fredag 30 januari 2015

Månadens diss - januari

Självklart ska en bodylotion med doft dofta, men inte så här. Visst hörs doften magnolia och pistage underbar, men inte så här. Nej, Dove Nourishing Body Lotion (ca 35 kr / 200 ml) var inget för mig med den väldigt starka doften som satt i länge både på huden och i kläderna. Det bästa var nog priset denna gång!

torsdag 29 januari 2015

Chanel Le Vernis Spring 2015

Våren hos Chanel bjuder på tre härliga nagellack och alla med Paris i fokus och med alla deras blommor. De kommer med kollektionen Reverie Parisienne under slutet av januari.
De tre nagellacken är:
Chanel Le Vernis Tenderly #641 - Gentle Violet
Chanel Le Vernis Dèsirio #643 - Deep Pinkish Purple
Chanel Le Vernis Paradisio #645 - Pearly Pale Green

Den färgen som jag verkligen vill-ha är den smuts grålila Tenderly #641. Det finns fina bilder hos All Lacquered Up!

tisdag 27 januari 2015

Månadens tre favorit produkter - januari 2015

Januari månad bjuder på en väldigt gammal goding och två riktigt topprodukter!
En väldigt bra bas skugga som är precis så där lagom brun är den matta Make Up Store Microshadow Smog. Den fungerar verkligen till det mesta och jag gillar att den är matt.

En prisukt som sedan jag köpte den har blivit min must-have är MAC Matchmaster Concealer 1,5. I sin stiftform är den enkel att applicera och den sitter på väldigt fint under dagen - ett toppbetyg.

Vem vill inte dofta lite lätt blommigt och med en touch av mysk?! Med Narciso Rodriguez Narciso EdP gör du detta!

lördag 24 januari 2015

Barry M Gelly Nail Paint Rose Hip

JAg gillar Barry M´s nagellack, kvalité till mycket bra pris så jag köpte en ny färg - Rose Hip. En väldigt täckande ljusrosa med en vitare bas och i deras Gelly Shine serie.
Här ser ni två lager av Barry M Rose Hip och överlack från Essie.

fredag 23 januari 2015

Spara eller slösa: Lip Primer Kicks vs. MAC Cosmetics

Jag har under en tid använt MAC´s Prep+ Prime Lip Primer som ett underlag till läppstift. Både för att de ska hålla bra samt att det inte blir lika intensivt resultat av själva färgen på stiftet. Nu har Kicks släppt ett eget alternativ av samma  produkt - detta får bli min spara eller slösa denna gången.
Spara: Kicks Lip Primer 99:-
Slösa: MAC Prep + Prime Lip Primer 180:-

torsdag 22 januari 2015

Dagens: XXII januari

Läppstift / Läppglans: MAC Lipstick Velvet Teddy
Rouge: Giorgio Armani Cheek Fabric Blush Daybreak #503
Nagellack: Essie Spin the Bottle
Doft: Narciso Rodriguez Narciso EdP

tisdag 20 januari 2015

Vill-ha just nu! - januari

Januari är här och självklart finns det både gamla godingar att spana in och nya saker som man vill ha. Jag har verkligen gillat Narciso Rodriguez´s dofter på sista tiden och det finns flera att dofta sig igenom...
Den är nog helt underbar med en bronzer, en highlighter och ett puder. Jag skulle inte tacka nej till Hourglass Ambient Lightning Palette 55 Euro för det perfekta glow:et.
 En av de första dofterna från Narciso Rodriguez är For Her, den är dock mer myskbaserad än Narciso som jag köpte. Jag skulle inte säga nej till Narciso Rodriguez for Her EdP 845 kr / 50 ml
De nya nagellacksfärgerna från OPI vill jag gärna testa. Alla sex färgerna släpp tillsammans i ett litet kit - OPI 50 Shades of Grey miniset 355 kr

söndag 18 januari 2015

Giorgio Armani Beauty - svart blank perfektion!

Giorgio Armani Beauty har ett utsökt sortiment som inbjuder till köp varje gång. Denna gång när jag var i Köpenhamn var jag på G för att köpa ett nytt läppstift utöver de jag redan har (#100). Det blev den finfina vardags färgen #103 en perfekt MLBB-färg med en beigerosa ton med en hint av lila. Jag gillar verkligen Giorgio Armanis läppstift de håller hög lyx kvalité. Självklart kunde jag inte bara köpa en sak utan jag slog till på två till - så totalt tre saker blev det denna gång!
Som sagt denna gången köpte jag ett läppstift, en rouge och en ögonpenna... Alla tre sakerna har jag testat sedan innan fast i andra färger och de bar blivit flitigt använda här hemma.
Giorgio Armani Cheek Fabric Powder Blush - Daybreak #503
Giorgio Armani Beauty Rouge d'Armani Lipstick - Inccognito #103

Giorgio Armani Beauty Smooth Silk Eye Pencil - #10
 På bilden ovan har jag swatchat av; #503, #103, #10, och även läppstiftet #103 på bilden nedan.
I denna makeup har jag använt mig av alla de nya produkterna och jag gillar det skarpt!
Självklart ska man alltid fråga om prover denna gång blev det två prover på Armani / Prive dofter; Figuier Eden & Oud Royal.

fredag 16 januari 2015

Clarins Ombre Matte Sprakle Grey 05

När till och med Clarins Ombre Matte kom in på årets lista 2014 som några av mina matta favorit ögonskuggor kunde jag inte inte undgå att köpa en till - den som faktiskt skimrar av de sex matta färgerna som finns.
Jag gjorde min beställning hos Skincity.se på lördagen och på måndag var paketet hemma hos mig - snacka om snabbt och det var även 20% rabatt.
Färgen jag köpte var den skimrande grålila Sparkle Grey 05 och den är väldigt vacker.
Färgen är fyllig och appliceras fint på ögonlocken, jag har enbart använt skuggan och sedan en highlighter för att sudda ihop färgerna. Snabbt och enkelt!

torsdag 15 januari 2015

Tre grå!

Efter ett besök hos & Other Stories kom jag ut med en ny Hand Soap i Cotton-serien och självklart tre nya nagellack. Jag köpte alla från den grå färgskalan...
 Blunt Grey - Curlicue Dusk - Intaglio Onyx

tisdag 13 januari 2015

Recension: Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray

En avslutande fixerings spray har blivit en daglig rutin hemma hos mig. Innan jag helt gick över till MAC Fix+ använde jag mig av Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray Long-Lasting (ca 250 kr / 118 ml). Den fungerade bra dock upplever jag att MAC´s variant är bättre och faktiskt billigare.
Jag kan faktiskt inte uttala mig om makeup:en håller så mycket bättre med eller utan dock tycker jag att finishen blir snyggare och inte så pudrig. Sprayen är rätt så hård och jag gillar ett softare mist över ansiktet. Betyget blir därför 3 av 5.

måndag 12 januari 2015

Påfyllning i skåpet av MAC!

Självfallet finns det ständiga favoriter hus MAC och även de behövs fyllas på. Jag gjorde en beställning hos Kicks.se innan jul och några dagar senare hämtades paketet.
Det blev en ny Cleansing Off Oil och ett nytt foundation puder Studio Fix Powder Plus Foundation. Jag kände även att jag ville ha ett nytt rouge och en ny läppenna. Här valde jag Lip Pencil Oak och Powder Blush Animal Instinct (från Novell Romance Collection). 
På bilden ovan har jag swatchat av läppennan Oak och rouget Animal Instinct. På bilden nedan har jag målat på läppennan Oak på bara läppar.
Här har jag använt mig av både rouget och läppennan samt använt lite gloss över läppennan för att det inte skulle bli så torrt. Just rouget Animal Instinct tyckte jag fångade upp "Color of the Year 2015" - Marsala mycket bra.

söndag 11 januari 2015

MAC Fix+ i ny kostym!

MAC Fix+ är en stapel vara hemma hos mig och jag använder den dagligen till att fixera makeup:en som sista finish. De har ny ändrat förpackningen från att ha varit inom MAC´s Skincare-serie med vit ytterförpackningen till att den ska ingå i Prep+Prime-serien med svart glittrig ytterförpackning. Även själva sprayflaskan är nu matt frostad med vit text på. 

Innehållet är dock det samma och en flaska på 100 ml kostar 180 kr och finns hos all MAC diskar.  
Nedan ser ni den gamla flaskan till vänster nedan och den ny till höger.

lördag 10 januari 2015

Mavala Nude Color´s & Mavala Ballerina #113

Nu under vinter släppte Mavala en ny kollektion vid namn Nude Color´s och de kommer i sex färger alla med den nya soft matte effect ytan. Det är en kollektion som är i en dov pasellig färgskala och är väldigt lättburen, den nya ytan är semi-matte.
Lavender #108, Pashmina #109, Trench Beige #110, Tea Rose #111, Pink Boudoir #112, Ballerina #113
Det var flera av färgerna som lockade men iom. den semi-matta ytan valde jag att köpa Ballerina #113. En rosalila med underton av grått bli den väldigt snygg på naglarna.  
Här är två rikliga lager av Mavala Ballerina #113.


fredag 9 januari 2015

MAC PRO - ett besök!

MAC Pro Store i Köpenhamn är väl värt ett besök så har ni vägarna förbi - ta er tid! Jag har under nästa ett år varit på jakt efter rouge:t Full of Joy ett frostigt skimrande ljuslila rouge som jag vet har släppt enbart i USA, men som sedan skulle komma in i sortimentet hos MAC.

Äntligen hade det kommit in på MAC Pro och det vara bara ett - Jag ska ha. Jag bad de sedan att plocka fram färger och produkter som enbart finns hos MAC Pro, vilket gjorde att jag köpte ytterligare två ögonskuggor som är ur Pro sortimentet; Rose och Coral.
 Rose - Coral
MAC Eyeshadow Rose - mauve-tinged pink (frost)
MAC Eyeshadwo Coral - subdued coral (matte)
Också var det rouget Full of Joy... Vilket är ett riktigt kallt nästan vitfrostig lila med en väldigt snygg finish.
MAC Powder Blush Full of Joy - lavender (frost)