söndag 30 september 2012

Make Up Store Nailpolish Madeleine

Mitt första av Make Up Store´s holografiska nagellack blev det litet rosalila Madeleine. Jag köpte detta tillsammans med deras Aqua Fix för att holoeffekten skulle bli extra fin. Det var lätt att måla på och färgen är inte speciellt krävande för att vara ett hololack utan enkel och bärbar.
 
Make Up Store Nailpolish Madelieine - holographic dustyrose
Jag började med att fotografera i fönsterljus för att sedan ta med blixt inomhus som ni ser på de två nedersta bilderna.
 
Jag grundade med Make Up Store Aqua Fix, för att sedan använda mig av två lager av Make Up Store Madeleine och inget överlack.

Månadens diss - september

För något år sedan (2010) släppte The Body Shop en ny läppstifts serie under namnet Delipscious. Naturliga ingredienser vad slagordet och det kom fyra läppbalsam och nio läppstift i olika färger.
Jag köpte på mig två av The Body Shop´s Delipscious Tinted Lip Balm (finnns inte kvar längre!) i färgerna Watermelon Crush och Berry Crush för 95 kr per läppbalsam och med innehåll på 4 gram. Jag skulle vilja säga att detta är ett färgat läppbalsam som ger en liten svag färg till läpparna och återfuktar bra. Problemet är dock att när man har haft det på ett tag kommer det naturligt in i munnen vilket smakar hemskt. På grund av detta har jag inte använt detta läppbalsam och jag var till och med inne på The Body Shop och klagade!

lördag 29 september 2012

Hololack i massor! - FNUG & MUS

Jag har köpte på mig ett antal holografiskt nagellack under förra veckan. Hela FNUG Holographic kollektion hittade jag på Matas i Malmö så det blev såklart denna! Nedan har jag swatchat två lager på mina nagelhjul och den holografiskt effekten är ljuvlig. 
Psychedelic (silver) - Futuristica (blå) - Fantastica (grön)
Eftersom solen har lyst(!) med sin frånvaro under dagarna då jag ville fotografera nagellacken så blev det att jag tog bilden ovan utan blixt och bilden nedan med.
Ofta behöver man en så kallad Aqua Fix just till holografisk nagellack, detta för att de ska få en snyggare yta och hålla betydligt bättre. Så på Make Up Store hittade jag deras Aqua Fix och eftersom jag hade fått upp ögonen för holografisk nagellacken tog jag en titt på Make Up Store´s utbud och även färgen Madeleine fick följa med hem. Det blev även en snabb swatch på färgen Madeleine och den är lite åt en lätt rosalila färg.
 Aqua Fix - Madeleine

fredag 28 september 2012

En liten fågel viskade i mitt öra!

Jag har lite snabb information gällade MAC i Malmö!
Sedan 2008 har MAC funnits som en disk inne på Spirit på Södra Förstadsgatan 25 i Malmö. MAC disken stänger från och med den 12 oktober för att den 2 november öppna en disk inne på Åhlens City, Södergatan 15 i Malmö - som också bygger om sin skönhetsavdelning.

Den stora nyheten är dock att när det nya stora köpcentrat Emporia i Malmö (Hyllie Stationsväg 31) slår upp sina portar den 25 oktober hittar vi ännu en MAC disk där, det är tänkt att den ska ligga inne på Kicks.

OPI The Man With The Golden Gun - info

För att få den rätta James Bond feelingen till 50-års jubileet släpper OPI ett överlack med äkta 18 karats guld i begränsad upplaga tillsammans med OPI Skyfall kollektionen. 

Överlacket The Man With The Golden Gun som innehåller äkta 18 karats guld flingor kommer att kostar 489 kr då de släpps i slutet i oktober tillsammans med de övriga sakerna från Skyfall. Detta överlack är verkligen lyx utöver det vanliga! 
 
(Bilder lånade av Beleza då samma problem uppstod med pr-bilderna.)

torsdag 27 september 2012

Recension: Formula 10.0.6 Daily Foaming Cleanser

Jag fick hem en ansiktsrengöring från Formula 10.0.6 för testning för ett tag sedan. Formula 10.0.6 Best Face Forward Daily Foaming Cleanser är en genomskinlig gel som används tillsammans med vatten för på ett enkelt och smidigt sätt ta bort orenheter i huden. En tub kostar 99 kr och innehåller 150 ml.
"En mild, skummande rengöringsgel som tar bort smuts, fett och orenheter för en hy med ett fräscht utseende. Innehåller Passionfrukt som är rik på antioxidanter, vitaminer (A, B-komplex och C) och mineraler som hjälper till att reducera blank hy och lämnar huden ren och fräsch. Grönt te som är lugnande och innehåller antioxidanter som är milt exfolierande och uttorkande och hjälper din hy att helas."

Denna rengöringsgel har jag använt på kvällen och ibland tillsammans med min Konjac Sponge från Make Up Store. Gelen är rätt så rinnig och det gäller att inte ta för mycket utan enbart en lite klick räcker. Daliy Foaming Cleanser tar bort makeup och andra saker bra och det går snabbt - dock är den ingen superrengöring och betyget blir ett Godkänt.  

Månadens tre favorit produkter - september

Tänk att hösten är här och snart är det faktiskt tid för jul igen :) Men vi börjar med att avsluta månaden september som har varit en väldigt bra månad med massor av firande och höstnyheter... I månadens tre favorit produkter är det saker som är väldigt "basic".
Mina nya make-up borste E2 Eyeshadow Brush från Linda Mehrens är min nya favorit och är hur bra som helst. Packar perfekt på mycket skugga på ögonlocket och är väldigt stabil och enkel att jobba med. 

Eftersom jag har haft Isadora Dymanic Lash Growth Serum under testning under september månad har det fallit sig naturligt att den är väl använd!

Maybelline Dream Fresh BB i färgen light fixar snabbt till vardags makeupen och med lite puder över är jag ready-to-go.

onsdag 26 september 2012

OPI Skyfall Collection Holiday 2012 - info

Årets julkollektion för 2012 från OPI är ett stort samarbete tillsammans med den släppet av den nya James Bond filmen - Skyfall. För att fira 50-års jubileet för agent 007 släpper OPI en kollektion innehållandes 12 nagellack under namnet Skyfall Collection. Från slutet av oktober hittar vi de 12 nya nagellacken och de kostar 150 kr per flaska.
 The Living Daylights, The World is Not Enough, Live and Let Die, On Her Majesty´s Secret Service
 Casino Royale, Skyfall, Tomorrow Never Dies, Moonraker
 GoldenEye, The Spy Who Loved Me, Die Another Day, You Only Lived Twice

Utöver dessa 12 nagellack i full-size flaskor (15 ml) kommer även (som alltid) ett minikit (3,75 ml per flaska) innehållandes fyra nagellack med namnet Bond-ettes med färgerna GoldenEye, The Spy Who Loved Me, The World is Not Enough och Live and Let Die  för 210 kr. OPI släpper också en set med tre full-size flaskor för 330 kr under namnet Get Bond-ed With OPI! med färgerna GoldenEye, The Spy Who Loved Me och Skyfall som alla har använts i filmen. (Eftersom jag hade problem med pressinfon har jag lånat dessa bilder från Honi.)
Utöver dessa små kit hakar även OPI på magnetlack trenden och kommer med tre set inför Skyfall kollektionen. Skyfall Magnetic Lacquer kommer med ett nagellack och en magnet för 270 kr. Vad jag har förstått är det olika mönster på magneten till de olika färgerna som är Is That Silvia? (grå), Morning Money Penny (röd) och Bond, James Bond (guld). (Bild: Purity)

Överlag gillar jag vad jag ser, dock dras mitt öga till de mörkare nagellacken som The World is Not Enough, On Her Majesty´s Secret Service, Live and Let Die och Skyfall. Det är även trevligt med de lite mer "juliga"- färgerna som The Spy Who Loved Me och Die Another Day härligt guldiga GoldenEye. Namnen är ju klockrena som alltid!

MAC Pro Longwear Blush Rosy Outlook

Jag har länge tyckt att rouger tappar sin färg på kinderna uppåt dagen och jag tänkte att jag skulle passa på att testa på de nya Pro Longwear Blush:en som kom med MAC Office Hours kollektion. Dessa rouger kommer att stanna i MAC´s permanenta sortiment. Jag måste säga att de håller ganska bra på kinderna allt eftersom dagen lider mot sitt slut, enligt info ska de sitta i ca åtta timmar. Den är dock väldigt ljus i sin pigmentering och väldigt "flygig" i sin finish.  
Den färg som jag valde - lite för att den skulle passa till både varma och kalla make-up:er - är fägen Rosy Outlook (detta är samma namn som MAC hade på en ögonskugga för några år sedan...).
MAC Pro Longwear Blush Rosy Outlook - light yellow pink
Som ni ser är färgen Rosy Outlook väldigt ljus på min swatch, men den är helt okej på kinderna och lätt att bygga upp till önskad intensitet. Som sagt är denna rouge väldig flygig i sin formula och det är bäst att arbeta med en mjuk fuffig borste som inte sveper omkring rougen för mycket.

måndag 24 september 2012

MAC Face & Body Collection - swatches

Av de sex MAC kollektioner som släpptes under september månad var jag väldigt nyfiken på MAC Face & Body Collection. I denna lilla kollektion bjöds de på skulpteringskrämer, pressade pigment och två nya borstar detta tillsammans med MAC Face & Body Foundation som har kommit i en ny mindre flaska på 50 ml. Jag gillar skulptering av ansiktet och denna gången blev det två skulpteringskrämer, ett pressat pigment och en ny borste.
MAC Flat Contour Brush #163 är gjord av mjuka syntetiska hår då den är tänkt till att skapa konturer i ansiktet. Den fungerar även till att applicera foundation eller till en krämrouge. Dock bli resultatet väldigt skarpt så tänk på att sudda ut kanterna med tex. en duo fibre brush (MAC #187 eller #188).
Jag köpte först en färg på PRO Sculpting Cream (Pure Sculpture) och en av Pressed Pigment (Warming Heart) för att se hur jag gillade dom. Detta resulterade att jag köpte en färg till (Coffee Walnut) av PRO Sculpting Cream som drar mer åt en kall ton än den första som är mer varm. Just skulpterings krämerna är väldigt mjuka och krämiga och de torkar till en pudrig yta. De pressade pigmenten är rätt så glittriga och jag upplever de som lite drössiga, det gäller att vara försiktig och arbeta med en klistrig bas.
MAC PRO Sculpting Cream Pure Sculpture - neutral pink beige
MAC Pressed Pigment Warming Heart - highlight powder in NW20
(L-R) Pure Sculpture och Warming Heart
Det blev som sagt även en till skulpteringskräm i en lite mörkare och kallare brun. Coffee Walnut är även den väldigt krämig och lättarbetad.
MAC Sculpting Cream Coffee Walnut - deep dirty cool brown
Jag har använt båda för att få en extra dimension till ansikte och jag gillar främst krämerna, de är enkla att få snygga och det gäller att vara lätt på handen - om man vill ha mer färg jobba efter lager på lager principen. Vad det gäller Flat Contour Brush #163 har jag haft den mest för att definiera och sedan suddat ut med MAC #187. Alla saker från MAC Face & Body Collection förutom Face & Body Foundation är i LE så passa på om det är något du gillar.

söndag 23 september 2012

Fever

Med rouget Fever från MAC får man den där perfekta rodnade på kinderna som ser så hälsosam och fräsch ut. I denna fotd har jag kombinerat Fever med en lät rosa ögonmakeup och lite bäriga läppar.
Ansikte:
The Body Shop Drops of Youth
Nivea Day Care
MAC Mineralize Skinfinish Natural Medium
MAC Mineralize Concealer NW20
MAC Powder Blush Fever
 
 
Ögon:
NARS Smudge Proof Eye Base
MAC Eyeshadow x2 Double Feauture 5
MAC Eyeshadow Jest
MAC Eyeshadow Sushi Flower
MAC Eyeshadow Typographic
MAC Eyeshadow Shroom
Bare Minerals Volumizing Mascara Black
UNE Brow Pencil #B03
H&M Eye Brow Fix
Läppar:
MAC Cremesheen Glass Looks Like Sin

Illamasqua Nail Varnish Charisma

Letar ni efter det perfekta höstnagellacket för 2012 finns det här! Från Illamasqua Generation Q hittar vi nagellacket Charisma. Det är ett vinrött färgat nagellack med inslag av plommon och med en stor skimmer effekt i sig av lite guld. Två lager täckte perfekt och det var inga som helt problem med formulan.
 
 
Illamasqua Nail Varnish Charisma - deep raspberry pink
De två översta bilderna på Charisma har jag tagit vi fönsterljus och den nedersta är fotograferad med blixt.
Jag har använt Orly Bonder som underlack, två lager av Illamasqua Charisma och Essie Good to Go! som överlack.