torsdag 28 februari 2013

Tandkräm från Marvis :)

Äntligen hittade jag tandkrämen från italienska Marvis igen! Jag köpte på mig några för något år sedan i Kph och den har varit saknad...
Denna gång blev det smakerna Jasmin Mint (favoriten) och Aquatic Mint - fräscht!

Månadens diss - februari

Detta är ännu en hårprodukt från Kiehl´s som hamnar på min diss lista. Jag ska nog sluta köpa hårvård från Kiehl´s - de passar nog inte mitt hår :)
Kiehl´s Creme with Silk Groom (160 DKK / 125 ml) är tänkt att använda som en vårdande produkt för håret då den ska mjukgöra, vårda och skydda. Man ska arbeta in en lite klick mellan händerna först och sedan använda den genom hela håret. Håret kommer då att dra åt sig Creme with Silk Groom och resultat bli ett glänsande, strålande och mjukt hår.

Problemet med denna kräm är att mitt hår blir super fett och den lägger sig som en fett hinna över håret och det blir att tvätta ett redan nytvättat hår igen. Jag har försökt flera gånger med krämen, men det fungerar helt enkelt inte. Synd!

onsdag 27 februari 2013

OPI Oz The Great and Powerful Collection - flaskbilder och swatches

Från den kommande OPI Oz The Great and Powerful kollektionen kom tre av de sju nagellacken hem till mig under förra veckan. Jag blev väldigt sugen på att visa er hur fina och lite speciella glitterlacken ser ut - så här kommer swatches (som är lackade i två tjocka lager). Nagellacken finns ute från vecka 13 och kostar 150 kr/st.
Lights of Emerald City - Don´t Burst My Bubble - Which is Witch? 
 
Lights of Emerald City - white conffeti adds city girls flair and style to nails (glitter)
Don´t Burst My Bubble - Don´t wake me... I´m dreaming about puffy clouds of white (sheer/jelly)
Which is Witch? - Is this silver glitter with iridescent sparkle or the other way around? (glitter)

Månadens tre favorit produkter - februari 2013

De senaste två månaderna har jag börjat att använda ett annat mineral foundationpuder än MAC´s Mineralize Skinfinish Natural. Dels för att de är billigare och del för att det fungerar lika bra. Så här kommer februaris tre favoriter!
Först ut har vi ett läppstift från MAC, färgen Please Me är matt i sin formula är en täckande mellan rosa färg. Perfekt att piffa upp en annars enkel makeup.

I mitten ligger Sephora Mineral Foundation Compact och är en perfekt vardags foundationen som täcker olika beroende på hur mycket du väljer att applicera.

Jag fick tips på en mild rengöring från Clarins som heter Pure Melt Cleansing Gel den har bort allt från huden samtidigt som den känns mild och skonsam. Den går från gel till olja och till sist en mjölk.

måndag 25 februari 2013

YSL Rouge Volupté Shine - #8, #9 & #15

Då var det gjort på två veckor har jag köpt på mig tre av de nya läppstiften från YSL! Jag har länge viljat testa på de nu mera klassiska Rouge Volupté läppstiften från YSL, men de har känns för täckande och jag har inte hittat "min" färg vilket har gjort att jag har avstått. När den nya formulan - YSL Rouge Volupté Shine - kom under början av året var jag inte sen att hoppa på...

YSL Rouge Volupté Shine (Luscious Texture Aqua Shine Effect) kommer i flera fina färger (19 stycken och kostar 350 kr/st.) och den är glansiga med både täckande och lite skirare färg. Själva läppstiftet är mjukgörande och följsamt samt vårdande och med doft av mango.  
Jag har då valt att köpa tre färger; ett rosa, ett brunkorall och ett korall detta för att kunna variera mig. De är rätt så lika i färgerna på stiften och på handryggen, men på läpparna blir det superfina alla tre och väldigt lättburna.
De tunga lyxiga förpackningarna i guld och YSL-loggan runt. Färgen under YSL-loggan indikerar på färgen på stiftet. Själv konceptet bygger på fem färgfamiljer (brun, rött, korall, rosa och lila) med olika nyanser i varje familj.
 #8 Pink in Confidence (dusty pale pink) - #9 Nude in Private (spicy warm beige) - #15 Coral Intuitive (smokey soft coral)
 
YSL Rouge Volupté Shine #8 Pink in Confidence - en lite ljusare rosa med skimmer inslag
 
 YSL Rouge Volupté Shine #9 Nude in Private - en ljusbrun med korall i lite som en MLBB färg
 
 YSL Rouge Volupté Shine #15 Coral Intuitive - en starkare lite ljusare korall färg
Av det tre färgerna som jag har köpte är favoriten #9, det känns att den passar till allt, därefter kommer #8 som är liknande fast kallare och betydligt mer rosa. Jag tror även att den korall #15 blir perfekt till sommaren. YSL Rouge Volupté Shine är väldigt behagliga läppstift som smälter på läpparna och känns mjuka och sköna - helt enkelt ett toppen läppstift!

söndag 24 februari 2013

OPI Anti-Bleak

Sist ut av det fem nagellacken jag fick hem från OPI Mariah Carey kollektionen är den krämiga lila färgen Anti-Bleak. Jag blev verkligen positivt överraskad av denna färg samt kvaliteten på nagellacket. Täcket väldigt fint och är enkel att använda. Färgen gillar jag också en mellanlila med rödare toner helt i kräm formula.
 
Underlack från Isadora och två lager av OPI Anti-Bleak.

lördag 23 februari 2013

2 snygga saker!

Efter jag fick hem mitt svarta läderarmband från Antonio Ben Chimol har jag använt det väldigt mycket. Modellen heter Rainbow Warrior och är i italienskt läder med silver nitar samt metalllås. 
Den kända bloggaren Blondinbella har gjort en kollektion tillsammans med VJ Since 1890 och den går under namnet VJ1890 by Isabella Löwengrip och jag klickade hem ett par fina örhänge med vita cirkoner där ifrån - modellen heter BB E3.

Lacoste Eau de Lacoste Edp

Så här i början på vårkanten har jag köpte en ny doft; Lacoste Eau de Lacoste Edp. Det är en blommig doft med en ren känsla med inslag av bomull och fräschhet - och jag gillar den mycket.
 Det är inte mycket att skriva förutom att den har inslag av vit ananas, bergamott och mandarin i toppnoten. Till detta kommer apelsinblommor, arabisk jasmin och ananasblommor och i basen har vi sandelträ, vanilj, vetiver och perubalsam. En doft som står för svalka och renhet!

fredag 22 februari 2013

Recension: Formula 10.0.6 Picture Perfect Day


För ett tag sedan fick jag hem en ny dagkräm från Formula 10.0.6 med namnet Picture Perfect Day (99 kr / 75 ml). Det är en vårdande dagkräm åt gel hållet, med SPF 15 i samt guava och C-vitamin som ska göra huden återfuktad och jämn. Picture Perfect Day passar den känsliga hyn som behöver extra omsorg.
Jag har använt denna dagkräm på morgonen innan min mineralfoundation och den är riktigt bra. Jag kan uppleva att konsistensen är lite tjock och inte vad jag förväntar mig av en gel - och de beror säkert på att där är SPF 15 i. Den går snabbt och enkelt in i huden och känns välgörande och vårdande. Detta är en enkel och bra ansiktskräm som gör sitt jobb under sminket och jag gillar att min hudkräm och min mineralfoundation blir nästa som en flytande foundation. Picture Perfect Day är en prisvärd och bra dagkräm som får ett starkt Godkänt.

OPI Sprung

Vi fortsätter att arbeta oss igen om OPI Mariah Carey kollektionen och näst på tur är färgen Sprung. Jag skulle säga att färgen är en blandning mellan rosa, koppar och guld. Det är en väldigt vacker blandning och den drar helt klart mot rosa och lite roséguld. Sprung är ett lite kraftigare skimmerlack och innehåller en del stora partiklar, det täcker fint och formulan är bra.
Här ser ni underlack från Sephora, två lager av OPI Sprung och inget överlack.

torsdag 21 februari 2013

MAC Strength Collection - Lipstick Party Parrot & Pink Pigeon

Ska jag vara ärlig var det inte mycket som lockade från MAC´s senaste kollektion Strength, förutom såklart läppstiften. Det släpptes fem färger och jag köpte två av dom. Det är matta väldigt pigmentrika och färgstarka färger som gäller i MAC Strength, som övrigt är rätt så svåra att få tag på. 
Både den korallröda Party Parrot och en ceriserosa Pink Pigeon är båda matta och väldigt hållbara på läpparna.
 Party Parrot - Pink Pigeon
MAC Lipstick Party Parrot - bright red-pink (matte)
MAC Lipstick Pink Pigeon - bright cleanest pink (matte)

OPI Oz The Great and Powerful Collection - info

Varje år släpper OPI en så kallad "Soft Shade" kollektion lagom till våren och sommaren. Det är skira nyanser som förekommer, dock har man i år blandat upp dessa med tre härliga glitterlack. Inspirationen kommer från den kommande Disney filmen Oz The Great and Powerful. Kollektionen har också samman namn och vi finner sju nagellack varav tre är krämlack, tre är glitterlack och ett Liquid Sand lack i guld. Oz The Great and Powerful ska finnas ute från vecka 13 och kostar 150 kr per flaska.  

Which is Witch?, Glints of Glinda, What Wizardry is This? (Liquid Sand), When Monkeys Fly!, Don´t Burst My Bubble, Lights of Emerald City, I Theodora You
Jag gillar inte glitterlack så värst mycket, men Lights of Emerald City ser spännande ut och lika så krämlacken Glints of Glinda och I Theodora You.

onsdag 20 februari 2013

Vill-ha just nu! - februari

Då ska vi se vad som lockar i februari på vill-ha fronten!
Det skulle varit spännande att testa på Shellac ca 400 kr. Det är ett nagellack som härdas med hjälp av en UV-lampa och ger glans och hållbarhet i upp till två veckor.
Bobbi Brown Lip Balm 205 kr är ett härligt och mjuk läppbalsam i en superfin dosa.
Jag gillar den nya ombrés trenden som gäller på hår där det går från mörkt till ljust och med Loreal Feria Wild Ombrés 139 kr kan man fixa det själv hemma - smart!

tisdag 19 februari 2013

Lipstick Queen Lipstick Jean Queen

Till min glädje såg jag under julen att Lookfantstic har tagit in märket Lipstick Queen i sitt sortiment. Lipstick Queen är ett märke grundat av Poppy King - läppstiftens drottning nummero uno - och jag har två läppstift där ifrån sedan innan; Medieval och Allure #7 som är ett samarbete tillsammans med Boots No7.

Då man köper läppstift över nätet utan att ha sett det innan är det lite svårt med färgerna och det gäller att kolla upp sådant innan så gott man kan. Denna gång blev det dock en fullträff med färgen Jean Queen!
"Jean Queen - the ultimate lip color to wear with jeans! After 20 years of designing lip colors, I have often been asked what is the perfect shade to wear with jeans. Voila! Jean Queen lights up your jeans and your whole face at the same time. This special shade offsets jeans perfectly for day or evening and suits all skin tones, ages, jeans cuts and colors. See your jeans go from dab to fab with one stroke of Jean Queen! It´s JEANIUS!"
Jean Queen är en lite skir rosa baserad färg med inslag av lila som passar utmärkt som en MLBB-färg, den ger fin färg till ansiktet och piggar upp den övriga makeupen. Formulan är mjuk och krämig och den sitter på bra under några timmar.
 
Jag är väldigt nöjd med detta läppstift från Lipstick Queen (som brukar hålla hög kvalitet), färgen Jean Queen en användbar färg som funkar till allt!

måndag 18 februari 2013

Recension: Rituals Hammam Hot Scrub

Rituals är SPA-märket som är tänkt att använda hemma för din egna ultimata upplevelse. Jag köpte på mig en kroppsskrubb därifrån för ett tag sedan och det är dags för recension. Rituals Hammam Hot Scrub (159 kr / 250 g) är en havssalt baserad kroppsskrubb med inslag av ingefära och eukalyptus. 
Jag vill börja med att säga att det är en kraftig saltskrubb som river till bra på min vintertorra hy. Man bör blanda ihop saltet (som gärna åker ner på botten) och oljan innan man använder den. Det är en effektiv skrubb och jag kan nästan känna en lite brännande känsla främst på benen... I och med detta vill jag använda mig av en "snäll" duschgel och en riktigt återfuktande  och mjukgörande bodylotion efteråt. Jag upplever doften som frisk och lite mintig främst av innehållet av eukalyptus - betyget blir ett Godkänt.    
Pst. Någon gång under våren 2013 kommer Rituals öppna sin egen affär inne på Emporia i Malmö, precis bredvid Kicks!