söndag 31 juli 2011

NARS Orgasm-serie

Jag kan nog säga med all säkerhet att världens mest hypade rouge heter Orgasm och kommer från franska NARS. Jag har försök att få fram när det först såg sitt ljus på markanden och jag vill minnas att det kan vara säkert tio år sedan. Eftersom just Orgasm rouget blev så populärt har ju NARS ridit vidare på vågen och lanserat fler saker i Orgasm serien. Själv Oragsm färgen beskriver NARS som en peachy pink with shimmer (där skimmer är i guld).
Jag har nu samlat på mig tre av de nuvarande fem produkterna i Orgasm serien och dessa är:

NARS Lipgloss Orgasm

NARS Blush Orgasm

NARS Nail Polish Orgasm

Jag har gjort lite swatches på de tre sakerna jag har; från vänster lipgloss, blush och nail polish

De två nyare sakerna i Orgasm serien är en Illuminatior och NARS klassiska The Multiple. Illuminator är tänk att använda som en skimmrande highlighter på kindbenen men även blandas med t.ex. din foundation för att skapa ett fint glow till huden.


The Multipe är tänkt att vara ett krämigt stick som man kan har lite var man vill på läpparna, kinder, ögonen och kroppen. Den blandas fint och ger ett fint skimmer

MAC Lipstick Lush Amber

Jo, vad det har blivit mycket läppstift här på bloggen, jaja och fler kommer det att bli :) I MAC Semi Precious släpptes det fyra nya färger och jag köpte tre av dom. En var den lite ljust beige:a Lush Amber i luster formula.
Jag måste säga att det var ingen färg som jag bara kände wow för innan den kom på läpparna, då blev den riktigt fin och perfekt vardagsfärg.

MAC beskriver den som en light nude beige och den är en luster.



Riktigt snyggt, enligt mig!

lördag 30 juli 2011

EOTD: Golden Gaze

Jag kunde inte motstå den vackra ögonskuggan Golden Gaze från MAC Semi Precious så jag bjuder här på en enkel eotd med den.


Ögon:

Urban Decay Primer Potion Origninal

MAC Mineralize Eye Shadow Golden Gaze med MAC #239
Bobbi Brown Metallic Eyeshadew Navajo 15 med MAC #224

MAC Dazzle Lash Mascara i Black



Till denna ögonmakeup har jag MAC Mineralize Blush i Warmth of Coral på kinderna och på läpparna MAC lipstick i Lush Amber, båda sakerna från Semi Precious kollektionen.

Deborah Lippmann hos Eleven

Eleven har tagit in flertalet av Deborah Lippmann´s nagellack och jag var nyfiken så jag beställde i onsdags och igår kom paketet, bra där.
Det blev två nagellack och en NailTwist nagellacksborttagning, typ samma som Depend Dip-in med doft av jordgubb.



Färgerna jag valde var det duochroma Wicked Game och det söta rosa nagellacket Sarah Smile som har tagits fram tillsammans med Sarah Jessica Parker.



Wicked

Sarah Smiles

Wicked duochrome i lila, grönt och grått


Sarah Smiles enkelt vit rosa nagellack

fredag 29 juli 2011

Hmm...låt mig tänka

Jag har börjat att känna att jag har kommit in i en återvändsgränd med min blogg. Det känns att jag skriver och gör samma saker mest hela tiden och att bloggen faktiskt tar mer om mer av min tid. Jag själv tycker att det är roligast att skriva om nyhet som kommande kollektioner och liknande. Samt tycker jag att visa ny inköpa saker och då och då lite nagellack :)
Vad tycker ni som mina läsare om bäst vad jag skriver om och vad vill ni läsa mer om? Jag tänkte också att slänga in en lite öppen frågestund där ni får ställa lite frågor till mig så svara jag på alla frågor i ett eget inlägg.

Loreál STUDIO SECRET Professional Universal Lip Glow

Något jag tycker är kul när man är ute och reser är att hitta saker som inte finns i Sverige. Just på flygplatsernas tax-free finns lite andra saker än det vanliga. På Antalayas flygplats i Loreal stället hittade jag från Studio Secret serien ett läppbalsam väldigt likt Clarins Instant Smooth Crystal Lipbalm från förra sommaren.

Utseendet är precis samma som Clarins men Universal Lip Glow har lite av Smashbox´s O-gloss effekt och ska ändra färg på läpparna.

Jag bara älskar stiftet och det ser verkligen "juciy" ut.



Jag kan inte säga att effekten blir särskilt framträdande varken på huden eller på läpparna. Döm själva...

MAC Lipstick Naturally Eccentric

Ett av läppstifen som släpptes i MAC Surf Baby (sommar kollektioen 2011) var det beige:a Naturally Eccentric. Det är en verkligen ljus nude färg och det som är lite kul är att formulan är en luster. MAC gör ofta sina nude-färger i antingen satin eller cremesheen. Därför är Naturally Eccentric mer lättburen och ger inte så mycket färg till läpparna.


Jag upplever att färgen är behaglig på läpparna och varar relativt länge.

MAC beskriver färgen som en creamy white nude och den är i luster formula.


Denna typ av färger i den så kallade nude-familjen passar helt klar bäst till en smoke eye i grått eller brunt, där fokus är på ögonen.

torsdag 28 juli 2011

Loreál GLAM BRONZE Bronzer+Blusher

För några dagar sedan skrev jag som det nya bronze trio pudert i Glam Bronze serien från Loreal. I samma inlägg skrev jag om att jag hade en variant med bara två färger och i matt formula. Jag tänkte passa på och visa det andra puder i Glam Bronze serien med det enkla namnet Bronze + Blusher i färgen 301 Blonde.

Liknande dosor dock innehåller denna 10 g.

Samma typ av förpackning med spegel och borste i botten.



Tanken är att man ska dra med bosten i pudert och få halva med bronzer och halva med blush. Sedan applicera detta på kinderna med bronzer ner som ett sculpt puder och blushen upp som en uppliggande färg. Jag upplever att de ger lite färg och man får applicera rätt så mycket för att det ska bli något.

Swatches på bronzer till vänster och blusher till höger.


Som många andra saker finns det ju vissa förbilder och jag hittade en blid på Benefits powderbox i färgen 10. Det är exakt samma princip bara lite olika pris...

NARS Nail Polish Orgasm

Ibland är det så att man bara vill ha tag i just "det" nagellacket eller någon annan skönhetsprodukt. Just så kände jag med mitt första nagellack från Nars i färgen Orgasm. Nars har en hel serie med just sin Orgasm färg som är en korallrosa med skimmer i guld.


Det är en stor flaska innehållandes 15 ml och jag beställde den från HQHair, dock tyckte jag att det tog alldeles för lång tid att få hem den, ca 5 veckor.



I solljuset er man den fina skimmert i guld.

Formulan är relativs skir och lite tunn, så tre lager skulle nog suttit fint men jag gillade färgen, lite annorlunda med sitt guld skimmer i denna annars så enkla korallrosa färgen.





Jag använde mig av Ridge Filler från Mavala, två lager av Nars Orgasm och avslutade med Minute Quick Finish Topcoat från Mavala.

onsdag 27 juli 2011

Essie Fall Collection 2011 - Brand New Bag

I Essies kommande höst kollektion för 2011 (som Kicks glädjande tar in) hittar vi mycket murriga dammiga färger, en typisk höst kollektion helt enkelt. Kollektionen har får namnet "Brand New Bag" och har typiska väsknamn.
Vilken härlig press bild :)

Bilder: Makeupedia.se

Överst från vänster; Carry On (mörk vinröd), Very Structured (rostfärgad), Power Cluth (grön) Nederst från vänster; Lady Like (ljus gammelrosa), Case Study (ljus kamel), Glamour Purse (mörk nude)

De färger som fångar mitt intresse är den lite udda rostfärgade Very Structured och den fina gröna Power Cluth.