyra färgade maskaror i Zoom Lash serien. Det är realese enligt pr-info den 15 juni (men det brukar vara den 8:de) och Flighty kommer att stanna uppe i 8-10 veckor på diskarna.

"Elevate your state of mind with a high-altitude collection of sensually spongy watercolour whipped mousse cream shadows in 16 hues that fly higher than gravity´s rainbow."

Big Bounce Shadow (DKK 150, SEK 185, NOK 160): The Cool Elite, Good Fortune, Reward Yourself, Impeccably Rich, Sizzlin' Diva, Trophy, Free As Air, Spread The Wealth, Extra Charged, Up The Ante!, Rich Thrills, Luxury Touch, Count Your Assets, My Next Indulgence, Rich, Sweet, Black Diamond


Zoom Lash Coloured Mascara (DKK 135, SEK 160, NOK 145): High Esteem, Blue Change, Plum Reserve, Green is Green


Shader Brush (DKK 205, SEK 245, NOK 220): #242

Big Bounce Shadow The Cool Elite (White with silver pearl)

Big Bounce Shadow Rich Thrills Dirty silver with multicolour pearl


Zoon Lash Coloured Mascara Blue Charge Deep Navy BlueZoon Lash Cloloured Mascara High Esteem Mid-tone grey with silver pearl


Jag är lite delad inför denna kollektion, jag är inte riktigt vän med krämögonskuggor och i moussé formula vet jag inte alls. Dock skulle det vara kul att testa på en av de lite ljusare färgerna och använda som en "all-over-lid" skugga och eventuellt som primer. Dock är jag lite spänd på den silverfärgade Zoom Lash i färgen High Esteem dock är inte Zoom Lash min favorit maskara från MAC, men det är kul med lite andra färger än svart på fransarna.

OPI Too Hot Pink To Hold 'Em

Av jellylacken från OPI Texas köpte jag två det första har jag visat er och det var de koralliga Guy Meets Gal-Veston och det andra som heter Too Hot Pink To Hold 'Em har lackats på nu. Jag trodde att det skulle bli en dovare rosa färg, men den är faktiskt väldigt rosa lite till ton av neon och jag skulle vilja kalla den fuchsia i jellyform typ som hallonsorbé på naglarna.



Jag gillar den lite skira looken vilket göra nagellacket lite mer lättburet mest på grund av den starka färgen. Jag har lackat på med två lager av Too Hot Pink To Hold 'Em och avslutar med överlack från Mavala.

Recension: Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara

Då har jag skaffat mig en ny maskara denna gång blev det den nya uppdaterade False Lash Effect Fusion från Max Factor. Fusion syftar på att det både ska ge volym och längd och inte bara längd som dess förregångare. Jag gillar Max Factors maskaror mest för den gummerade bosten och att de separerar mina rätt så långa ögonfransar fint.
Maskarna innehåller 13,1 ml och när jag köpte den kostade den 149 kr (annars 175 kr) jag tycker att det är mycket maskara för pengarna.

Bosrsten som är av gummi gör verkligen ett bra jobb och jag det ser ut att borsten är det samma som i version 1.0 men att formulan på själva maskaran är ny.

Här har jag använt två lager och jag gillar resultatet. Om ni gillar maskaror med gummi borste så spanna in den nya False Lash Effect Fusion från Max Factor. Av mig får den ett Väl Godkänt.

söndag 29 maj 2011

Gold-Go-Lightly

Under flera veckor har jag nu använt mig av bronzer i min dagliga make-up. Lite på kinderna, näsan och i pannan piggar vilken dag som helst. Jag har blivit förtjust i det nya bronzer pudert från Honey Bronze men även Gold-Go-Lightly från MAC som jag har använt mig av i denna fotd.
Ansikte:
MAC Strobe Cream
MAC Mineralize Skin Finish Medium
Studio Careblend / Pressed Powder Gold-Go-Lightly

Kinder:
MAC Powder Blush Get Away Bronze




Ögon:

Too Faced Shadow Insurans

MAC Eyeshadow Arena
MAC Eyeshadow Amber Lights

MAC Eyeshadow Satin Taupe

MAC Eyeshadow Brown Down

MAC Eyeshadow Shroom

Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara Black


Ögonbryn:

MAC Eye Brow Lingering

Depend Brow Vax

Läppar:

Nars Lipstick Dolce Vita

lördag 28 maj 2011

Mavala Khaki Vintage

Nu har jag hittat lite bättre bilder på Mavala Select Collection. Jag valde att köpa ett av nagellacken det gröna Khaki Vintage #166. Det är ett riktigt fint nagellack med sin mossiga gröna khaki ton och sedan silver skimmer i detta.


Det är en lättburen grön färg och alla färgerna är lite dova i sin färgton. Den är riktigt snygg, dock inte särskilt unik då den är väldigt lik Essie Sew Psyched.

Jag har grundat med Orly Bonder, två lager av Mavala Khaki Vintage och sedan ett lager av Mavala Minute Quick-Finish överlack.

fredag 27 maj 2011

Månadens tre favoriter produkter - maj

Jag hade tänkt mig att starta en ny serie här på min blogg. Jag tänkte att varje månad hitta tre favorit produkter som jag har tyckt lite extra mycket om under den gånga månaden. Detta kan vara allt från gamla till nya saker och allt från smink till hårvård. Jag vet att detta görs av många redan men jag tycker att det är kul och Ni är mer än gärna välkomna att häng på, glöm bra inte att länka tillbaka. Jag funderade lite på när detta ska göras i månaden och jag bestämde mig för den 27:de, lätt att komma ihåg för då är det lön :)


Månaden tre favorit produkter för maj blir:


1. Jennifer Aniston Edp en enkel, sval och blommig sommar doft.


2. NARS Sheer lipstick i färgen Dolce Vita det perfekta mjukgörande vardags läppstiftet.


3. MAC Studio Careblend/Pressed Powder i färgen Gold-go-Lightly en enkel och vårdande bronzer för sommaren.

torsdag 26 maj 2011

Klubbdagar på The Body Shop med Honey Bronze

Igår och idag (25-26 maj) har The Body Shop kundklubbs dagar med 20% på valfri produkt samt om man köper över 400 kronor får man en valfri ordinarie Body Scrub. Jag kände att detta får jag inte missa och jag skulle ju ändå checka av de nya kollektionen Honey Bronze. Det blev några saker som det nya bronzing pudert från Honet Bronze, ett läppglans och en Sweet Lemon bodylotion och efter som jag kom upp i 400 kronor så blev det även Sweet Lemon Body Scrub.
En lite samling!

Jag tänkte visa er vad jag köpte från Honey Bronze. Det blev Bronzing Powder innehåller 11 gram och Lip Nectar läppglans innehåller 14 ml.

Färgen på bronzing pudert jag köpte blev 01 light matte. Jag har en gulare underton i min hud och denna färg gick mer mot rosa så det bröt av lite och blev helt enkelt snyggare.

Vilket vackert mönster!

Lip Nectar lipgloss i färgen 01 Honey Bunch är sådär härligt sommrig av orange, korall och guld.

Lite swatches överst Bronzing Powder 01 light matte och underst Lip Nectar lipgloss 01 Honey Bunch.

Jag upplevde färgen rätt så snäll och lättburen den känns väldigt behaglig på läpparna och vill man inte ha så mycket färg utan bara lite guldskimmer funkar detta också bra.

OPI GLAM SLAM UK - flaskbilder och swatches

Jag fick hem produkt prover på de kommande OPI Serena Williams kollektionen den tredje i ordningen som de har hämtat inspiration från Engelska Öppna. Det är tre nagellack uppdelat i två set, kommer i juli och kostar 250 kronor per set.
Från vänster; Your Royal Shine-ness, Servin' Up Sparkle, Grape...Set...Match

Your Royal Shine-ness ett så kallat foile lack med en underton av lite gråsvart med en fin silveryta.

Servin' Up Sparkle transperant giltterlack med lite holo effekt.

Grape...Set...Match ett lite duochromet nagelack i rött, lila och blått.

Från vänster; Grape...Set...Match, Your Royal Shine-ness, Servin' Up Sparkle


Jag har lackat på två lager av varje nagellack och på den undre bilden har jag även använt Servin' Up Sparkle över den två "vanliga" nagellacken.

onsdag 25 maj 2011

Vita Liberata - BUS:a luktfritt

Sommar och sol i alla ära men vi alla vet eller har blivit mer medvetna om vad följderna av förmycket solande innebär. Tack och lov att brun-utan-sol (BUS) finns till hands, för vist vill vi var sådär härligt solbrända och fräscha utan att det skadliga UV-strålarna ska skada oss.

Nu har Vita Liberata gjort om sina förpackningar men innehållet är det samma. Vita Libetata är marknades ända BUS som är helt luktfri och de varken kladdar eller färgar av sig på t.ex. kläder. De lämnar efter sig en jämn färg utan varken ojämnheter eller streck dessutom innehåller de inga parabener och är inte testade på djur. Vita Liberata hittar vi bland annat på Eleven.se och på Matas.



  • Rich Silken Chocolate Body and Face - 295 SEK

  • 24ct Silken shimmer - 250 SEK

  • Deep silken touch - 295 SEK

  • Deep silken touch self tan face - 250 SEK
    Intense silken mousse - 295 SEK

  • Silken body polish - 195 SEK

  • Silken body treatment lotion - 195 SEK

  • Vita Liberata appiceringsvante - 79 SEK
Jag har fått hem Vita Liberata appicerlingsvante som ska använda vid applicering av de mörka BUS produkterna resultatet ska bli snyggt och det ska gå snabbare du ska även slippa färgade handflator. Intense silken mousse är en luftig mousse som torkar snabbt och efter 4-6 timmar utvecklas en felfri och snygg solbränna. Den innehåller rika fuktgivare och organiska extrakt för ett långvarigt mjukgörande. Silken body treatment lotion en lätt och luftig lotion som bör användas efter dusch för att återfukta din solbränna och vid daglig användning kommer din hud bli som siden.

Det ända som jag har hunnit testa lite snabbt är Silken body treatment lotion och jag blev positivt överraskad. Jag kommer att testa båda produkterna och återkommer med en recension i ett senare inlägg.

tisdag 24 maj 2011

Wet n Wild - Orange får revansch!

Ingen har väl missat att orange är årets hetaste färg, både i kläder, smink och på naglarna. Wet n Wild har tagit fram två nya orangea färger i deras nagellacks serie med den rätta färgen för sommaren 2011.


Till vänster ser vi Wet n Wild Shine i färgen E405 Sunny Side Up (49 SEK). Wild Shine har en högglans och färgen är lite apelsinfärgad två lager räcker fint.


Till höger ser vi Wet n Wild Megalast i färgen E212B Heatwave (59 SEK) som är en mörk aprikos orange. Megalast är ett mycket hållbart nagellack med kåda-polym system som gör färgen hållbar upp till fem dagar. Den breda penseln gör det lätt att måla och mineral och kalciumkomplex motverkar missfärgningar på naglarna.

Sunny Side Up (två lager)

Heatwave (två lager)


Av dessa två orangea färgerna måste jag säga att den som föll mig i smaken är absolut den lite koralliga rödorangea Heatwave enkel att måla på och med ett hållbart resultat. En perfekt sommar färg!

måndag 23 maj 2011

The Body Shop Honey Bronze Collection

Idag den 23 maj släpper The Body Shop sin sommar kollektion med namnet Honey Bronze. Alla produkter är mjukgörande och innehåller såklart honung som huvud ingrediens, men vi hittar även bivax, aloe vera och paranötsolja. Honungbiet är en hotad art och under perioden 23 maj-16 juni sänker The Body Shop 20 kronor per såld produkt till Sveriges biodlares Riksförbund.
Från vänster; Honey Bronze Shimmering Dry Oil 245:-, Honey Bronze Brilliance Powder (kommer i två färger och med inbyggd borste) 195:-, Honey Bronze Bronzing Gel for Face 165:-, Honey Bronze Lip Nectar (kommer i två färger Honey Bunch och Honey Comb) 135:-, Honey Bronze Bronzing Powder (kommer i fyra färger där alla är matta) 175:-

Jag är sugen på det nya Bronzing Powder:na och främst något av de ljusare, kul med ett matt puder för t.ex. sculptering och lite enkel färg. Även det lite koralliga läppglanset Lip Nectar ser fint ut.

MAC frälst som jag är kan jag inte säga annat att Honey Bronze Bronzing Powder är väldigt likt MAC´s High-Light Powder i Honey Light från deras Naked Honey kollektion sommaren 2009...:)

söndag 22 maj 2011

Essie Coat Azure

Sist ut av nagellacken från Essie French Affair blir det havs blå Coat Azure. Denna sticker ut från de övriga nagellacken som alla är pasteller av lila, rosa och beige. Essie beskriver färgen som en breathtaking medium blue with silver och vist stämmer det bra in på Coat Azure.



Två lager behövdes för full och snygg täckning det var även lätt att måla på, dock är det inte min favorit av French Affair lacken.