onsdag 30 september 2015

Månadens diss - september

Lika mycket som jag gillar Rituals Shower Foam dissar jag deras duscholja. Jag köpte denna ihop om att den skulle vara lite mer fuktgivande under vinter och hösten vilket jag inte upplever... 
Jag köpte Rituals Nourishing Shower Oil Shanti Shower 90 kr / 200 ml och när oljan blandas med vatten blir den vitt och lite mjölkig. Doften är okej med dofter av indisk ros och mandel. Det är något jag inte gillar och jag tror att det är blandningen mellan olja och vatten, det känns att det sitter lite kvar på huden efter duschen och jag vill känna mig clean.

söndag 27 september 2015

Månadens tre favorit produkter - september 2015

För att hålla kvar sommaren lite har jag kört med enklare dofter och makeup. Dessa saker får spela roll i månadens topp tre.
Något som fungerar smidigt är doftsatta kroppsprodukter som t.ex. & Other Stories Body Lotion Tangier Tales. Den doftar av päron, amber och musk och håller väldigt bra på huden samtidigt som den återfuktar.

Även & Other Stories EdT har jag använt mycket. Jag köpte doften & Other Stories Eau de Toilette Punk Bouquet som har inslag av ros, vanilj, lotusblomma och orkidé.

Krämskuggor i pennformat är toppen bara att stryka på och tona ute med en pensel. Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour Grey Pearl tycker jag ligger i topp bland dessa pennor och färgen är bara ur snygg som helst med en svar grålila som fungerar till allt.

fredag 25 september 2015

Denny Leighton I am Goddess Collection - info

Denny Leighton´s höstkollektion I am Goddess bjuder på väldigt fina färger och några duochroma. Det kommer sex färger med inspiration från olika gudar inom grekiskamytologin - spännande. Nagellacken innehåller 12 ml och kostar 145 kr flaskan.

Aphrodite´s Love - Athena Divine - Queen Hera - Radiant Rhea - Tell Me Aurora - Venus Desire
Jag har fått hem två av de sex färgerna och tänkte visa hur de ser ut. Jag fick den bronze glittriga Venus Desire och den grönguldiga duochroma Queen Hera. Jag tänkte visa de på naglarna sedan så håll utskick.
Venus Desire är i toner av bronze, guld och aningen grönt.
Queen Hera är en klassisk nu mera grönguld duochrome med inslag av blått och teal.

torsdag 24 september 2015

Dagens: XXIV september

Läppstift / Läppglans: Tom Ford Lip Color Pink Dusk 7
Rouge: Tom Ford Cheek Color Wicked 6
Nagellack: & Other Stories Dowlas Cloud
Doft: Clean Shower Fresh EdP

onsdag 23 september 2015

MAC Studio Waterweight Foundation - info

Då har även MAC hakat på trenden med en "naken" foundation. 8 september släpptes deras MAC Studio Waterweight Foundation SPF 30 som är en super lätt foundation och går att bygga upp. Den är lätt och innehåller bra med pigment utan att täcka onaturligt.

"Vi introducerar en innovativ foundation som ger färg i en flytande och gelliknande serumformel. Denna återfuktande foundation är nästan viktlös och håller huden mjuk i timtal. Färg som håller och skir medeltäckning som mjukt suddar ut ojämnheter som stora porer och fina linjer. Unik dosering som ger en droppe perfektion. Använd nya 196 Slanted Flat Top Foundation Brush för en naturligt felfri finish."
MAC Studio Waterweight Foundation SPF 30 (DKK 260, SEK 320, NOK 280): NC15-NC50, NW13-NW50, N12-N18

tisdag 22 september 2015

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 - info

Då är det dags för ytterligare ett läppstift från MAC Viva Glam att släppas. Denna gång är det Miley Cyrus 2 som står på tapeten med en intensiv orange färg. Kollektionen släpptes 8 september och både läppstift och läppglans finns.

 "MAC Viva Glam returns as our iconic Viva Glam spokesperson with two surfire hits: A super-sexy bright orange lipstick and coordinating lipgöass with sparkling pearl shimmer."
Lipstick (SEK 195): Viva Glam Miley Cyrus 2 - bright orange
Lipglass (SEK 185): Viva Glam Miley Cyrus 2 - bright orange with sprakling pearl

måndag 21 september 2015

Recension: Biotherm Aquasource Night Spa

Jag köpte en ny nattkräm från Biotherm och det är dags för en snabb recension. Biotherm Aquasource Night Spa 395 kr / 50 ml är en kräm för ansikten lämplig för natten med en gelkonsistens. Krämen kommer i en glasburk och ska fungera för alla hudtyper - fokus ligger på fukt.
Biotherm Aquasource Night Spa är väldigt härlig att använda och även om det är en gel känns den ändå krämig och att huden i ansikte för näring vilket jag gillar. Den går snabbt in och känslan är en vitaminkick. Jag tror att man även kan använda den till en ansiktsmask vilket jag inte kommer att göra. Krämen är rätt så dyr men samtidigt dryg. Jag ger den 4 av 5 i betyg.

söndag 20 september 2015

Vill ha just nu! - september

Som alltid är det september som är månaden som bjuder på flest höst nyheter. Här kommer en liten vill-ha, dock inte med enbart nyheter...
De flesta produkter från Biotherm väcker alltid mitt intresse. Biotherm Aquasource Night Spa 395 kr/50 ml gör även detta med en fuktighetskräm för natten.

Du jag har den vita flaskan av samma doft blev jag intresserad av den lättare varianten av Narciso Rodriguez EdT 475 kr/30 ml. Här finns dofter av trä, ros, pion och med ett hjärta av musk.

Den senaste av paletterna från Urban Decay är Smokey Palette 475 kr som innehåller 12 finfina ögonskuggor i både mata och skimrande texturer.

fredag 18 september 2015

MAC Vamplify Anything But Demure & Tuned In

Direkt när jag testade på de nya läppglansen från MAC under namnet Vamplify blev jag smått kär. Krämiga och pigmentrika läppglans som täcker som ett läppstift. Som det mesta hos MAC är de LE och släpptes under september månad är man sugen kostar MAC Vamplify 220 kr styck.
Eftersom jag älskar MLBB-färger eller nude looken blev det två i den färgskaran; Anything But Demure och Tuned In.
Applikatorn är rätt så lång och det fungerar bra att applicera med.
Anything But Demure är mer nude med lilatoner.
Tuned In är mer brunrosa och aningen mörkare.
MAC Vamplify Anything But Demure - mauvey nude
MAC Vamplify Tuned In - mid-tone rosy nude
Här ser ni Anything But Demure i en fotd.

torsdag 17 september 2015

Yankee Candle Hot Towel

Jag är inte mycket för söta doftljus utan gillar den nytvättade känslan och lite åt det manliga hållet. Yankee Candle har nyss släppt den serie under namnet Barber Shop som kommer i en snygg svart glasburk med metallock. Det släpps fem dofter för 219 kr styck för 226 gram, vilka är; Barbershop, Hair Tonic, Hot Towel, After Shave och Chrome.
Jag valde självklart doften "Hot Towel" som har den nytvättade känslan av hav, salta vindar och trä.

onsdag 16 september 2015

Essie Gel Setter

Det här med gele naglar och nagellack har funnits under en lång tid. Nu har Essie Gel Setter släppts där man inte behöver någon UV-lampa för att härda nagellacket. Man använder överlacket som vanligt och resultatet ska bli extra hållbart och uberglansigt. Spännande!
Ett lager av Essie Gel Setter över Tom Ford Bordeaux Lust - resultatet blev hur bra som helst och verkligen hållbart.

måndag 14 september 2015

Zoeva makeup borstar

Under förra veckan var jag i Helsingborg och gick på de fina och framför allt prisvärda makeup borstarna från Zoeva. De kommer en och en i en smart plast zip-påse och jag köpte två olika modeller. "Color. Love. Makeup." Efter lite efterforskningar kommer Zoeva från tyskland och jag gillar kvalitén.
Zoeva borstarna är tillverkade både med naturligt hår och med syntet de känns bra i handen och jag gillar de mycket.
Zoeva #228 Crease Brush (105 kr) - hade jag tänkt att använda till highlight skuggan på brynbenet.
Zoeva #126 Luxe Cheek Finish (175 kr) - en enkel och mjuk rouge borste, rouget blir perfekt på kinderna.

söndag 13 september 2015

H&M Beauty´s nya ansiktsmask!

H&M Beauty har ju satsat stort och jag hittade några nya ansiktsmasker vid mitt senaste besök. Det fanns flera olika med glada färger och med olika funktioner. Jag valde en vitt som innehåller mineraler vilket ska verka uppiggande och en med lera som ska peela huden. En kapsel kostar 29,50 kr.

lördag 12 september 2015

Man måste testa nya saker ibland...

... och t.ex ansiktsvattnet från Rituals. Får ses om Rituals Ultra Calming Facial Toner kan konkurrera ut min favorit från Biotherm... Jag gillar rengöringsmjölken i samma serie - det känns som en bra kombo.

fredag 11 september 2015

STINE A - Candy Bracelet

Det enkla och vackra Candy Bracelet har fått flyttat in hos mig. Det kommer från Stine A och har ett mörkblått band med olika färg på de fina halvädelstenarna. 

onsdag 9 september 2015

Urban Decy Eyeshadow Riff

När vissa bloggare tipsar om produkter säger det bara klick och jag vill testa. Så var det med ögonskuggan från Urban Decay´s sommarkollektion 2015. Vi snackar om ögonskuggan Riff som är en varm gultonad brun färg med microglitter i. Jag hittade de inne på Kicks.se som nu säljer Urban Decay.
Förpackningen är i singel variant med ett klick lock som fälls upp.
Som de flesta ögonskuggor från Urban Decay är det mjuka och pigmenterade samt att de håller bra på ögonlocket under dagen. Jag brukar dock alltid använda primer.
Riff är en väldigt varm och gultonad ögonskugga som påminner om både Soft Brown och Samoa Silk från MAC. Riff innehåller dock silver microglitter som inte kommer från på ögonlocket - vilket är bra.

tisdag 8 september 2015

MAC Haute Dogs Collection - Mineralize Rich Lipstick Nose for Style

Med den kommande höstkollektionen från MAC under namnet MAC Haute Dogs Collection släpps läppstiftet Mineralize Rich Lipstick Nose for Style med ett fyndigt hundrelaterat namn. MAC har valt att lyfta fram sina Mineralize läppstift här som är lite dyrare än de vanliga (220 kr), men mjukare och mer vårdande. Från den 8 oktober hittas sakerna hos MAC. 
Just färgen Nose for Style är en lite mörkare röd med en blå underton och den känns rätt så lättburen och Mineralize formulan är väldigt behaglig på läpparna.
Mineralize Rich Lipstick Nose for Style - deep claret red
Det är rätt snyggt med röda läppar ibland!

måndag 7 september 2015

Spara eller slösa: Lipscrub H&M Beauty vs. Sara Happ

Den nya läppscruben från H&M var väldigt lik både i konsistens och i doft/smak som den dyrare the lip scrub från Sara Happ. Jag tyckte inte att resultatet blev någon större skilland, kanske att H&M varianten river mer och inte lika återfuktande efter man har haft den. Det blir också ett plus till Sara Happ för de massa olika smakerna som finns där. Därför blir det en liten spara eller slösa.
Spara: H&M Beauty Lip Scrub 79,50:-
Slösa: Sara Happ the lip scrub: ca 260:-