måndag 29 februari 2016

Byredo Bal D'Afrique Perfumed Oil

Då min stora flaska av Byredo Bal D'Afrique kan vara lite svår att ta med sig då man ska resa önskade jag mig den lite mindre varianten av doften i en parfym olja. Av min söta mamma fick jag Byredo Bal D'Afrique Perfumed Oil i Alla hjärtans dags present!
De super stilrena förpackningarna i vitt och svart tilltalar mig mycket och med ett speciellt typsnitt.
Själva parfymoljan kommer i en superpraktisk roller-ball och den innehåller 7,5 ml.
Doften av Bal D'Afrique - lika underbar som innan!

lördag 27 februari 2016

Månadens tre favorit produkter - februari 2016

Jag har verkligen upptäckt några nya favoriter under månaden och dessa har blivit väl använda.
Too Faced Better Than Sex har ett ytterst fånigt namn, men den gör sitt jobb som maskara. Ögonfransarna blir fina och får bra volym och svarta, håller hela dagen och är rätt så lätt att få bort.

En perfekt too-go blush är Tom Ford Cheek Color Frantic Pink 02 - glider på kinderna som smör, blandas fint och sitter hela dagen. Färgen är en ljuse rosa med lite varmare underton och den har ett fint skimmer.

En lilla ögonbrynsprodukten med namnet Benefit Gimmie Brow Light är toppen. Med den smala miniborsten får man ursnygga ögonbryn och den ger både färg och håller brynen på plats.

fredag 26 februari 2016

Diptyque RosaViola

Ett doftljus som doftar himmelskt - vem vill inte ha det?! I den speciella Alla hjärtans dags kollektionen från franska Diptyque finner vi doften RosaViola med dofter av rosor och viol. Allt är förpackat i en bedårande sött rosa glaskopp och med en etikett i tyg och med några pussmunnar på.
I love you!

torsdag 25 februari 2016

The Body Shop British Rose Collection - info

Tänk efter mitt senaste doft inlägg med rosor i parfymer kommer så lämpligt här nästa. Det är The Body Shop som släpper en ny doftkollektion med temat brittiska rosor. The Body Shop British Rose släppts den 1 mars och innehåller som sig brukar både dusch- och kropp produkter samt en doftspray - priser mellan 60-225 kr.
"Det blommar verkligen med nyheten British Rose, en underbar brittisk tolkning av en klassisk kvinnlig ikon. Det är ju självklart att ta The Body Shops 40 år med brittiska blomster. Rosorna odlas på en gård som belönats för sin miljövänlighet, i hjärtat av den brittiska landsbygden. Rosorna plockas för hand, lufttorkas och lakas ur på plats i friskt bergsvatten. Den här försiktiga extraktionsprocessen är vad som skapar den helt exceptionella rosenessensen till produkterna."

måndag 22 februari 2016

Rosor är söta och dofter lika så!

Det är med dofter som har basen och innehåller ros ligger mig varmt om hjärtat och jag gillar de flesta som har släppts. En av mina absoluta favorit dofter är Chloé EdP - ni vet den med det beigea bandet runt korken. 

På sista tiden har det kommit några nya dofter och jag gillar Byredos variant med en tydlig ros precis i början. Dolce & Gabbanas ny doft verkar riktigt spännande och efter lite doftande är den amazing, Chloé har släppt en EdT på den klassiska Chloé doften. I Marc Jacobs variant på dennas Daisy Dream är hjärtnoterna i en ljuvlig blombukett med fokus på även här rosen.
 Byredo Rose of No Man´s Land 950 kr / 50 ml.
 Chloé Chloé EdT 755 kr / 50 ml.
Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa 820 kr / 50 ml.
Marc Jacobs Daisy Dream Blush 710 kr / 50 ml.

lördag 20 februari 2016

Vill-ha just nu! - februari

Vårkollektionerna är här och även massor med nyheter på diskarna. Detta innebär också nya vill-ha saker och här är februaris topp tre.
Spännande nya nagellack från Loreal som kommer i en rutig flaska med snygg guldig kork. Loreal Color Riche Le Vernis L´Huile 79 kr släpps i 20 färger och jag vill iallafall minst tre.
Tom Ford Skin Illumination Duo Moodlight 650 kr har länge stått på vill-ha listan och den skulle bli den perfekta highlight:ern samt fungerar också som en bronzer rouge.
Den 16 februari släpptes delar av Kat Von D Beauty på Sephora och det har väl inte undgått någon. Paletten Kat Von D Shade & Light Eye 460 kr innehåller 12 ögonskuggor i kall, varm och neutrala bruna toner samt att alla är matta. Vid en snabb räkning är det ca 39 kr för en ögonskugga som lär vara mjuk och välpigmenterad.

torsdag 18 februari 2016

Botten är nådd! - MAC Matchmaster Concealer

Det verka som att jag gör slut på produkter i ett nu för tiden och både min favorit concealer från NARS och från MAC är nu slut. MAC Matchmaster Concealer 1,5 (180 kr / 3,5 g) har jag använt både under ögonen och på lite olika ställen i ansikte och den har lätt blandat ut med en syntetborste för en snygg look.
På mig passar den concealer väldigt bra och jag tycker att den täcker fint och samtidigt blir lätt på huden i ansiktet. Jag skulle nog kunna tänka mig att köpa igen...

tisdag 16 februari 2016

YSL Boho Stone Spring 2016 - Nail Lacquer Peace Green #70

I veckan som gick kom flera av de olika vårkollektioner na upp och ett nagellack som har blivit väldigt hypat kände jag för att köpa. Från YSL Spring 2016 Boho Stone Collection kommer nagellacket Peace Green #70. Det är en intressant färg som är ljusgrön och med skimmer i rosa. Jag skulle säga att denna färg passar perfekt på vårnaglarna och att det är skimmer i rosa gör det lite mer kul.
Jag har försökt att fotografera för att fånga den skimrande rosa i den ljusgröna färgen och det gick rätt så bra.
YSL Nail Lacquer Peace Green #70 - light green mother-of-pearl

lördag 13 februari 2016

SO FRESH!

Bland årets första snackisar är det väl Moschino Fresh Couture EdP som ligger i topp. Det en doft som ser ut som en spray flaska för t.ex. fönsterputs. Kampanjen frontas av Linda Evangelista en av 90-talets supermodeller och bakom doften står Jeremy Scott..  
"Moschino Fresh EdT- En frisk kombination av härlig citrus i sin topp. För dig som älskar känslan av rent och fräscht. Dess design ger dig en humoristisk touch och en känsla av renlighet. Omfamna dig av en fantastisk doft - Moschino Fresh! I sin topp finner du bergamott, Ylang-Ylang och frisk mandarin. Allt övergår i ett mjukt hjärta av peony, söta hallon och osmanthus. Till sist ger den dig en bas av trä, patchouli och ambroxan."
Är du sugen kostar en egen flaska Moschino Fresh 575 kr för 50 ml.

fredag 12 februari 2016

Benefit Instant Brow Pencil Light

Jag går nu permanent hos Sephora och besöker deras Benefit Brow Bar - vilket gör att mina ögonbryn blir och håller sig snygga. De formas med vax och färgas sedan. Under mitt senaste besök köpte jag på mig en ögonbrynspenna från just Benefit. Benefit Instant Brow Pencil i färgen light (det finns tre färger light, medium och dark) blev den som jag valde. Färgen är väldigt ljus och samtidigt är pennan mjuk och den behövs vässas ofta ca två gånger i veckan. På ena sidan är det en borste för att forma och borsta genom brynen och andra sidan sitter pennan med färgen.
Benefit Instant Brow Pencil - Light
Jag kommer inte att köpa igen mycket för att den är mjuk och det verkar som att pennan kommer att ta slut snabbt.

torsdag 11 februari 2016

Bloggen 7 år!

Idag fyller bloggen 7 år!

Det roliga är att varje år när det börjar närma sig glömmer jag alltid vilket datum det är.

onsdag 10 februari 2016

Dagens: X februari

Läppstift / Läppglans: By Terry Baume de Rose
Rouge: Bobbi Brown Blush Apricot 6
Nagellack: China Glaze Pelican Gray
Doft: Byredo Mojave Ghost EdP

måndag 8 februari 2016

Byredo Bal D'Afrique Body Lotion

Med en värdecheck och rabattcheck liggandes i fickan gick jag direkt till Åhlens City i Malmö och köpte en kompis till både min Byredo Bal D'Afrique EdP och Hand Cream. Byredo Bal D'Afrique Body Lotion har samma underbara doft och håller på huden under en kväll. Krämen försvinner in snabbt och huden känns len och mjuk. Förpackningen är som alla andra från Byredo - vit och svart.
En perfekt duo av Byredo Bal D'Afrique Body Lotion och EdP!

söndag 7 februari 2016

The Balm Mary-Lou Manizer

Jag har ett tag varit på jakt efter en snygg och fin highlighter i puderform och jag klickade hem The Balm Mary-Lou Manizer från Eleven med -20%. The Balm´s variant är en metallisk highlighter och den går åt det gulare varma hållet. Jag har för mig att just Mary-Lou Manizer är en av The Balm´s bästsäljande produkter.
Kolla in den fina och lite speciella förpackningen. Det finns även en spegel i locket vilket är plus.
Jag tycker att färgen på Mary-Lou Manizer är väldigt pigment rik och är en blandning mellan varm och kall. Dock på huden upplever jag den lite mer guldig.
Även om den är pigmentrik är det lätt att blanda och få till en fin highlighter känsla.

fredag 5 februari 2016

Byredo Bal D'Afrique Hand Cream

Jag älskar Byredo Bal D'Afrique doften och har fått så många komplimanger för doften. Jag och köpte en handkräm i samma serie från Byredo och den doftar lika underbart. Den snygga vit och svarta tuben innehåller 30 ml vilket inte är mycket för 250 kr som handkrämen kostar. Dock är Byredo Hand Cream Bal D'Afrique dryg och lite räcker länge, doften Bal D'Afrique sitter i bra också.  
Beskrivningen från Byredo:

"Bal d'Afrique is a warm and romantic vetiver inspired by Paris in the late 20's and its infatuation with African culture, art, music and dance. A mix of Parisian avantgardism and African culture shaped a unique and vibrant expression. The intense life, the excess and euphoria is illustrated by Bal d'Afrique's neroli, African marigold and Moroccan cedarwood."

torsdag 4 februari 2016

Botten är nådd! - The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter 185 kr / 90 ml är slut och den har varit väldigt dryg må jag säga. Lite räcker väldigt lång väg. Detta är ett rengörings smör som vi uppvärmning smälter bort makeup och orenheter i hyn. The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter innehåller kamomill och ska verka lugnande på huden i ansiktet. Jag har tyckt att den var rätt så bra och den gjorde sitt jobb - aningen dyr, det finns billigare produkter med samma egenskaper.

tisdag 2 februari 2016

Recension: Toni & Guy Dry Shampoo

Då och då använder jag torrshampo för att fräscha upp ett otvättat hår. Jag har avverkat några olika och denna gången är Toni & Guy Dry Shampoo (125 kr / 250 ml) slut och det är dags för en recension. 

Jag gillar när doften är rätt så enkel och inte är för mycket vilket är helt okej på Toni & Guy´s variant. Man behöver inte för mycket heller och resultat bli naturligt samt att aningen smuts och fett försvinner från håret. Priset som är helt okej och mängden gör att betyget bli 3 av 5.

måndag 1 februari 2016

MAC Lipstick Whirl

Ingen har väl missat att 90-tals färgen på läpparna gör comeback och denna gången är det läppstiftet Whirl från MAC. Whirl har sedan innan funnits i läppenna och var alltid slutsåld. Läppstiftet i samma färg kom sent i somras och är matt i formulan. MAC Whirl är de läppstiftet som är mest brun i basen och det sitter väldigt bra på.
MAC Lipstick Whirl - dirty rose (matte)
Eftersom Whirl är matt i formulan behövs återfuktade läppar och detta gör att läppstiftet sitter bra också.
Jag hade några liknande läppstift från MAC och jag har swatchat de tillsammans med Whirl som är nederst. Överst; Velvet Teddy, Kinda Sexy, Whirl.