fredag 31 januari 2014

Recension: YSL Baby Doll Volume Mascara

Ibland hittar man bara produkten med stort P, i detta fall är det den nya maskaran som jag har för imig kom under sommaren - YSL Baby Doll Mascara Volume (345 kr). Detta är en volym maskara med en rätt så lång gummiborste med små piggar. Den ska fånga upp varje ögonfrans och skapa fin volym med separation och med en svart effekt. 

Jag har två små prov liggandes hemma... Den vanliga hylsan är i guld med röd Baby Doll text på.

YSL Baby Doll Volume Mascara är en väldigt bra maskara, men 345 kr är dyrt så jag skulle nog kunna säga att man får vad man betalar för just i detta fallet. Ögonfransarna blir snygga och separerade samt med lite extra volym. Den hållet bra under dagen och är lätt att tvätta bort sedan på kvällen. En vanliga förpackningen är lyxigt guldig med röd text på och betyget blir inget annat än 5 av 5!

torsdag 30 januari 2014

Månadens diss - januari

Jag blev väldigt pepp då jag såg de nya Lip Roll-On från The Body Shop för läpparna -som släpptes för några månader sedan. 100% Natural Lip Roll-On (80 kr/10 ml) innehåller naturliga oljor och ska göra läpparna mjuka och smidiga. De kom i massor av olika dofter och den jag har är i doften ros. 
Nä, det finns inget värre än när läppbalsam och andra liknande saker känns torra och konstiga på läpparna - det gör Lip Roll-On. Ett av problemen är också att det inte kommer ut någon läppolja på den rullande kulan. När det väl gör det känns det torrt och inte speciellt vårdande...  

onsdag 29 januari 2014

OPI Gwen Stefani Collection - De två satin nagellacken!

I OPI´s senaste kollektion som de har gjort tillsammans med Gwen Stefani släpptes det två nagellack i den nya satin formulan. Jag hade ögonen på den svarta som torkar till en liknande svarta tavlan effekt och valde att köpa den först. Då jag efter några dagar såg swatches på den lika fina guldiga blev det även ett inköp av den. 
Love.Angel.Music.Baby - 4 in the Morning
OPI 4 in the Mornig - semimatt svart (satin)
OPI Love.Angel.Music.Baby - neutral guld (satin)

måndag 27 januari 2014

MAC Huggable Lipcolor Touché

MAC släppte under januari månad sina nya läppstift under namnet MAC Huggable Lipcolor Collection. Där 12 ingår färger och de är ett krämigt lite geleaktigt läppstift som också innehåller kollagen för att ha en förstorande verkan på läpparna. Dessa läppstift är alla i LE och finns därför endast tills de tar slut - jag hoppas att MAC gör dessa fasta i deras sortiment för de är väldigt trevliga! 
Jag köpte färgen Touché som är en mjuk korallnude. Färgen och dessa läppstift bara glider på läpparna och man kan lätt bygga upp färgen till vad man önskar. Resultatet blir mjukt och skönt och det blir en fin, täckande och hållbar glans.

Jag verkligen diggar denna färg och läppstift och jag i princip enbart använt detta under de senaste veckorna.
MAC Huggable Lipcolor Touché - light beige cream

Månadens tre favorit produkter - januari 2014

Januari månad handlar mycket om att vinterboosta trött hy och hår. Jag har fått en förkärlek till ansiktssprayer och under hela januari har jag använt lite olika.
Den lilla flaskan på 30 ml av Caudalie Beauty Elixir varade inte länge, dock gillade jag den och funderar på att köpa en ny. Hyn i ansiktet blev så där fräsch och lite glowig, även doften var nice.

Doften av & Other Stories Body Lotion Bothanic Whisper passar mig utmärkt. Den söta apelsin blomman fungerar som en mjuk doft.

Då jag haft färgat hår under många år gäller det att använda bra produkter - Redken Color Extend Magnetics Shampoo både rengör och vårdar.

söndag 26 januari 2014

Ibland bli jag sådär lite extra glad!

Jag fick ett väldigt trevligt mail från MAC i förra veckan innehållandes ett presentkort vid beställning från maccosmetics.se. Det blev lite svårt att välja ut saker sådär på beställning. :) Dock klickade jag hem en härlig blandning och jag la även till en extra sak utöver presentkortet. Sakerna skickat från MAC´s lager i Tyskland och det tog fyra-fem dagar för paketet att komma fram. Helt okej kan jag tycka, handlar man för över 550 kr är det fri frakt annars kostar den 50 kr.
Vilken blandning av MAC saker!
Det jag beställde var:

  • MAC Fix+
  • Extended Play Gigablack Lash
  • Pro Longwear Paint Pot Camel Coat
  • Lipstick Pink Plaid
  • Prep+Prime Highlighter Light Boost
  • Nail Lacquer Impassioned
  • Powder Blush Dame
  • Green Gel Cleanser Travel Size
  • Masterclass Brush Oval 3 (vilket jag betalade själv)
Tänkte att vissa av produkterna kommer i egna inlägg... Jag vill även passa på att säga ett stort tack till MAC!

lördag 25 januari 2014

Recension: Essie Grow Stronger Base Coat

 Jag har verkligen hård testat Essie Grow Stronger Base Coat (145 kr / 13,5 ml) och jag gillar den skarpt. Det är ett vårdande underlack som ska ge näring till naglarna samt gör att de bli starkare och likaså växer snabbare.
Det är tänk att man kan använda underlacket ensamt som jag har gjort på¨bilden nedan (då i två lager) för en fräsch look eller med ett lager som underlack.
Detta är ett bra underlack och jag upplever inte naglarna torra efter borttagning med nagellacks remover. Nagellacket sitter på bra och naglarna har faktiskt blivit lite mer hållbara. Betyget bli 4 av 5.

Dagens: XXV januari

Läppstift / Läppglans: MAC Lipstick Morning Rose
Rouge: MAC Powder Blush Pinch O' Peach
Nagellack: OPI Love.Angel.Music.Baby.
Doft: Viktor & Rolf Flowerbomb Edp

fredag 24 januari 2014

Mavala Pink Gold #351

Från Mavala´s senaste kollektion Metropolitan Color´s Collection köpte jag ett av de sex duochrome:a nagellacken. Det var färgen Pink Gold #351 som fick följa med hem.
Jag har försökt att få med den duochrome:a känslan och man kan ser färger av guld och rosa - dock kan jag tycka att det var rätt så tråkigt och finishen var inte något bra.
Jag har använt under- och överlack från Mavala och två lager av Mavala Pink Gold #351.

onsdag 22 januari 2014

Chanel Le Vernis Spring 2014

Jag tror att det bästa släppet på året är Chanel´s nagellacks färger och vilket är nagellacket från Chanel man bara måste ha för säsongen...?! Årets vårkollektion 2014 heter Chanel Notes de Printemps Collection och ska komma ut vecka 5 - fokus ligger på färgerna rosa, rött och lila. Som vanligt är det nagellacken som lockar och dessa tre färger kommer i vårkollektionen.  

  • Ballerina #167 - sheer pink
  • Charivari #603 - soft purple/mauve
  • Tapage #605 - bright pink


Jag tror faktiskt att Ballerina #167 är ett permanent nagellack hos Chanel och de två övriga är nya färger och LE. Här är det självklart att det är Charivari #603 som jag tycker verkar vara något, men även Tapage #605 ser härligt ut i vårsolen.

tisdag 21 januari 2014

Botten är nådd! - CLEAN Outdoor Shower Fresh

Jag har alltid gillar CLEAN dofterna - men de ska vara de klassiska "rena" dofterna. Jag har nu nått botten på CLEAN Outdoor Shower Fresh - en fräsch doft som innehåller rätt så mycket citrus och håller bra under dagen.
                                                                 
En liten flaska på 30 ml med CLEAN Edp kostar 450 kr.

måndag 20 januari 2014

Vill-ha just nu! - januari

Har man bara tagit sig igenom januari så är man på rätt sida till våren och våren tillhör nästan favoriterna i beautyvärlden. Det känns verkligen att något nytt är på gång... Dock är det fortfarande januari och även där finns några fina vill-ha saker. 
 Lite frisk färg om kinderna får man med den senaste Benefit Box 'o Powder i färgen Rockateur 310 kr.
Efter jag har använt både den "gröna" och den "rosa" varianten har jag nu kommit fran till att jag väldigt gärna vill ha även original doften av Chloé Chloé Edp 519 kr / 30 ml.
Fukt, fukt och fukt - min hy är verkligen vinter yttorr och kanske kan MAC Lightful Moisture Creme 435 kr hjälpa!

lördag 18 januari 2014

Recension: Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

En riktig uppstickare bland bodylotion har Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream (355 kr / 250 ml) varit för mig under förra året. Den kommer i flera olika storlekar och inte minst prisklasser - så leta på nätet efter billigaste stället.  
Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream är en mjuk och frisk kräm med dofter av citrus och grönt te i krämen ligger det små korn som innehåller honung vilket ska vara mjukgörande för huden. Kornen går sönder i kontakt med huden och dessa försvinner in i huden. Jag älska denna kräm och den passar utmärk på sommaren och våren på grund av sin lätta doft. Detta ger betyget 5 av 5!

fredag 17 januari 2014

Sex saker från & Other Stories!

Innan jag var jag i Kph och spenderade över en timme inne på & Other Stories. Det är verkligen en affär som har allt! Jag köpte med med några beauty saker hem.
 Den härliga doften av Botanic Whisper "vivid orange blosson tinged with coriander" köpte jag i Body Lotion och Hand Soap.
Eye Pencil Birrus Rust - en härligt kopparröd färg som verkligen är super till blå ögonfärg.
Jag köpte även tre nagellack, tycker att 55 danska kronor är helt okej och det finns mängder med fina färger...
 "Whipcord Beige" - "Corrygated Graphite" - "Marabout Carnation"
På swatches:en ovan har jag använt mig av tre lager för att färgen skulle komma från ordentligt.

torsdag 16 januari 2014

Något till kinder och ögon från MAC!

Då jag gjorde ett besök inne i den nya PRO butiken som MAC har öppnat i Kph följde det också  med lite saker hem. Det är dock inga PRO produkter som jag köpte utan de finns i det fasta sortimentet hos MAC.
Pro Longwear Blush är finmalda rouger som blir väldigt fina på huden och ska var lite mer hållbara. Just färgen Baby Don´t Go fungerar både som sculpting och som rouge. Färgen är en väldigt ljusbrun som ger fina drag till ansiktet.
Eye Shadow Haux är en lite annan variant på en brun där det är tydliga toner av rosa, en basic vardags skugan.
 Pro Longwear Blush Baby Don´t Go (light cool beige) - Eye Shadow Haux (soft muted rosy brown (satin))

onsdag 15 januari 2014

Bobbi Brown Creamy Matte Lip Color Tawny Pink 10

Är man en läppstifts shopaholic så är man! Denna gången har jag gjort en ny bekantskap med ännu en typ av Bobbi Brown´s läppstift. Bobbi Brown Creamy Matte Lip Color fick jag nyss om på en blogg och jag var bara tvungen att testa. Jag gick dit och sa vad jag ville ha och att färgen skulle var så nära min egen läppfärg som möjligt då föll valet på färgen Tawny Pink 10
Den är som namnet säger en krämigt matt läppfärg som är väldigt täckande och efter med har torkat blir semi matt och hållbar. Jag skulle säga att färgen sitter på under ca fem timmar. Tawny Pink är en mellan MLBB-färg som jag ändå tycker kommer fram på min läppar mycket på grund av att formulan är krämig och hållbar.
Bobbi Brown Creamy Matte Lip Color Tawny Pink 23 - a pink mauve

tisdag 14 januari 2014

Mavala Metropolitan Color´s Collection - info

Under juldagarna såg jag att det hade kommit upp en ny kollektion från Mavala på hyllorna. Metropolitan Color´s Collection såg spännande ut främst på grund av att de är sex duochroma nagellack som släpptes. Det är riktigt fina metalliska färger och de kommer i den vanliga "miniflaskan" för 45 kr.
Silver Chrome - Emerald Gold - Pink Gold - Copper Violet - Gold Bronze - Metallic Blue

måndag 13 januari 2014

MAC Viva Glam Rihanna Collection - info

Det har säkert inte undgått någon att Rihanna har haft flera samarbeten med MAC under förra året. Nu kommer ett ny läppstift och läppglans i Viva Glam-serien. Självklart är det ett rött läppstift och läppglans som kommer med lite frostig finish. Det är släpp för MAC Viva Glam Rihanna Collection den 8 februari och Viva Glam produkterna stannar under 6 månader. Både läppstiftet och läppglanset kommer i en matt mörkröd hylsa - snyggt och självklart kommer det bli ett köp av läppstiftet. :)
"We are beyond excited to announce Rihanna as our new spokesperson for 2014. The dynamic beauty lanches her VIVA GLAM campagin with sultry yet chic Lipstick and Lipglass in a creamy red frost."
Lipstick (DKK 165, SEK 195, NOK 175): VIVA GLAM Rihanna (frosty blue-red (frost))
Lipglass (DKK 155, SEK 185, NOK 165): VIVA GLAM Rihanna (frosty blue-red)