fredag 30 november 2012

Månadens diss - november

Månadens sämsta produkt denna månad får bli en snabbtorkande nagellacks spray från Artdeco. Ideén med Artdeco Quick Dry Polish Drying Spray (108 kr/100 ml) är att man ska spraya nagellacket efter man är klar - på ett avstånd av 10 cm - och efter en stund är nagellacket torrt och glänsande.
Problemet är för det första att nagellacket inte torkar som det ska och för det andra blir det en oljig hinna över händerna och naglarna. Jag är verkligen besviken på denna Quick Dry Spray och hade verkligen hoppats på bättre resultat. Den var även rätt så dyr om man jämför med ett snabbtorkande nagellack som jag alltid använder annars.

torsdag 29 november 2012

Orly Unlawful

Jag fick hem det röda nagellacket Unlawful från Orly´s julkollektion Naughty or Nice. jag skulle beskriva färgen och fomulan som en blanding mellan jelly- och krämlack med den klarröd julig färg :) Detta var en väldigt trevlig färg och perfekt för den kommande helgen. Det täckte bra och hade nog räckt med ett lager men jag körde på med två för en snyggare finish. 
 
Här ser ni två lager av Orly Unlawful.

onsdag 28 november 2012

Recension: MAC False Lashes

Tänkte att det var dags för en recension på en av de nyaste maskarorna från MAC. MAC False Lashes fick jag med i min goodiebag från invigningen av Åhlens City´s nya skönhetsavdelning i början på november och har använt den lite då och då. Maskaran innehåller 8 gram och kostar 245 kr samt kommer i två färger - Black och Extreme Black.
MAC False Lashes kommer med en mousseliknande formula och med den kon formad borste som ska lyfta, ge volym och böja ögonfransarna till fransar med lösögonfrans effekt.
På bilden nedan har jag använt mig av två lager av maskaran. Både på övre- och under ögonfransar.
Vad tycker jag då om MAC False Lashes?!
Det är en riktigt bra vardags maskara, men jag upplever inte någon direkt lösögonfranseffekt på min fransar. Den är lätt att ta bort samt att den sitter bra på hela dagen. Under appliceringen blir ögonfransarna långa och fint separerade samt att de håller en fin böj. Jag kan tycka att priset är lite i dyraste laget 245 (!) kr, jag minns när MAC´s maskaror kostade 120 pix. Jag väljer att sätta ett Väl Godkänt i betyg.

Dagens: XXVIII november

Läppstift/Läppglans: MAC Shanghai Spice
Rouge: Illamasqua Naked Rose
Nagellack: Isadora Second Nail Pink
Doft: YSL Parisienne

tisdag 27 november 2012

Månadens tre favorit produkter - november

Slut på månaden det innebär nya favorit produkter!
Den perfekta vardagsfärgen är läppstiftet MAC Shanghai Spice. En utomordentlig trevlig färg som är en blandning mellan persika, rosa och beige i en mjuk och krämig cremesheen finish.

Eftersom det var recension dags på ögonfransserumet Xlash var det använt varje dag i en månad.

En mjuk återfuktande primer för ansiktet är Make Up For Ever HD Primer #0. Sjunker fint in i ansiktet och håller makeupen på plats under dagen.

måndag 26 november 2012

Rodial Skin Care on the Go - GLAMTOX-kit

Något av det bästa med julen är att det släpps prisvärda boxar både inom parfym, smink och hudvård. Man kan snabbt och till en billigare peng köpa på sig och testa innan man eventuellt köper en full-size. Jag har fastnat för hudvårdsmärket Rodial och ville testa på deras Skin Care on the Go set. Den innehåller mini produkter från GLAMTOX serien och just den ska minska rynkor, återfukta huden samt ge den en ny glow - Rodial menar att detta är hudvård med Botox effekt.
Jag klickade hem mitt ex. från Lookfantastic för £31,50 vilket blev ca. 335 kr, men Ni hittar den också på Skincity (499 kr), Matas (515 kr) samt på Eleven (515 kr). Värdet på setet ligger på 965 kr.
 
Inne i förpackningen hittar vi fem småtuber med rengöring, dag- och nattkräm, serum och läppbalsam.
GLAMTOX Cleansing Balm 30 ml (Full-size 639 kr/100 ml)
GLAMTOX Day SPF 15 15 ml (Full-size 1089 kr/50 ml) och GLAMTOX Night 15 ml (1089 kr/50 ml)
GLAMTOX Snake Serum 2,5 ml (Full-size 1499 kr/25 ml) och GLAM BALM Lip 2,5 ml (Full-size 219 kr/10 ml)

Jag är väldigt spänd på att ser hur min hy kommer att bli efter detta, för tänk Botox effekt utan ingrepp :) Bäst bli att använda alla sakerna under min hudvårdsrutin och inte blanda in andra, mest för att huden ska vänja sig vid produkterna. Ska bli kul och se om Rodial kommer att leva upp till mina höga förväntningar!

söndag 25 november 2012

Recension: MAC Studio Finish Concealer SPF 35

Jag har testat mig igenom alla concealer´s från MAC och favoriten är helt klart Mineralize Concealer, men dom som täcker bäst är Studio Finish Concealer SPF 35 som de ska bli en recension på. En liten burk (storlek som på MAC´s vanliga ögonskuggor) innehåller 7 gram och kostar 180 kr.
 
 Den färg som jag visar er här är NW20 och betyder att den är lite rosa i sin beiga ton och näst ljusast av MAC´s färger.
MAC Studio Finish Concealer SPF 35 - NW20
Detta är en concealer som täcker väldigt bra, men det gäller att arbeta ut färgen och värma upp den lite innan så att resultatet bli och förblir naturligt. Färgen passar mig väldigt bra och jag har gått från NC20 till NW20 just i concealers. Jag kan upleva att om jag ska täcka ett mer torrt parti gäller det att använda sig av bra med funk under annars kan lätt täckningen "spricka" under dagen. Detta är en bra och smidig concealer - om man söker något mer väl täckande - i som lilla burk och betyget bli ett Väl Godkänt.

lördag 24 november 2012

Clinique Moisture Surge Overnight Mask - info

Alla vet vi att den ömtåligt huden i ansiktet återhämtar sig bäst på natten under sin skönhetssömn. För att ge huden en extra fuktdos släpper Clinique Moisture Surge Overnight Mask som ska verka under natten och ge en slät, mjuk och smidig hy nästa morgon. Masken appliceras på kvällen och ska sitta på hela natten och inte sköljas av på morgonen, den stänger ner i huden och täpper inte till porerna samt att den är både oljefri och oparfymerad. 
Clinique Moisture Surge Overnight Mask kommer i januari 2013 och kostar 380 kr för 100 ml.

fredag 23 november 2012

Dagens: XXIII november

Läppstift/Läppglans: Benefit Dandelion
Rouge: MAC Azalea Blossom
Nagellack: ---
Doft: Clean Summer Escape

Youngblood Natural Loose Mineral Foundation - info

Youngblood Natural Loose Mineral Foundation har blivit en storsäljare med sin naturliga sammansättning av 100% rena mineraler. Den passar alla åldrar och hudtyper och kommer i massor av färger med både gula- och rosa undertoner. Foundationen fungerar som en foundation, concealer och puder i ett. Huden blir återfuktad och får en naturlig lyster utan glitter eller skimmer i.
Youngblood Mineral Foundation kommer i en smidig burk med ett lock med små hål i för en enkelt och korrekt dosering. Det är bara att fånga upp en liten mängd på en borste och slå av överflödigt puder. Arbeta in i ansiktet med små cirkelrörelser utifrån och in. Youngblood har släppt 15 färger och en burk kostar 515 kr.

torsdag 22 november 2012

Chanel Le Vernis Malice #637

Direkt när jag såg nagellacket Chanel Malice #637 från Chanel´s kommande julkollektion - Eclats du Soir de Chanel - viste jag att jag ville ha det :) Just sommar- och julkollektionerna från Chanel brukar inte alla återförsäljare ta in och jag kände att hittar jag nagellacket så gör jag...
Den som söker finner och jag köpte det inne på Matas i Malmö, som även hade hela julkollektionen uppe på disken. Malice är ett rödsvart skimmer lack och det är otroligt vackert i sin flaska - detta är också mitt första röda nagellack därifrån.
Chanel Le Vernis Malice #637 - deep red-black
 
På bilderna ovan och under har jag fotograferat översta bilden vid fönster ljus och understa med blixt.
 
Jag har använt mig av Sephora Base Perfection 3 in 1 som underlack, två lager av Chanel Malice #637 och Essie Good to Go! som överlack.
Chanel Malice är en av de absolut snyggaste röda nagellacken jag äger. En perfekt blandning av rött, svart och skimmer gör detta till nagellacket #1 i höst och vinter :) Med en formula som är toppen och en hållbarhet som är super (höll sig fint i tre dagar) placerar sig Chanel ännu en gång på nagellackshimlen!

onsdag 21 november 2012

Recension: Sephora Ultimate Moisture Hydrating Cream

Vi i söder har ju ännu inte fått tillträdde till den kommande butiken inne på Emporia - vad jag har hört är det den 20 december som gäller. Jag köpte dock på mig en ny ansiktskräm när jag var i Danmark senast och det är dags för en recension. Sephora Collection Ultimate Moisture Hydrating Cream - for the thirstiest skin är en rikt återfuktande ansiktskräm som känns väldigt krämig. Den kommer i en plastburk med skruvlock som innehåller 50 ml och kostar DKK 150. Efter total floppen från Olay hade jag höga förväntningar på denna.
Jag köpte denna kräm i samrådan med en butikspersonal inne på Sephora. Det finns även en liknande kräm då mer i gelekonsistens och jag upplever att en i krämform är mer för torr hy - därför föll valet på Ultimate Moisture Hydrating Cream. Efter mitt missöde med Olay krämen är jag så glad att den fungerar och riktigt bra faktiskt. Jag har klarat mig av de torrhets fläckar i pannan och på näsan om jag brukar få på vintern. Krämen går snabbt in i huden och det känns att den "arbetar". En bra kräm för en trött vinterhy som behöver fukt och får betyget Väl Godkänt.  

MAC Powder Blush Supercontinental

I MAC´s höstkolletkion som släpptes tillsammans med MAC Marilyn Monroe och föll lite i glömska är MAC Style Seeker Collection. I denna kollektion var det varma glödheta rostiga toner som dominerade och jag köpte ett av de tre väldigt fina rougen. Ofta är det samma typer av rouger jag väljer och denna gång blev det också ett korallfärgat med namnet Supercontinental.
Detta är en starkt korall färg med ett väldigt fint skimmer som ger lite extra glöd till huden.
MAC Powder Blush Supercontinental - bright cute coral (satin)

tisdag 20 november 2012

Adventskalender är inte bara för barn...

Jag kan väl medge att jag som vuxen inte har en adventskalender att öppna varje morgon som nedräkning till dagen D under december månad. Jag har dock blivit väldigt sugen på The Body Shop´s kalendrar som kommer i tre olika varianter - fast högst upp på listan står kalendern från Ciaté med en liten nagellacks flaska om dagen :) Det finns även en budget variant från Color Institute som hittas på Åhlens.
Ciaté Mini Mani Month (£38); 24 mini nagellack som är indelat med 16 "vanliga", 4 LE-lack för detta set och 4 Caviar-lack.
The Body Shop Days of Joy; Kommer i varianterna Luxury (800 kr), Deluxe (1000 kr) och Ultimate (1200 kr)
Color Institute Advent of Beauty (299 kr); Kommer med saker som läppstift, läppglans, foundation, ögonskuggor m.m. och hittas på Åhlens.

Updaterad 2013-11-17
Fler och fler märken hänger på trenden med adventskalendrar för vuxna och har ser nu några nya för 2013.
Babor Hudvårdskalender (789 kr) innehåller 24 stycken hudampuller för att får askungehy lagom till tomten kommer.
Det är stort vill-ha begär på Benefit Countdown to Love (749 kr) 24 mini versioner på deras bästsäljande produkter.
Kicks Christmas Advent Calender (399 kr) finns massor av saker från Kicks eget märke.

Vill-ha just nu! - november

Ny månad - nya vill-ha saker :)
Bare Minerals släpper alltid fina julkit och paletten med åtta högt pigmenterade ögonskuggor plus en liten primer skulle jag väldig gärna ha i min ägo. Det ingår även een dubbelsidig ögonskuggsborste. Bare Minerals READY Eyeshadow 8.0 The Star Treatment Palette 599 kr (£29). 
Jag har blivit helt hooked-up på hudvårds märket Rodial och deras Rodial Glam Balm Lip 220 kr är helt fantastisk. Den är mjuk och återfuktande och doftar mjuk och härligt av ros.
Det har skrivits en del om Bioderma Sensibio H2O 169 kr (500 ml), vilken verkar vara väldigt spännande!

söndag 18 november 2012

Kiehl´s samarbete med Kenny Scharf för julen 2012!

Varje år släpper Kiehl´s ett samarbete med en konstnär för att samla in pengar till välgörande ändamål för barn världen över. Årets konstnär är den högt profilerade Kenny Scharf som fick göra designen till Creme de Corps flaskorna till den Kiehl´s 4th Annual Creme de Corps Holiday Collection. I Skandinavien går de insamlade pengarna till Amazon Conservation Teams ACT for Kids Program som Kenny Scharf har valt.
 
 Creme de Corps i LE-utgåva designad Kenny Scharf - finns ute från november 2012. De finns på NK Stockholm, Åhlens City i Stockholm och på Skanstull, Göteborg och Malmö samt på Kiehl´s Shop på Mäster Samuelsgatan 5 i Stockholm.
Creme de Corps Limited Edition Kenny Scharf 250 ml 270 SEK
Creme de Corps Limited Edition Kenny Scharf 500 ml 450 SEK
 Creme de Corps Limited Edition Kenny Scharf 1000 ml 850 SEK
 Creme de Corps Whipped Body Butter Limited Edition Kenny Scharf 226 g 330 SEK
Så här såg det ut på Åhlens City disken i Malmö!