fredag 31 augusti 2012

Två små röda...

... från Mavala!
Hösten lockar verkligen med röda skimmerlack och jag tycker att det är väldigt snyggt. Jag köpte två nya nagellack från Mavala och det blev den lite ljusare Satin #256 och den lite mörkare vinröda Madras #259 - båda i urfin skimmerformula.

Recension: Clinique Bottom Lash Mascara

Jag fick hem ett exemplar av Clinique´s senast maskara som är tänkt till att använda på de nedre ögonfransarna - Bottom Lash Mascara. Det första som slår mig är den väldigt lilla maskaraförpackningen och sedan den minimala maskaraborsten på detta. Den lilla maskaran hade släppdatum den 20 augusti och 2 gram kostar 145 kr.
 
Grejen med denna maskara är att man lätt och smidigt ska komma åt de små nedre ögonfransarna och att den ska hålla bra under dagen,för att tvätta bort Bottom Lash Mascara är det bara att använda 39 gradigt vatten. Förpackningen är i grått plast med ett silvrigt blommönster på.
Själva borsten är väldigt liten och med vanliga borst, på bilden nedan har jag jämfört den med Clinique High Impact Mascara - som är en "vanlig" storlek på en borste.
 
På denna bild har jag applicerat Clinique Bottom Lash Mascara på de nedre ögonfransarna och även lite på de övre. Jag gillar den lilla borsten som gjorde det mycket lätt att komma åt och resultatet blev snyggt. Jag tyckte att den var rätt så svår att få bort, och så använde jag vanlig ögonmakeup remover och inte vatten.

Men jag ställer mig frågan om detta är en maskara man verkligen behöver...? Nä, egentligen inte, men den är bra till sitt ändamål och gör sitt jobb och betyget bli ett Godkänt.

torsdag 30 augusti 2012

Orly Glow

Då är det hög tid att börja med höst nagellacken och denna gång handlar det om höstkollektionen Fired Up från Orly. Först ut har vi Orly i färgen Glow som är ett krämigt varmt beige nagellack. Täcknings förmågan var väldigt bra och även penseln som är lite länge och smalare på Orly lacken.  
 
På bilderna har jag använt två lager av Orly Glow.

Månadens diss - augusti

Jag använder nästan enbart en så kallad dip-in nailpolish remover för att ta bort nagellacket, men då och då vill jag ha en vanlig för att komma åt riktigt. Jag köpte på mig H&M Nail Polish Remover med Vitamin E 100 ml för 29,50 kr.
Problemet med denna nagellacksborttagare är att den inte tar bort nagellacket(!), utan man får trycka och gnugga och hålla på. Efter det tillslut har kommit av bli det en otäck yta kvar på naglarna och de känns fettiga. Denna nail remover är bland de sämsta jag har testat och behöver jag någon liknande variant ska jag gå tillbaka till mina från ACO.

onsdag 29 augusti 2012

Sophie by Sophie Screw Bangle

Jag måste bara visa mitt nya ur fina armband från Sophie by Sophie. Sophie Gyllenhammar Mattsson är en svensk designer som kombinerar klassiska smycken med nytänkande design. Screw Bangle i silver kommer i två storlekar (62mm eller 65mm) och i tre färger (silver, gold och rose gold) och är helt i stål med "skruvar" på sidorna. Det är helt ihopa som en stel armring och den kommer att bli perfekt för att lyfta vilken outfit som helst i höst :) 
 
Samtidigt som jag köpte Screw Bangle blev det även två små armband från Mono & Me. Det är smala armband i bomull med ett kors hängande från själva armbandet och där varje färg står för olika egenskaper.
 Jag valde ett svart och ett grått för att de kommer bli snygga tillsammans. Det svarta står för nobility, fidelity och seriousness, medan det grå står för modern och innovative.

tisdag 28 augusti 2012

MAC Lipstick Hot Tahiti

Jag brukar ju ha stenkoll på MAC´s läppstift, men en färg fick jag tips om som jag faktiskt inte visste fanns är färgen Hot Tahiti i glaze-formulan :) I och med att den är i glaze bli resultatet väldigt naturligt och det blir inte heller så mycket färg. MAC´s kategori "glaze" är inget jag har så många av men den fungerar väldigt bra på mina läppar och det är en bärig lite röd nyans. även om det är en glaze så sitter färgen på väldigt bra på läpparna och jag ha till och med använt en lipfix för att få den extra hållbar ibland.
 
MAC Lipstick Hot Tahiti - soft reddish-coral (glaze)
Det intressanta denna gång bli MAC´s egen beskrivning på färgen med en reddish-coral(!). Jag ser absolut inget korall i detta läppstift utan en mer rödlila ton som kan beskrivas som bärig.

Fem nagellack från China Glaze Summer Neons 2012

Jag har haft flera bilder på de fem nagellacken jag köpte från China Glaze Summer Neons 2012 liggandes i datorn. Jag tänkte att sommaren är förbi och det är dags för de kommande höstnagellacken att visas upp, så jag samlar de fem nagellacken från China Glaze i ett inlägg. Jag har listat de i den ordning som jag gillar dom!  
Pink Plumeria - en neon varmtonad mellan rosa med skimmer i guld
 
Surfin' for Boys - korallrosa neon med skimmer i rosa
 
Ride The Waves - mellan klarblå jelly
 
Hang-Ten Toes - neon kalltonad flamingo rosa
 
I´m With the Lifeguard - skimrande neon grön
På alla bilder har jag använt mig av två lager av nagellack och inget överlack, förutom på de två första.

måndag 27 augusti 2012

Recension: Max Factor Eye Brightening Tonal Black Volumising Mascara - Black Sapphire

Då ska jag försöka mig på en recension av den nya maskaran från Max Factor. Eye Brightening Tonal Black Volumising Mascara i den blåa färgen Black Sapphire som ska lyfta ens blå ögonfärg. Maskaran innehåller 9 ml och kostar 130 kr.

Om vi börjar med själv borsten så är den rätt så hård och gjord av gummi, vilket jag tycker om. Max Factor har igen använt sig av deras ifX-borste som omsluter fransarna och ger de bra med volym. Den är lätt att använda och separerar fransarna fint - riktigt bra faktiskt.
Nu till själva saken med denna maskara - färgen! Den släpps i fyra olika färger, en för varje ögonfärg. Tanken är att ljuset ska reflekteras i pigmenten i maskaran för att skickas tillbaka och ge en effekt av en klarare och starkare färg åt ögat.
Eftersom jag har blå ögonfärg blev det såklart den blå färgen jag köpte som heter Black Sapphire och som jag upplever som en metallisk blåsvart färg. Tyvärr blir det inte riktigt den effekten som jag vill ha med det är ändå en väldigt bra maskara som hanterar fransarna finfint.
För att summera denna maskara så lyfts inte min egen ögonfärg som jag hade hoppat, men jag gillar Max Factor Eye Brightning Tonal Black Mascara och hela grejen med en lite färgad maskara är kul. Själva formulan och borsten är väldigt bra och det bli ett klart Väl Godkänt i betyg!

Månadens tre favorit produkter - augusti

För att ta till vara på de sista sommarstrålarna har jag kört med enkel make-up denna månad vilket har resulterat i rätt så enkla produkter i augusti.
Jag har haft NARS Bronzing Powder i Laguna liggandes i mina låda under flera månader. Det är otroligt fint på och för att förstärka den lilla solbränna jag har har det kommit fram i augusti månad. Lite i pannan, under kindbenen och på näsan bli fint!

MAC Extended Play Lash behöver ingen längre presentation, jag gillar den helt enkelt!

En perfekt vardags ögonskugga som också gör att sminkningen på morgonen blir snabbare är Smashbox Eyeshadow Trio i färgen On Stage som jag fyndade hos Kicks.

söndag 26 augusti 2012

Spara eller slösa: Mineral ögonskugga H&M vs. MAC Cosmetics

Hos vår svenska klädjätte H&M tittade jag runt på kosmetikavdelingen och gick rakt på deras nya mineral ögonskuggor och tänkte direkt "-Vad lika dessa är MAC´s variant!". Då det blir en spara och slösa på mineral ögonskuggor denna gång. 
Spara: Eye Shadow by H&M Starstruck 49,50:-
Slösa: MAC Cosmetics Mineralize Eyeshadow Golden Gaze 190:-

Thomas Sabo Glam 'N Soul - info

För tredje året i rad släpper kungen av "charms" - Thomas Sabo en nya doft. Glam 'N Soul är en elegant och blommigt fruktig doft som lämpar sig till en självständig och viljestark kvinna. Blommor från hela världen har samlats ihop till denna bukett. Själva doften är skapad som en vit glob och symboliserar kvinnan som en globltrotter med en liten touch av rock 'n roll.   
Thomas Sabo Glam 'N Soul edp innehåller 50 ml och kostar 649 kr på Thomas Sabo.

lördag 25 augusti 2012

MAC Powder Blush Fever

Jag fick tips om att inhandla ett rouge som är mörkt vinrött och som ska passa alla hudtoner. Första förslaget var Make Up Store Kiss on the Cheek, men eftersom jag är en MAC-tjej blev det den liknande färgen från MAC i Fever. Denna yp av rouge ska ge en hälsosam rådnad till ansiktet och rouget bli naturligt. 
 
Vid en början blev jag lite skrämd av denna mörka vinröda färg men den fungerar faktiskt väldigt bra till min hudton. Fever är i en matt formula och jag kan tycka att den är lite torr och ibland lite kakig...
 
MAC Powder Blush Fever - intense reddish-burgundy (matte)
Då man applicerar på kinderna gäller det att vara lätt på handen och få upp lite pigment då less-is-more med denna rouge. För en bra intensivitet kan man använda en duoborste. Fever är en bra allaround rouge som fungerar till de flesta make-up:er.

fredag 24 augusti 2012

Orly Fired Up - flaskbilder och swatches

Efter ett försvunnet paket innehållandes hela OPI Germany höstkollektionen blev jag väldigt glad då jag fick hem höstens nagellack från Orly. Orly Fired Up är Orly´s höstkollektion 2012 och innehåller tre krämlack och tre skimmerlack - totalt sex nagellack. De är tänkta att släppas under vecka 36 och kostar 135 kr per flaska.
Som ni ser är det eldiga, varma toner som gäller under hösten 2012.
Smolder - Flare - Flicker
 
Smolder - skimmer nagellack i mörkrött med inslag av plommon
Flare - skimmer nagellack i guld
Flicker - skimmer nagellack i bränd varm orange
Ignite - Glow - Rapture

Ignite - djuprött jelly nagellack
Glow - beiget kräm nagellack med dragning åt det varma hållet
Rapture - mörkbrunt med dragning åt rött kräm nagellack

Jag gillar dessa nagellack och skimmerlacken är väldigt fina tillsammans med det röda jellylacket Ignite, är detta en väldigt trevlig kollektion som passar utmärkt till hösten.