fredag 28 februari 2014

Månadens diss - februari

Denna månad har jag ännu en produkt som inte lever upp till mina förväntningar på vad den faktiskt ska göra. H&M Quick Dry Top Coat (39,50 kr / 10 ml) köpte jag på just H&M för att jag ville har ett snabbtorkande överlack i likhet med Seche Vite eller China Glaze.  
Jag ska inte säga att det är en total diss, men det blir inte supertorrt direkt och efter ett tag även om det har torkat någorlunda kan det bli märken i nagellacket om man stöter vid naglarna. Dock är priset bra i förhållande till mängden man får.

torsdag 27 februari 2014

Triss i mini från MAC!

Innan vet riktigt om man gillar en produkt kan det vara rätt så bra att köpa den i en så kallad "travel-size". MAC har släpp i sina PRO-store och på hemsidan på nätet några mindre storlekar av deras bästsäljare från hudvårdsserien. 
Jag valde att köpa en liten Fix+, vilken jag har använt väldigt mycket på sista tiden och som ger en snygg avslut på makeup:en. En lilla Green Gel är en rengöringsgel som jag upplever fungerar mycket bra. Till sist valde jag att köpa en liten tub av MAC´s Studio Moisture Cream som jag har haft innan och den doftar väldigt gott - och väldigt MAC.

Månadens tre favorit produkter - februari 2014

Här är tre yttersta stjärnor från MAC och som jag nästan enbart har använt sedan jag fick hem dom i mitten av januari. 
MAC Powder Blush Dame har en fin färg av en kallare rosa. Den fungerar perfekt till vardags och är lätt att bygga upp till önskat resultat - samt att den ger lite snyggt skimmer utan att bli för mycket.

Hittar man ett läppstift som man gillar ska man hålla fast vid det! Jag har kärat ner mig i de nya läppstiften från MAC. MAC Huggable Lipcolor Touché är så skönt och mjukt på läpparna med sin geleformula.

Då jag inte har varit vän med krämögonskuggor har jag inte precis använt de från MAC. MAC Pro Longwear Paint Pot Camel Coat är en perfekt gråbrun färg som passar utmärkt tillsammans med en kall grå ögonskugga.

onsdag 26 februari 2014

MAC False Lashes Blue Charge - en färg för just dig!

Under februari månad utökades MAC´s maskara sortiment med lite olika färgade maskaror av False Lash modellen för en LE-period. Det kommer i fyra nya färger utöver den permanenta svarta som jag har visat för er innan.
"MAC mascara devotees already adore False Lashes for the way it intstantly transforms your look. Now, this iconic favourite elevates eyes with a full-on fantasy of colour, including Plum Reserve, Blue Charge and two new shades, Counterfeit Brown and Artificial Aubergine, in this mascara formulated to create thick, long and full-feathered lashes. The innovative double-lash brush delivers just the right amount of pigment for a gorgeous, velvet finish."
False Lash (DKK 195, SEK 250, NOK 215): Plum Reserve, Blue Charge, Counterfeit Brown, Artificial Aubergine, False Black
MAC False Lash har i sin färgade kostym samma förpackning som innan, dock med en färg indikation på sig om vilken färg som maskaran har. Jag har fått hem den blåa färgen Blue Charge och jag sedan innan testat den klassiska svarta False Black.
Själva maskara borsten är en lång lite fyllig och med vanliga borst. Toppen är avsmalnande och jag tycker att detta är en helt okej borste. Dock som jag upplever både med den svarta och denna blå är att det kommer inte så mycket maskara på ögonfransarna utan man får jobba bra med borsten för önskat resultat.
MAC Falses Lash Blue Charge - bright mid-tone blue
För att förstärka MAC False Lashes Blue Charge (som jag har applicerat på de övre ögonfransarna i två lager) har jag applicerat MAC Pro Longwear Paint Pot Clearwater med Bobbi Brown Eye Shadow Rich Navy som eyeliner.

tisdag 25 februari 2014

OPI Glints of Glinda

Med förra årets Soft Shades kollektion från OPI hittar vi nagellack Glints of Glinda. Det in går i OPI Oz the Great and Powerful Collection och släpptes tillsammans med några andra riktigt fina nagellack. Jag gillar OPI´s skira nagellack, de ger en snygg touch till naglarna och Glints of Glinda är inte fel den heller. Färgen är beskriven som en "sheer peach beige"- vilket stämmer bra. 
Under och överlack från Mavala och tre lager av OPI Glints of Glinda.

söndag 23 februari 2014

Bad Girl Gone Good

I dagens fotd kom de brända koppar tonerna fram och jag använde mig enbart av Urban Decay Naked 3 paletten till ögonen. En rouge som jag har använt en hel del är den varma koppar färgade rougen från MAC´s samarbete med Rihanna i höstas; Bad Girl Gone Good.
Ansikte:
Nivea Day Cream
Bare Minerals Stroke of Light #1
MAC Studio Finish Concealer NW20
Sephora Mineral Foundation Compact #26 Medium
MAC Powder Blush Bad Girl Gone Good
MAC Fix+
Ögon:
Urban Decay Primer Potion Eden
Urban Decay Eyeshadow Trick
Urban Decay Eyeshadow Factory
Urban Decay Eyeshadow Strange
& Other Stories Eye Pencil Birrus Rust
Eyeko Skinny Brush Mascara Black
MAC Veclux Brow Pencil Brunette
H&M Brow Fix Clear
Läppar:
MAC Lipstick Kinda Sexy

lördag 22 februari 2014

OPI Push and Shove

Det sista nagellacket som jag köpte från OPI Gwen Stefani kollektionen är det minx-liknande nagellacket OPI Push and Shove. Det är ett högblankt nagellack med chrome känsla och det ska användas med det medföljande underlacket Lay Down that Base. Jag måste säga att det blir en väldigt fin chrome effekt, dock syns alla små ojämnheter i nageln och enligt OPI är detta ett "one night only"-lack.
 OPI Push and Shove kommer i ett duo-pack med nagellack och underlack för 150 kr.
Här har jag fotograferat nagellacket både utan blixt i fönsterljus och på sista bilden nedan med blixt.
Jag har använt Base Coat Lay Down that Base och två lager av OPI Push and Shove.

fredag 21 februari 2014

MAC A Fantasy of Flowers Collection - info

MAC´s vårkollektion som kommer den 8:de mars ropar vår, ljuva toner och pasteller - lik en stor vårbukett. MAC A Fantasy of Flowers Collection är en stor kollektion och det finns en blandning av gamla och nya färger. Det är dovt och skört och ger inte mycket färg utan allt går i blommornas tecken.

När jag kollar in kollektionen är det absolut den gröna Fluidline Sassy Moss och jag faller först för och kanske ett och annat läppstift. :)
"A glorious gardenof irresistable shades unfolds, its hidden pleasures unearthed as delicate pastel Pigments unful and the dewy sparkle of Cremesheen Glass easts a luminous gleam. Rose-coloured hues burst from lustrous Lipstick, while a heavenly hybrid of Mineralize Eye Shadows blossoms with natural splendour. Cheeks are kissed with the graceful glow of Mineralize Blush, and vivid pops of colours flourish as Fluidline and Nail Lacquer bring this flower fantasia to life." 
Lipstick (SEK 195): Fleur d'Coral, Naked Bud, Dreaming Dahlia, Rose Lily, Snapdragon, Heavenly Hybrid
Cremesheen Glass (SEK 210): Nectarsweet, Flare for Fantasy, Pagoda, Playful Petal, Star Quality, Galaxy Rose
Fluidliner (SEK 175): Phlox Garden, Sassy Moss Haute & Naughty Lash (SEK 220): Black Brush: #286 (SEK 330), #159 (SEK 365), #187 (SEK 455)
Pigment (SEK 200): Lily-White, Chartreasure Bouquet, Violet, Pink Pearl
Mineralize Blush (SEK 255): Azalea in the Afternoon, Petal Power
Mineralize Skinfinish (SEK 295): Perfect Topping, Stero Rose
Mineralize Eye Shadow (SEK 200): In the Medow, Pink Sensibilities, Golden Hours, Great Beyond
Nail Lacquer (SEK 150): Girl Trouble, Pep Pep Pep. Saint Germain, Soirée

torsdag 20 februari 2014

Vill-ha just nu! - februari

Februari är som sagt den kortaste månaden men även den månad som det släpps mest nyheter i, vilket är väldigt trevligt. Här månadens vill-ha saker!
Ett australiensiska märket Aesop går att köpa på theyouway. Jag hittade den trevliga lilla tuben Aesop Roseship Seed Lip Cream 120 kr -verkar vara perfekt till torra vinterläppar.

Det svenska parfymmärket Byredo Perfums 1400 kr (100 ml) bjuder på många härliga dofter, vill väldigt gärna ha en på hyllan hemma.
Förra året kom YSL Shine nu är det dags för läppglansen i samma serie. YSL Gloss Volupté 320 kr kommer med en liten pussmun som applikator!

onsdag 19 februari 2014

OPI Muppets Most Wanted Collection - info

Som årets Soft Shade kollektion från OPI har man slagit sig ihop ytterligare en gång med Mupparna. I OPI Muppets Most Wanted Collection släpps åtta nagellack varav tre är i glitter och även ett härligt blått lack. De kommer under vecka 14 och kostar 150 kr / flaska.
Muppets World Tour, Let´s Do Anything We Want!, Miss Piggy´s Big Number, Gaining Mole-Mentum, Kermit Me To Speak, Chillin' Like a Villain, Int'L Chrime Caper, I Love Applause

måndag 17 februari 2014

Det är något visst med Chanel!

Från vårens Chanel kollektion - Chanel Notes de Printemps - valde jag att först köpa det lite mörka grålila nagellacket Charivari, men vid ett återbesök vid Chanel disken blev det ytterligare två saker - ett läppstift och även ett nagellack till - från vårens kollektion. 
Nagellacken från Chanel är lika spännande varje gång vid kollektionssläppen för att se vilken färg som gäller i år. Denna gången är det rosa och lila toner i både starka och mer mörka färger.
Chanel Le Vernis 603 Charivari - soft purple/mauve & Chanel Le Vernis 605 Tapage - bright pink
I vårkollektionen kom det fyra läppstift och jag köpte ett. Chanel Rouge Coco i färgen 59 Dèdicace är ett otroligt mjukt och skönt läppstift som glider på läpparna väldigt fint och känns mjukt och krämigt på. Det är pigmentrikt och sitter på väldigt bra under dagen. Det är läppstiftet med stort L!
Chanel Rouge Coco Lipstick 59 Dèdicace - pink with blue undertones
Färgen är en lite ljusare mellanrosa som går åt det kalla lila hållet.
< 3!
Ber man snällt får man lite Chanel prover!