onsdag 30 april 2014

Månadens diss - april

Månadens diss denna månad var inte svårt val - Clinique´s webshop tar hem priset.
1. Tre veckors leverans tid.
2. Kundtjänst svarar inte på två mail om var min order var.
3. Kundtjänst svar inte i telefon en gång om var min order var.
4. Deras Facebook sida svara inte på frågor om min order.
5. Kundtjänst meddelade att denna inte var rätt person för min fråga och skulle ringa tillbaka om 5 minuter - nej!

Dock har det varit allmänt känns att dessa problem har uppstått och från pressansvarigs sida så man skickade ut en extra liten gåva i form av:
Deep Comfort Body Butter 200 ml
Deep Comfort Body Wash 50 ml
Deep Comfort Hand and Cuticle Cream 40 ml

Det vägde ju upp de stora problemen lite iallafall!

tisdag 29 april 2014

OPI I Can Teal You Like Me

Den sista av de fyra OPI Sheer Tint nagellacken är den blå med namnet I Can Teal You Like Me, just denna tyckte jag var väldigt tjock i sin formula. Jag gillade den faktiskt rätt så bra på egen hand och de torkar glansigt och fint. 
Här se ni tre tjocka lager av OPI I Can Teal You Like Me.

MAC Patentpolish Lip Pencil Collection - info

MAC vill ju inte vara sämre än att de också släpper sin version på en tjock läppstiftpenna med pop-up funktion. MAC Patentpolish Lip Pencil Collection släpps den 8 maj och alla de 12 färgerna och läppennorna är LE. De ska ge rikligt med glans och har en ultramjuk textur samtidigt som de inte är klibbiga.  
"M·A·C Patentpolish Lip Pencil is your new magic wand for lips, with a single swipe instantly achieving luscious shine. A unique blend of creamy emollients replenishes, keeping lips soft with an ultra-smooth texture that isn’t heavy or sticky. The pencil’s effortless twist-up application keeps things clean and mess-free, with no need to sharpen. Enjoy colour in a dazzling range of 12 new shades that stay bright and true on all skin tones."
Patentpolish Lip Pencil (DKK 170, SEK 200, NOK 180): Innocent, Teen Dream, Go For Girlie, Revved Up, Fearless Deep, Berry Bold, Sultana, Hopelessly Devoted, Spontaneous, Kittenish, Patentpink, Pleasant

måndag 28 april 2014

MAC Playland Collection - info

Vårens minst sagt lekfulla kollektion från MAC heter Playland Collection och kommer den 8 maj. Det är härliga toner av korall, persika och rosa samt lite blått som vi ser.
"Welcome to M∙A∙C Playland, a funtastical wonderland where spring becomes a fabulous whirlwind of creativity and amusement. Make merry in luscious shades of Lipstick and Lipglass in playful pinks, brilliant purples and bright corals, and toy around with a carousel of Casual Colour pots in neon orange and hot pink. Pigments offer the promise of leisure and mirth, and Chromagraphic Pencil adds a cascade of colour to this season’s most fun-packed fantasy."
Lipstick (DKK 165, SEK 195, NOK 175): Playland, Sweet Experience, Happy-Go-Lucky, Toying Around, Red Balloon,  Head In the Colouds
Lipglass (DKK 155, SEK 185, NOK 165): Bright Side, Lots of Laughs, Carousel, Live It Up, Pure Silliness
Casual Color (DKK 195, SEK 240, NOK 205): For Your Amusement, Young at Heart, Hi Jinks!
Pigment (DKK 195, SEK 235, NOK 215): Ever so Yellow, Hi-Def Cyan, Neo-Orange, Golden Olive
Chromagraphic Pencil (DKK 135, SEK 155, NOK 140): Genuine Orange, Hi-Def Cyan, Process Magenta, Black Black

För några år sedan släpptes Casual Color i en egen kollektion som inte kom till Sverige så jag är extra nyfiken på dessa hybrider mellan krämrouge och läpprodukt. Det känns lite kul med gult läppstift och läppglans och Chromagraphic pennorna har jag två sedan innan, väldigt bra.

söndag 27 april 2014

Månadens tre favorit produkter - april 2014

Ibland är billigt bra och i månadens tre favoriter tillhör två av sakerna budgetklass.
Ett rouge som inte ser mycket ut, men blir superfint på kinderna är MAC Pro Longwear Blush Baby Don´t Go. Färg - som är ljusbrun - fungerar både till att lägga en kontur med eller ha enbart som rouge. MAC´s Pro Longwear rouger är väldigt mjuka och håller lite extra bra.

En riktigt budget klassiker som jag har haft back in the days är Maybelline Great Lash. Jag klickade hem ett ex. för ca 60 kr och tyckte att den var rätt så bra som basic maskara. Den är lätt att ta bort och det kommer lagom mycket färg på fransarna, dock fäller den lite under dagen...

Maybelline BROWdrama Sculpting Brow Mascara är en perfekt ögonbrynsgel för att både fixera och ge färg. Jag använder den lite lite ljusare färgen Medium brown till min bryn. 

fredag 25 april 2014

Bobbi Brown Art Stick Dusty Pink

Det hör till att varje makeup märke ska ha sin tjocka läppstiftpenna i sortimentet. Något av det senaste i Bobbi Brown´s sortiment är Art Stick. Jag har testat några varianter i denna klassen, men Bobbi Brown´s variant är lite annorlunda. Den är som en tjock läppenna och är väldigt pigmenterad och krämig samt sitter på ypperligt under flera timmar. Bobbi Brown Art Stick (275 kr) kommer i ett antal färger, närmare åtta stycken och vad jag vet ska de stanna i sortimentet.

Alltid då jag ska testa ett nytt läppstift väljer jag en MLBB-färg alltså något som är mellan rosa och åt det kallare hållet. Denna gång föll valet på färgen Dusty Pink, en lite kallare rosa färg med underton av lila.
Art Stick är tjocka pennor med tillhörande pennvässare i den tjockare modellen. De är i svart plast med färgen på penna i toppen.
Bobbi Brown Art Stick Dusty Pink - a soft neutral pink
De är väldigt enkla att använda, då jag först målar med Art Stick som en läppenna i läppkanten för att sedan grunda över hela läppen. De ger mycket färg och håller bra under några timmar. Här kan man välja om man vill bita av lite färg eller applicera lite för att sedan köra med lite läppglans över. Valet är dit!

torsdag 24 april 2014

Från Clinique´s webshop!

För en tid sedan fick jag erbjudandet att testa på Clinique´s nya webshop - spännande! De lockade med gåva om man köpte över 200 kr och även tre valfria prover vid köp över 500 kr. I förra veckan kom packet och här tänkte jag visa innehållet.
GWP:en kom i en trevlig liten plåtburk och innehöll massor av saker...
På första bilden är det sakerna jag valde själv och på andra bilden är det vad som låg i plåtburken. Det jag valde att använda mina pengar till i webshoppen blev:
Clinique Dramaticlly Different Mosturizing Lotion+, en fuktighets kräm till torr och kombinerad hy.
Jag har länge velat testa på Clinique Long Lasting Lipstick i färgen Runway Coral som en perfekt sommar korall färg!

onsdag 23 april 2014

Maybelline BABY LIPS

Det har snackats mycket om Maybelline BABY LIPS, men nu är det här! De små läppbalsamen med eller utan färg och på den svenska marknaden släpps sex färger/dofter där de kommer att kosta 39,50 kr per stift och släpps under vecka 17. 

De sex dofterna är:
Intense Care (ofärgat), Cherry Me (röd färgat), Pink Punch (rosa färg), Mint Fresh (ofärgat), Hydrate (ofärgat), Peach Kiss (nude färg)
Självklart var jag snabb och köpa på mig fem av de sex olika dofterna när jag såg att de under vecka 17 kostar 29,50 kr på H&M. Det blev ofärgade Hydrate, lätt nudefärgade Peach Kiss, lätt rödaktiga Cherry Me och härligt rosa Pink Punch samt klara Intense Care.
 Hydrate - Peach Kiss
Maybelline BABY LIPS i Hydrate har en doft av citron och basilika är doftar väldigt likt min favorit från Fresh Sugar. Den är ofärgad och innehåller SPF 20. Peach Kiss är lätt färgat i en svag nude ton med lite skimmer i sig, den doftar självklart persika. Både Cherry Me och Pink Punch fungera som ett färgat läppbalsam och ger en fin aning i sin färg. Cherry Me doftar självklart körsbär och Pink Punch passionsfrukt samt Intense Care av doften mandel.
 Cherry Me
 Pink Punch
 Intense Care
Hör jag någon säga BABY LIPS!

tisdag 22 april 2014

Recension: MAC Fix+

Då jag nu har köpte min fjärde flaska av MAC Fix+ (185 kr / 100 ml) kom jag på att jag inte har gjort en recension på den. 

MAC Fix+ är en ansiktsspray som innehåller lugnande grönt te, vitaminer, mineraler och gurka samt har en friskt doft av Sugi. Det är tänkt att spraya över ansikte när som helst för att få en snabb vitaminkick.  
MAC Fix+ kan använda till allt! Från att ge huden en kick av återfuktning till att blötta makeup borstarna när man arbetar med lösa skuggor och pigment. Jag använder min Fix+ till att fixera makeupen på morgonen då jag använder puderprodukter och vill slippa den pudriga känslan man ibland kan få. Jag upplever att det blir en väldigt snygg glow när Fix+ har sjunkit in i huden. Betyget blir därför 5 av 5!

måndag 21 april 2014

Tre nya nagellack från & Other Stories

Då jag var i Kph blev det självklart ett besök inne på & Other Stories. Jag köpte tre nya nagellack och tänkt visa de här.
Melton Sunset - en röd orange i en stark färg
Glazé Pink - skir ljusros (som innehåller genomskinliga glitter stavar)
Arrow Gold - duochrome med guld och rosa
Melton Sunset - Glazé Pink - Arrow Gold

söndag 20 april 2014

Vill-ha just nu! - april

Det börjas att andas sommar och för att stilla mitt begär bjuder jag på några sommaraktiga vill-ha saker för april månad.
Ett doftljus från Diptyque Candle ca 600 kr är höjden av lyx.
Den trevliga kultoljan från NUXE släpps nu i parfym. NUXE Prodigieux le parfume edt 495 kr doftar apelsinblomma och lite kokos som passar perfekt under sommaren.
Ett korall färgat läppglans hör sommaren till och Bobbi Brown Lip Gloss Nectar #44 255 kr är utmärkt!

lördag 19 april 2014

OPI I´m Never Amberrassed

Såklart så här på självaste påskafton ska det vara ett gult nagellack på bloggen. Det fanns ett skirt gult nagellack med i den senaste OPI Sheer Tint kollektionen som heter I'm Never Amberrassed. Denna är också väldigt tjock  i sin formula med glansen är fin, men jag vet inte om gula naglar är någon höjdare...?! 
Jag har använt tre rätt så tjocka lager av OPI I´m Never Amberrassed.

GLAD PÅSK!

torsdag 17 april 2014

Recension: Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF 20 UVB/UVA Porcelain

Efter min flopp med Kiehl´s BB Cream köpte jag faktiskt ännu en ny ansiktsprodukt. Det blev att jag testade på Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF 20 UVA/UVB (445 kr / 40 ml) i färgen Porcelain - vilket jag har läst och hört väldigt gott om.
Så här står det på Kicks hemsida, där jag köpte min tub. 

"Laura Mercier´s Tinted Moisturizer är perfekt för alla hudtyper och ger ett idealiskt skydd mot både UVA- och UVB-strålar med Spf 20. Denna tunna och lätta fuktcreme ger en aning färg och kan användas i stället för en foundation. Den ger ett mycket naturligt resultat samtidigt som den ger din hud en hälsosam lyster och jämnare hudton. Fuktighetsgivande formula som mjukar upp fina linjer. Ger en naturlig och fräsch lyster. Innehåller ett vitaminkomplex som skyddar din hud mot fria radikaler.Ger ett jämnt och långvarigt resultat. Icke komedogen. Lauras Tinted Moisturizer är USA´s mest sålda färgade dagcreme och har vunnit många fina utmärkelser!"
Laura Mercier Tinted Mosturizer är i den lite dyrare klassen, men det är en stor tub man får på 40 ml och lite räcker rätt så länge. Jag använder denna över min vanliga dagkräm för att slippa torrhets fläckar och fixerar sedan med ett puder. Färgen Porcelain passar utmärk under största delen under året på sommaren ska jag dock ha färgen Nude som är aningen mörkare. Detta är en bra vardags "foundation" som passar mig utmärkt, men pga. priset blir det 4 av 5 i betyg.

onsdag 16 april 2014

Dagens: XVI april

Läppstift/Läppglans: Rimmel Apocalips Lip Lacquer Celestial
Rouge: MAC Pro Longwear Blush Baby Don´t Go
Nagellack: Loreal Golden Coquillage #854
Doft: Costume National So Nude

tisdag 15 april 2014

OPI Be Magentale With Me

Som nagellack nummer två från OPI Sheer Tint har vi den rosa Be Magentale With Me. Jag tycker att man får en otroligt snygg glans på naglarna med dessa nagellack, dock är det ju faktiskt Top Coat. Fast ensamma fungerar det inte riktigt och lämpar sig bättre till nail art.
Har har jag använt tre lager av OPI Be Magentale With Me.

måndag 14 april 2014

MAC Proenza Schouler Collection - Pro Longwear Lip Pencil Dynamo

Från den väldigt LE-baserade Proenza Schouler kollektion från MAC fick jag hem läppennan Dynamo (215 kr). Läppennan är i Pro Longwear formula vilket innebär - hållbarhet och lite torrhet. 
Förpackningarna har en lite dip-dye effekt eller tänk olja på vatten, snygga men jag tycker att det är lite svårt att se vad som står på pennan.
MAC Proenza Schouler Pro Longwear Lip Pencil Dynamo - bright creamy pink
Jag har på översta bilden enbart använt mig av läppennan över hela läpparna och på nedre bilden även med lite läppbalsam över för att få en glossig finish.