söndag 31 januari 2016

När man går från white card till black card hos Sephora!

Sephora har börjat med sitt medlemskap med white card. Det är bara att samla poäng och när man har nått 1800 poäng (kronor) får man välja en gåva. Jag valde ett smart travel size set från Too Faced.
Det som ingår är; Melted Lipstick, Shadow Insurance Eyeshadow Primer och Better Than Sex Mascara.

lördag 30 januari 2016

Ett litet turkost paket med vitt band från Tiffany & Co!

Tänk att ett litet turkost paket med vitt band kan göra en en så glad. Nu är det inte vilket paket som helst utan den har en perfekta Tiffanyblå färgen :) Jag sedan tidigare två saker från Return to Tiffany-serien från det berömda smyckemärket Tiffany & Co. Ett halsband och ett armband nu har jag kompletterat med ett par silver örhängen formade som hjärtan.
Det är något speciellt som sker när man får ett paket med Tiffany & Co på!
De flesta saker från Tiffany & Co kommer i små påsar som sedan ligger i en ask.
Örhängena som jag köpte heter Tiffany & Co Return to Tiffany Mini Heart Tag Earrings och kommer i silver. Dessa kommer att passa perfekt till mina andra saker.

Tiffany & Co skickar inte till Sverige utan man får ringa och beställa genom kundtjänst. Förra gången köpte jag sakerna i flagshipstore i London, England och denna gång hade jag skickat bud och de köptes i flagshipstore i Milano, Italien.

torsdag 28 januari 2016

Mmmm som i mandel från L'Occitain

Lite saker som är bra att ha i vinterkylan är hudvård från franska L'Occitain. Då jag senast besökte butiken köpte jag några måste-ha saker med mest fokus på mandeldoften.
Lip Balm med sheasmör, handkräm med mandel och deras kända duscholja i mandelserien.

onsdag 27 januari 2016

Månadens tre favorit produkter - januari 2016

Årets första favoriter bli en finfin kombo från Tom Ford. Färgerna går perfekt ihop och produkterna håller hög klass. 
Tom Ford Eye Definer Pencil Metallic Mink 03 är väldigt enkel att använda och på ett snabbt sätt har man skapat en smokey eye. Jag brukar applicera lite på ögonlocken och sedan sudda ut samt under ögat.

För att behålla den snygga looken använder jag Tom Ford Cheek Color Ravish 05 som rouge. Det är det mest perfekta färgen för en snygg look och den blir perfekt på hyn.

Pricken över I:et blir det med Tom Ford Lip Color Spanish Pink 01 som glider på läpparna, håller länge och täcker fint.

måndag 25 januari 2016

Botten är nådd! - & Other Stories Zephyr Hand Cream

Den lilla fina handkrämen från & Other Stories har tagit slut. & Other Stories Zephyr Hand Cream (70 kr / 30 ml) innehåller cottonseed oil och vitamin E som gör händerna mjuka och återfuktade. Handkrämen ingår i min favoritserie - Cotton Care som & Other Stories har.
Snygg och fräsch förpackning - synd att den bara är så lite och inte speciellt dryg.

söndag 24 januari 2016

Tre olika läppstift från MAC!

För mig blir det att jag köpte på mig några läppstift från MAC och sedan ligger de i kvar i datorn ett tag innan jag känner att det är dags att visas upp. Här har jag tre var av två är fasta i MAC´s sortiment. Den tredje var med i en kollektion som släpptes 2014 - MAC Magnetic Nude Collection.
Den gamla MAC förpackningen.
MAC Lipstick Kindy Sexy - neautral pinky rose (matte)
MAC Lipstick Morning Rose (LE) - soft cool rose (cremesheen)
MAC Lipstick On Hold - mid-tone yellow raspberry (cremesheen)

lördag 23 januari 2016

Recension: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Lip Repair Balm

Behöver du ett läppbalsam som verkligen fungerar - se hit! Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Lip Repair Balm 275 kr / 10 g. är en toppen produkt som fungerar som ett intensivt vårdade läppbalsam och gör skillnad efter första användning. Basen är den klassiska Eight Hour Cream doften med en härligt krämig formula.
Burken med skruv lock är inte med mest praktiska och man får gräva lite med fingrarna i burken för att få upp läppbalsamet.
Doften gör mig inget och förutom Eight Hour doften känns eukalyptus igen. Detta är nog den enda läpprodukt som verkar på mina läppar från första stund och detta gör att betyget blir 4 av 5.

torsdag 21 januari 2016

BYREDO BAL D´AFRIQUE EDP

Efter mycket sniffande på Byredo dofterna slog jag till på den bäst säljande doften Byredo Bal D´Afrique EdP 50 ml. Här snackar vi inte om någon billighets parfym utan jag betalade 950 kr för den minsta flaskan på 50 ml. Det stod mellan några dofter som t.ex. Gypsy Water, Rose of No Man´s Land och självklart Bal D´Afrique som jag köpte. Jag läste någonstans att just den doften (som även är unisex) är bästsäljande i Europa och finns i hela produktserien hos Byredo. I övrigt är Blanche populär i Sverige och Gypsy Water i USA.

Byredo är grundat av Ben Gorham år 2006 och har sitt säte i Sverige. Vill man besöka butiken finns den på Mäster Samuelsgatan 6, Stockholm eller shoppa från byredo.com.
 
Byredo dofterna kommer i grafiskt snygga svart och vita förpackningar med loggan och text. Förpackningen är också rätt så stor i för hållande till själva doftflaskan. För utom flaskan ligger det ett litet häfte med info om Byredo.
Flaskan är i glas med etikett med Byredo loggan samt namnet på doften, korken är i plast med magnet i botten.
I Byredo Bal D`Afrique hittar vi följande doftnoter:
Top: African Marigold, Bergamot, Bucchu, Lemon, Neroli
Heart: Cyclamen, Jasmin Petals, Violet
Botton: Black Amber, Moroccan Cederwood, Musk, Vetiver
Say hello to my new friend!

onsdag 20 januari 2016

Vill-ha just nu! - januari

Back on track! Vad bjuder 2016 på i skönhets vill-ha? Vi börjar med januari månads vill-ha...
Den bra foundation tackar man inte nej till och Giorgio Armani Beauty Luminous Silk Foundation 490 kr verkar vara en foundation i min smak. Oljefri, återfuktande och med en lätt formula, då säger jag inte nej.
CLEAN´s dofter ligger mig varmt om hjärtat och den senaste som kom i höstas doftar inte lika "rent" som de brukar. CLEAN Cashmere EdP 470 kr har toner av lavendel, bergamott, lime,jasmin, mimosa, sandelträ och musk
Krämpennor till ögonen fick en snygg makeup snabbt och Lancome Ombre Hypnôse Stylo Longwear Eyeshadow Stick 295 kr kommer i många fina färger och har en smart skruvupp mekanism för enkelt användande.

tisdag 19 januari 2016

Loreal Color Riche Golden Coquillage #854

Något som är super snyggt är när man får till den rätta nudelooken som också passar ens egen hudton. Loreal Color Riche Golden Coquillage #854 är ett snyggt nudelack med fina egenskaper. Själva formulan är skulle jag säga i kräm med aningen guldskimmer i.
Här har jag lackat på två lager av Loreal Golden Coquillage och överlack från Essie.

söndag 17 januari 2016

Never leave a store without samples! - Specially from Byredo

Jag var en runda inne på Åhlens City i Malmö och sniffade vid Byredo disken. Dock har de inte alla dofter men några har fallit mig i smaken. Jag är väldigt sugen på en doft, men de kostar en slant (950 kr / 50 ml och 1400 kr / 100 ml) så man vill gärna test använda innan. Jag fick med mig några doft prover hem och köpte en full-size doft. :) 
Byredo dofterna är alla väldigt unika och proverna innehåller 2 ml. Jag fick test på La Tulipe, Mojave Ghost, Rose of No Man´s Land, Flowerhead och Blanche. Vill även testa på Gypsy Water, Inflorescence, Rose Noir, Pulp och Bullion.
Vilken doft köpte jag då? Självklart Byredo Bal D´Afrique EdP.

lördag 16 januari 2016

Nytt år - ny hudvård!

Nytt år kräver ny hudvård och jag har köpte på min lite saker från Exuviance. Vad jag har läst innehåller Exuviance olika syror som t.ex. AHA och dessa ska verka exfolierande på hyn. Jag hade tidigare testat på deras start kit och köpte nu på mig fullsize produkter av rengöring, ansiktsvatten och nattkräm.
Gentle Cleansing Cream
Smoothing Toning Lotion
Evening Restorative Complex

Jag har testat alla produkterna under ca en vecka hitintills och det bådar gott!

fredag 15 januari 2016

Dagens: XV januari

Läppstift / Läppglans: Burberry Lip Cover English Rose No.23
Rouge: Tom Ford Cheek Color Wicked 06
Nagellack: Chanel Le Vernis Charivari #603
Doft: & Other Stories Punk Bouquet EdT

torsdag 14 januari 2016

MAC Fluidline Pen Retro Black

MAC har släppt en ny typ av eyeliner där pennan kommer med snedskuren spets och formulan torkar supersnabbt samt att den blir matt. MAC Fluidline Pen i färgen Retro Black är en klassisk matt eyeliner och kostar 210 kr.
Man skruvar upp gel under ifrån i pennan och den svarta eyelinern kommer upp i den sneda spetsen som är i filt. Formulan blir helt matt när den är torr.
Fluidline Pen Retro Black - matte black
Har försökt att måla på en hyfsad eyeliner utan vinge och Fluidline Pen var inte mycket lättare än någon annan...

tisdag 12 januari 2016

Chloé doftset julen 2015

En av mina absoluta favoriter inom dofter är Chloé och den klassiska Chloé EdP som kom så tidigt som 2008. Jag har både den extra rosbaserade Roses de Chloé och den friska gröna L'Eau de Chloé. I julklapp fick jag ett underbart doftset från Chloé med original doften Chloé Edp 50 ml med tillhörande bodylotion 100 ml. Allt kom i en ljuvlig plåtlåda i den pudriga Chloé färgen. 
 Chloé Edp 50 ml och Bodylotion 100 ml
Dofterna som finns i Chloé EdP är pion, fresia, ros, liljekonvalj, magnolia och amber och ceder.

måndag 11 januari 2016

Clinique Chubby Stick Shadow Tint for Eyes Lots o' Latte

Clinique Chybby Stick finns i lite olika varianter som för ögon, läppar och kinder. Jag fick med ett test på en mini Clinique Chubby Stick i färgen Lots o'Latte som är till ögonen - en skimrande krämögonskugga.
Dessa pennor är lätta att skapa en enkel makeup med och jag gillar färgen som man fick med. Den är en varm brun med en underton av grått. Clinique´s variant upplevde jag dock lite torrare än t.ex. By Terry eller Laura Mercier.
Clinique Chubby Stick Lots o' Latte - shimmer brown
På bilden ovan har jag dragit några streck med Lots o' Latte och suddar ut med en ögonskuggspensel samt lite highlighter från MAC.