lördag 31 mars 2012

RL Big Pony för kvinnor!

Jag har ofta kollat in Ralph Lauren´s Big Pony kollektion för män och nu äntligen hittar vi den för kvinnor också. De fyra dofterna med namn som har nummer mellan 1-4 har olika doftkaraktärer och är baserade på olika personligheter. Flaskor har samma utförande fast olika färger, de släpps i 30 ml och 50 ml edt med priser på 379 kr och 499 kr. Det finns även ett set med alla fyra dofterna på 15 ml per flaska för 449 kr.
Big Pony Woman Blue (1): Sportig och fräsch doft med inslag av citrus, grapefrukt och blå lotus.
Big Pony Woman Pink (2): Fruktigt och florial med tranbär och tonkamousse.
Big Pony Woman Yellow (3): Floral doft med gult päron och mimosa.
Big Pony Woman Purple (4): Orientalisk doft den florala inslag av körbär och amber.

OPI Shatter the Scales

I sommarens kommande OPI The Amazing Spider-Man kollektion kommer också ett shatter lack som har fått namnet Shatter the Scales (aka. Shatter Green) och är lite metalliskt mörkgrönt. Jag fick detta utöver det blå OPI Into the Night som jag har visat innan. Jag är rätt så trött på shatter lack men de verkar sälja bra i USA så OPI fortsätter att släppa ny färger. Just denna gröna passar dock bra in i temat och ska väl symbolisera spindelnät.

Jag har testat att enbart applicera OPI Shatter the Scales som ett vanligt nagellack och det funkar om man inte har något lack under utan bara på en "ren" nagel, här till vänster ser ni två lager och överlack från Orly. Till höger har jag ett enkelt underlack och sedan har jag låtit nagellacket krackelera och sedan överlack.

fredag 30 mars 2012

Recension: Love & Toast Handcreme

Ett märke som kom in på Åhlens i februari är Love & Toast och med sina sköna kombinationer av dofter köpte jag en av de nya handkrämerna i doften honey och coconut. Utöver den goda doften innehåller krämen sheasmör, avokado och solrosolja allt för att mjukgöra och vårda. Lov & Toast handcreme innehåller 35 gram och kostar 99 kr.
Jag erkänner att jag främst köpte den för den fina förpackningen med små fåglar på och sedan doften. Själva krämen tycker jag inte är speciellt bra, det finns betydligt bättre handkrämer i samma prisklass eller billigare. Jag upplever att den inte riktigt går in i huden som jag vill utan lägger sig utan på och blir lite klibbigt filkig och jag känner mig ofräsch. Den får ett Godkänt i betyg!

Make Up Store Lip Pencil Maria Montazami

I den nya Maria Montazami serien för Make Up Store kommer också en matchande läppenna till det beiga och pink läppstiftet som också har släppts. Läppennan Maria Montazami har en neutral ton med lite skimmer i och den är väldigt snygg.
Pennan är i svart med Maria Montazami text i guld på utsidan.

Här har jag enbart applicerat läppennan på bara läppar för jag ska kunna visa er färgen.



Och med lite transparent läppglans över blev det riktigt snyggt!

torsdag 29 mars 2012

Make Up Store Lipstick Maria Montazami Pink

I fredag var jag på ett litet event på Make Up Store eftersom de släpper nya färger på sina populära Maria Montazami läppstift. Där hade man också hade möjlightet att träffa Maria Montazami her-self. Efter släppet från förra året i färgen Maria Montazami kommer nu en uppföljare som är en mer rosa beige och heter helt enkelt Maria Montazami Pink. Tillsammans med läppstiften släpper man också en läppenna i en neutral beige med skimmer i som passar till båda läppstiften.
Hylsan är svart med Maria Montazami text i guld på utsidan.

När jag först såg färgen på läpprna så tycker jag att den är rätt så lik MAC Shy Girl, men Maria Montazami Pink är lite mer rosa (och Shy Girl är korall) och en beige underton. Formulan är också lite mer krämig än den förra helt beiga färgen, men den är inte torr och man får mycket färg som sitter.


onsdag 28 mars 2012

Depend #262

Den här läckerbiten kommer från Depend och kom med deras höstkollektion 2011. Det är en mörkgrå semi-matt färg som blir riktigt snygg på naglarna då den har torkat, vilket den gör snabbt.



Inget underlack och två lager av Depend #262 är använt.

MAC Lipstick See Sheer

Ett av mina absoluta favoriter till sommaren är läppstiftet See Sheer från MAC. Den ingår i det permanenta sortimentet och i familjen lusters. Det blir lite mer färg men ändå är den lika mjuk och behaglig som en luster brukar att vara.
MAC beskriver See Sheer som en "grapefruit pink" jag skulle nog säga mer korallrosa i en lätt ton.

tisdag 27 mars 2012

Månadens tre favorit produkter - mars

Det märks att det går mot varmare tider och att det är lättare produkter som gäller. Mina tre favorit saker blir därför i mars.Krämrouge har jag inte varit speciellt förtjust i innan men jag har ändra mig. Det blir snyggt och enkelt på kinderna och jag upplever att det håller bättre än ett puderrouge. Jag har haft MAC Cremeblend Blush i färgen Something Special att antal gånger på kinderna under mars månad.

Jag är glad att jag har lärt känna MAC´s Tendertone och färgen Purring är så där vackert vårig och behaglig...

Jag gillar inte speciellt tjocka kroppskrämer så Rituals Nourishing Body Lotion Mandarin Delight passar mig perfekt!

måndag 26 mars 2012

Hervana

Jag har haft de nya Box o' Powder från Benefit i färgen Hervana lite då och då. Det blir en fin och lätt ton till ansiktet som i denna fotd.
Ansikte:
Nivea Day Care
MAC Mineralize Concealer NW20
MAC Mineralize Skinfinish Natural Medium
Benefit Box o' Powder Hervana
Ögon:

NARS Smudge Proof Eye Shadow Base
MAC Wonder Woman Valiant Eyeshadow Palette
Make Up Store Multi Lash Black

MAC Mascara X Black

MAC Eye Brows Fling

Depend Brow Vax

Läppar:

MAC Lipstick Pretty Please

OPI Into the Night

OPI´s nagellack Into the Night tillhör sommarens kommande brights kollektionen med namnet The Amazing Spider-Man och släpps i mitten på maj. Detta är en intensiv vacker koboltblå färg med en aning lila i sig och är ett skimmer nagellack. Jag tycker att den var lika bra som övriga nagellack att måla på från OPI och täckningen var bra.

Jag började med Base Coat från Mavala, använde två lager av OPI Into the Night och avslutade med Minute Quick-Top från Mavala.

söndag 25 mars 2012

Repris från Biotherm med GWP

Jag har varit väldigt nöjd med mitt ansiktsvatten från Biotherm, så när de kör GWP på Åhlens City i Malmö gäller det att passa på. Jag skaffade den nya formulan på ansiktsvattnet och jag köpte även en ny ögonmakeupborttagare.
Biosource Instant Hydration Softening Lotion och Biocils Eye Make-up Removal Care Limits Lash Loss, jag har gjort en recension på båda.

Då man köpte två valfria produkter kom även detta med i en lite blå nessesär. Från vänster har vi; Skin Ergetic non-stop anti-fatigue moisturizer 15 ml, Skin Ergetic Nuit overnight high-recovery moisturizer 15 ml, Lait Corporel anti-drying body milk 125 ml, Lait De Douche cleansing shower milk 75 ml och Biocils eye make-up removal care 30 ml.

OPI The Amazing Spider-Man Collection - flaskbilder och swatches

Jag har fått hem två av de sju nagellacken från OPI Amazing Spider-Man kollektionen som kommer i maj. Det är det blå nagellacket Into the Night och Shatter the Scales i färgen Green.
Into the Night - This perfect midnight blue was made for prowling

Shatter the Scales - Dark lizard green shimmer shatter


Jag har målat på två lager av båda nagellacken på min swatchplatta.

lördag 24 mars 2012

MAC Lipstick Shy Girl

Läppstiftet Shy Girl från MAC är ett bra alternativ till någon som vill ha en nude-lip med inte riktigt känner att det är deras cup-of-tea. Stället för en beige eller rosa ton går Shy Girl åt en korall lite lätt rosa färg och blir inte heller "idomin aktig" på läpparna. Läppstiften är en del av MAC´s ordinarie sortiment.
Färgen beskriver MAC som en "creamy neutral coral beige" och Shy Girl är i Cremesheen formulan vilket betyder bra med färg men samtidigt mjuk och skön på läpparna.

fredag 23 mars 2012

Recension: Formula 10.0.6 So Totally Clean

So Totally Clean kom faktiskt redan 1933 och är utvecklat av en kemist, det såldes då enbart på apotek i USA. So Totally Clean från Formula 10.0.6 är en duo produkt som ska rengöra och återfukta som ett ansiktsvatten på samma gång. Det är en effektiv rengöring som aktivt tar bort fett, smuts och orenheter samtidigt som den verkar uppfriskande för huden. En flaska innehåller 200 ml och kostar 99 kr.
Duo produkter är det verkligen något som funkar, tänk hur mycket balsam eller shampoo är det i en 2 in 1 och ibland 3 in 1 då man har slängt med lite duschkräm också! Jag är en person som gillar har allt uppdelat som t.ex. kamera, ipod och mobiltelefon detta gäller även hudvård. Rengöring, ansiktsvatten, serum och hudkräm så ska det vara.

Denna produkt har jag testat som en enkel rengöring då jag inte har haft smink på mig och jag har sedan återfuktat med mitt ansiktsvatten från Biotherm. Jag undra vilken hudtyp den riktar sig till? Av texten att säga "deep pore cleanser" som står på utsidan tänker jag direkt fett- eller problem hy. Jag upplever också att dessa produkter brukar innehålla en hel del alkohol och ha lite starkare dofter.


Jag använder en lite mängd på en bomullspad och det första som jag känner är den starka doften som sticker lite i ögonen och känner att det är alldeles för "alkoholigt" för min torra och lite känsliga hy. Vist den tar bra bort orenheter så So Totally Clean kan säkert passa något med rätt hudtyp, dock inte mig och jag hade inte skippat ansiktsvattnet. Så jag ger ett Godkänt i betyg.

MAC Chenman Collection - Mineralize Eye Shadow Duo Pink Union

Mineralögonskuggan Pink Union kommer med den kommande MAC Chenman kollektionen som släpps den 8 april. Det är en duo skugga i ett ying & yang mönster där ena sidan går åt en lilablå färg och den andra som även innehåller lite skimmer partiklar är en dov lilarosa. Man har även valt liksom med MAC Shop MAC, Cook MAC att sätta en extra ytterförpackning på den vanliga svarta.
Förpackningen har toner av blått och rosa samt lite kinesiska tecken.


Den ying & yang mönstrade skuggan har en melerad sida och en vanlig.

Den vänstra delen beskrivs som en "half taupe, lavender, brown melange" och den högra som en "half solid dark violet".

Till Chenman kollektionen släpps också en facechart bild som är gjord av Terry Barber och detta är på den make-up som modellen har på kollektionsbilden.


FACE: Studio Sculpt SPF 15 Foundation, Select Moisturecover, Powder Blush Pink Swoon
EYES: Mineralize Eye Shadow Duo Love Cycle, Mineralize Eye Shadow Duo Pink Union, Fluidline Blacktrack, Brow Set Clear
LIPS: Lipstick Force of Love

torsdag 22 mars 2012

MAC Chenman Collection - info

MAC släpper sitt samarbete med fotografen Chen Man under Chenman Collection med temat Love + Water vilket representeras i färgena rosa och blått. Chen Man är en kvinnlig kinesisk modefotograf men även designer, musiker och artist. Vi hittar kollektionen på all MAC diskar från den 8:de april och under 6-8 veckor.
"Chen Man is the star of the chinese fashion photography world, rising to prominence on the strength of a series of groundbreaking covers created for the Shanghai-based vision, China´s first avant-garde fashion magasine, merging her exquisite aesthetic with computer virtuosity. For her MAC collaboration, a bold, sensual and lyrical colour collection inspired by the artist´s fascination with love and water (represented by the colours pink and blue). Defining he moment while heralding the future, MAC Chenman defies the gaze to look away."

Lipstick (SEK 190): Budding Love, Force of Love Lipglass (SEK 175): Budding Love, Force of Love Beauty Powder (SEK 245): Play It Proper


Pigment (SEK 230): Naval Blue Reflects Glitter (SEK 230): Reflect Blue Mineralize Eye Shadow Duo (SEK 195): Supersweet, Pink Union, Love Cycle Fluidline (SEK 170): Waveline, Blacktrack

Nail Lacquer (SEK 145): Pinkly Fresh, Breezy Blue Gloss (SEK 200): Clear Mascara (SEK 175): Zoom Fast Black Lash Brow Set (SEK 170): Clear Brush (SEK 210): #208 Angled Brow

Jag är lite tvådelad inför denna Chenman kollektionen. Bilderna är ljuvliga och helt underbart fina (Vi får hoppas att det är Chen Man själv som har redigerat dom.) lika så färgtemat och förpackningarna. Men om vi ska prata om sakerna så är det väl ingenting att hoppa hej över. Dessa mineral ögonskuggor har vi sett så många gånger om nu och varför har både läppstiften och läppglansen samma namn...Dock är det enbart de två läppstiften med sin matta respektive glansiga formula som lockar mig. För att summera snabbt, en väldigt vacker kollektion, dock inte speciellt intessant.