lördag 31 december 2011

"Past and Present" från 2011!

Med enbart sex timmar kvar av året 2011 hade jag tänkt att ge mig på en lite årskrönika. Jag får börja med att säga att 2011 är året då min blogg har tagit ett kliv uppåt på bloggstegen, vilket är väldigt kul! Jag hade tänk att vi ska blicka tillbaka på vad 2011 har erbjudit oss här på Past, Present, Future och jag kommer att skriva vad varje månad har innehållit och vad som har varit extra kul. Vi kan börja med lite statistik med att detta är mitt 700:de(!) inlägg för i år, mer än vad 2009 och 2010 har erbjudit tillsammans och att december månad har haft flest inlägg. I juli skrev jag om hur allt började i "Varför jag började att blogga?!" Jag önskar Gott Nytt År och ett trevligt kommande 2012!

Januari började med att köpte 2010 år mest ombloggade nagellack från Chanel och detta var också startskottet för mina Chanel nagellack. Inspirationen fortsatte med den ny bok från Bobbi Brown och en superfin läppkombo från MAC. Årets finaste kollektionskampajn fick vi från Illamasqua.
I februari åkte jag över till Köpenhamn och gick på MAC Wonder Woman event! Visade våren it-lack från Chanel Black Pearl och fick tag i en underbart silver ögonskugga från The Body Shop.

I mitten på mars bokade jag in den årliga makeup-kursen på MAC. Blev lite kär i Bobbi Brown´s egenfixade paletter. Fler och fler beautytidningar släpptes, vilket är kul. Köpte årets snyggaste rouge Pink Cult från MAC Jeanius som har varit en trogen vän under året!

Jag visade under april årets nagellacksfärg gul och köpte att av mina favorit läppstift; MAC Syrup. Och MAC släppte sina söta hjärtrouge i Quiet Cute kollektionen.

Sommarens kollektion visades upp i maj från MAC med Surfande Tjejer a`la California Style. Medan The Body Shop körde med bin och honungs teama. Min serie över månades tre favorit produkter började. Jag köpte en ny bronzer från NARS och detta resulterade i fler NARS saker :) Jag hittar också en stor läppbalsam favorit från Fresh.

Fina läppar fick jag med Sara Happ lipscrub och lipslip och jag gick från brunette till blondin i juni. OPI´s kommande höstkollektion Touring America kom hem till mig och den bjöd på fina nagellack samt att Essie Cute as a buttom blev "mitt" nagellack under sommaren.

Juli bjöd på MAC Semi Precious och det var mineral för hela slanten solbrännan jag fick i Turkiet behöll jag fint med Cliniderm och håret var fortfarande ljust med Go Blond Spray.

I augusti fick jag upp ögonen för underbara Deborah Lippmann och det har bara blivit fler och fler. Gjorde en av årets snyggaste fotd med ögonskuggan Bows & Curtseys från MAC. Jag luktar ljuvligt med Balenciagas först doft och står på kö för att få tag i Chanel Peridot.

Årets mest vill-ha kollektion presenterades i september från MAC, först under namnet Cindy Sherman for MAC, men fick sedan byta namn till MAC Fall Colour...Jag började också med med "spara eller slösa-serie" och The Body Shop lanserade sina Extra Virgin Mineral Foundation. För att matcha mitt nya Iphone skal blev det en liknande manikyr.

I oktober får jag tag i både Lightscapade och Snow Orchid från MAC och jag svävar bland molnen! Från NARS hittar vi japansk konst och från Estée Lauder får vi jämn hy med Even Skintone Illuminator samt duschar i fluffigt skum från Rituals.

Under november börjar man kunna köpa speciella julset och paletten Powda Wowza från Benefit är väldigt trevlig med sina mini versioner på klassikerna. MAC Glitter and Ice släpps och det är enbart silver, vitt och glitter som vi ser. Glitter nagellack kommer och likaså "mina inte röra saker". Jag fick tag i ännu en bricka till i min nagellackssamling!

December bjöd på nagellack både från Models Own Beetlejuice och kommande våren hos OPI Holland. Hos MAC hittades vi metall då den är som bäst och "nakna" läppar med Clinique Chubby Stick. Jag sa god jul med denna fotd och firar nytt år med att "vara tillbaka på ruta ett" igen!

Clinique Chubby Stick #02 Whole Lotta Honey

Då har jag också köpte en av Clinique´s storsäljare under året som har gått; Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm. Ett fuktgivande och skirt läppbalsam för att återfukta sina läppar med färg. De innehåller mango- och sheasmör samt reducerar fina linjer.
Färgen jag köpte från Chubby Stick heter #02 Whole Lotta Honey och är väldigt neutral, skir och vardaglig. Jag beskriver färgen som en mellanrosa med lite brunt i. Jag valde denna för att jag tänkte ha med mig Chubby Sticket i väskan och inte applicera med tillhörande spegel som ibland behövs då färgen är starkare. Chubby Stick är väldigt behagliga att bära och det är några trevliga små saker i en smart pennform. Dock är det rätt så dyra (215 kr) med sitt innehåll på 3 gram.


Tres Magnifique!

fredag 30 december 2011

Recension: Isadora Precision Mascara

Isadora´s nya Precision Mascara släpptes nyligen och den går under namnet en "varjedags- maskara". Det är en liten borste i gummi med små borst på som ska ge separation, volym och längd. Precision Mascara släpps i tre färger (svart, brun och blå) och till ett pris av 139 kr.

Jag gillar maskaror med gummiborstar och denna kommer i samma kategori. En enkel vardags maskara som är lätt att använda och som hade ett helt okej pris (Erbjudande på 99 kr och en rabett check på 25 kr vilket slutade på 74 kr!) då jag köpte den på Kicks. Jag kan dock hålla med om att det är en vardags maskara och den var faktiskt lite svår att jobba upp mer volym med. På bilden ovan har jag använt två lager på övre- och undreögonfransar. Priset, användningen och enkelheten ger ett betyg på Väl Godkänt!

OPI A roll in the Hauge

Vill man ha en riktigt in-your-face orange ska man lätt kolla in A roll in the Hauge från kommande Holland kollektionen från OPI. Det är en skark klar orange färg i en mix mellan jelly och kräm finish.

Två snabba lager av OPI A roll in the Hauge, inget överlack.

Smått och gott från Clinique med GWP

Jag hade vägarna förbi Åhlens City i Malmö och gick rakt på ett väldigt fint erbjudande vid Clinique disken. Min ögonmakeup remover från Biotherm håller på att ta slut och jag var i behov av en ny. Det blev Take the day off från Clinique samt ett av de nya (eller halvgamla) Chubby Stick i färgen 02, väldigt trevlig måste jag säga. Jag hade tänkt att visa Chubby Stick i ett eget inlägg och göra en recension på Take the day off senare. Åter till erbjudandet som var som de brukar köra, köp två saker och få en gåva.
I den lilla silvriga väskan ligger något för alla...



Från vänster har vi; Rinse-off foaming cleanser, Superbalm moisturizing gloss, High Impact Mascara, Lash power Mascara och Repairwear intensive eye cream. Dock förstår jag inte varför man har lagt i två maskaror, kunde t.ex. varit en liten ögonskugga, ett läppstift eller en hudkräm.

torsdag 29 december 2011

Tillbaka på ruta ett!

Då var vi tillbaka där jag började med mitt hår! Efter tråkiga utväxter och annat blev det tillslut att jag slängde i en mörkblond färg från Schwartzkopf Soyance seire nr. 8.00.
Kändes att det blev lite för ljust och det blev även konstiga slingor och reflexer i håret så en vecka senare åkte Goldwell Colorance intensivtoning i färgen Hazel 7G i.


Klart! Blev mycket bättre och mer åt det rödbruna hållet.

För att underhålla färgen klickade jag hem från Beautybay ett shampoo i samma serie som jag har haft innan (fast det var för blondt hår). Tigi Bead Head Colour Combat i Goddness.


Från Lookfantastic klickde jag hem både shampoo och balsam från Redken´s All Soft serie till ett otroligt bra pris. Detta är ett otroligt vårdande shampoo och balsam som passar bra då och då mellan tvättarna.

Småfyndat!

Då har även jag varit ute med alla andra och kollat runt på realisationerna :) Det blev såklar allt i skönhetsväg.
På Åhlens hade de mycket av Clean´s saker på rea och den ljuvliga doften Warm Cotton i bodylotion är väldigt härlig, ett fynd för 129 kr fick följa med hem.

Det gäller att vara snabb om man vill ha tag i julens doftboxar till halva priset. Jag hade span på den nya doften från DKNY i Golden Delicious och var snabb inne på Kicks och fyndade doften på 30 ml samt en tillhörande guldskimrande body lotion för 212,50 kr.

OPI Gouda gouda two shoes

Nagellacket Gouda gouda two shoes var det som jag fastnade först för i OPI Holland kollektionen för våren 2012. Färgen liknar inget annat jag har med sin rostkrämiga färg med lite guldskimmer i. Som vanligt var lacket superbt och borsten toppen!

Under-och överlack från Mavala samt två lager av OPI Gouda gouda two shoes.

onsdag 28 december 2011

Spara eller slösa: Ljus blomögonskugga Viva la Diva vs. MAC Cosmetics

Då var det dags för en spara eller slösa igen. Detta kan passa bra till kommande nyårsfirande då man vill glänsa om än bara för en kväll och ha ögonmakeup:en fixade i en vacker vitguldig färg. Mitt spara alternativ är ett riktig kap med både spegel och applikator med i det lilla priset av 50 kr. Min slösa skugga från MAC Fashion Flower kollektion är nog lite svårt att få tag på men den som söker den finner...Och kan två ögonskuggor bli mer lika än dessa :)
Spara: Viva la Diva ögonskugga Lazy Days 50:-




Slösa: MAC Eyeshadow Fresh Daisy 170:-

MAC Lipstick Dream

Med den lilla gåvan som jag fick på MAC från 2009 års julkollektion kom läppstiftet i färgen Dream. Jag har använt det en hel del för att enkelt och lätt ge läpparna lite rosa skimmer. Jag tänkte visa er hur den ser ut både på huden och på läpparna.
MAC beskriver färgen som en mid-tone pink with intense pearlized pigments och formulan är i glaze, alltså väldigt skir och passar bäst som layering.

tisdag 27 december 2011

DuWop Private Lipstick Trio - info och swatches

Det började med att Smashbox släppte sin O-Glow serie, där man ska få just sin individuella nyans. Detta har sedan fortsatt bland annat med The Body Shop och Loreál, nu har jag hitta saker från DuWop som följer i samma spår.
Private Lipstick Trio innehåller tre mini-size läppstift i de det original färgerna Plum, Red och Nude. Jag upplever att läppstiften är väldigt täckande och krämiga och undrar verkligen om det är "sin" färg man får på läpparna...



Private Plum - A sophisticate tint that´ll show your colleagues who´s boss.

Private Red - A ruby rich shade perfect on a night out on the town.

Private Nude - A light and airy hue ideal for those dress-down days on the weekend.


Från vänster har vi Plum, Red och Nude.

Månadens tre favoriter produkter - december

Månadens tre favorit produkter var inte så svåra komma på då jag har blivit lite förälskad i de alla tre :)Tre snabba enkla vardagssaker som fixar en på morgon lekande lätt.
1. Det nya rouget från NARS i färgen Sin har jag använt nästan varje dag sedan jag fick hem det från HqHair. Det är superfint, lite bärigt med guldtouch, och är väldigt pigmenterat så bara lite räcker länge.

2. Ett perfekt underlag då man inte är i behov av allt för mycket täckning är Miracle Skin Perfector från Garnier (aka. BB-Cream) i färgen light.

3. Jag älskar duochrome:a saker allt från nagellack till läppstift. Den nya ögonskuggsprimern Prime Time från Bare Minerals är just en duochrome krämögonskuggga som sitter väldigt bra. Färgen heter Urban Nature och skiftar mellan grönt, lila och grått, vackert!

måndag 26 december 2011

OPI Red lights ahead...Where?

Ännu ett nagellack från OPI Holland kollektionen i brights-familjen. Det krämiga starka rödkollaliga Red lights ahead...Where? är ett väldigt täckande nagellack. Den målas på snabbt ock enkelt och är en verkligen fin röd färg. Jag skulle inte kalla den för en julröd utan mer en lättare sommarröd :)

Här visar jag två lager av OPI Red lights ahead...Where?.

Golden Merry Berry

Årets snygga julnaglar ska såklart matchas med en lika snygg makeup. Årets julsminkning 2011 går helt i metalliskt guld och kompletteras med skira klarröda läppar och bäriga kinder, tjusigt och inte minst juligt!


Ansikte:
Esteé Lauder Cooling Eye Illuminator
Esteé Lauder Even Skintone Illuminator
Nivea Nourishing Day Care
The Body Shop Exra Virgin Minerals Natural Vanilla #202 med medföljande borste
MAC Studio Sculpt Concealer NC20 med MAC #195
MAC Studio Careblend Powder Medium med Make Up Store #351
Kinder:
NARS Blush Sin med Face #5
MAC Beauty Powder Snow Globe med Make Up Store #351
Ögon:
Urban Decay Primer Potion Original
MAC Metal-X Cream Shadow Venetian Tarnish över hela ögonlocket med MAC #195
MAC Eyeshadow All That Glitters på hela ögonlocket med MAC #239
MAC Eyeshadow Romp på yttre halvan av ögonlocket samt under ögat med MAC #239
MAC Eyeshadow Bronze i globlinjen med MAC #222
Bobbi Brown Eyeshadow Burnt Sugar #9 i globlinjen med MAC #222
Bobbi Brown Eyeshadow Mahogany #10 som eyeliner med MAC #208
Bobbi Brown Eyeshadow Bone #16 som highlighter med MAC #224
MAC Studio Fix Lash Mascara Black på övre- och undre ögonfransar
Ögonbryn:
MAC Eye Brows Fling
MAC Brow Set Clear




Läppar:
Isadora Jelly Kiss Merry Berry #59

söndag 25 december 2011

Skönhets julklappar 2011!

Jag fick många väldigt fina julklappar i år, TACK! Bland annat ett underbart fint armband och tillhörande berlock från danska Pandora samt en hel del beautyklappar...
Om detta paket doftade det lite extra :) Voluspa present set Floriasion Gift Set som innehåller sex små ljus är bara så underbart vackra!

NUXE firande av sin 20-års dag resulterade i detta set med den klassiska torroljan både som vanlig och med guldskimmer samt en dagkräm och ett doftljus.

Då jag inte har inhandlar något från The Body Shop´s julserie, blev jag väldigt glad då jag hittade detta lilla set i ett av paketen. En mini Body Butter och Shower Gel med en tillhörande shower puff i juldoften Cranberry Joy.


Vi avslutar med ett trevligt presentkort på MAC!