måndag 27 februari 2017

Månadens tre favorit produkter - februari 2017

Månadens tre favoriter är något som har använts mycket hemma och som är omtyckte produkter som jag har använt ett tag och använder gärna om och om igen. Februari har en härlig mix! 
Rituals Shower Foam Yogi Flow är inget nytt, utan bara en nyupptäckt som kommer väl till pass i duschen med sitt mjuka återfuktande lödder och doft av indisk ros.

Ett rouge som inte ser mycket ut är MAC Mineralize Blush Cosmic Force som är en kall ljusbrun färg med en svag ton av skimmer i sig. Jag använder den både som ett rouge och som ett countouring puder beroende på vilken effekt jag vill ha.

Krämögonskuggor är ett bra och lätt sätt att fixa en snygg makeup på och med Dolce & Gabbana Perfect Mono Cream Eye Colour Nude 30 är detta lätt som en plätt.

fredag 24 februari 2017

Tom Ford Bronzing Powder Terra 02

Tom Ford tillhör nog det mest lyxiga märket i sminkväg man kan komma och jag känner att varje gång jag besöker Tom Ford disken på Magasin i Kph är det som att gå hem med en liten påse av heaven. Vid mitt senaste besök köpte jag bland annat det klassiska Tom Ford Bronzing Powder Terra 02. Den fina vita puderdosan kommer med 8,7 gram produkt och kostar DKK 445.  Det finns en större variant som innehåller 22 g. för DKK 700 också.
Om man ser till de vanliga produkterna från Tom Ford som går i bronze och guld är det vitt och guld som gäller då det är tal om sommar relaterade saker.
Ytterförpackningen är i guld och den tillhörande tygpåsen som denna gång är vitt och där bronzing pudret ligger i.
Blank vitplast med guld runt om och spegel i locket är inte fy skam. I själva pudret ser ni TF-loggan.
Tom Ford Bronzing Powder Terra 02 - muted medium-dark brown (matte) 
Färgen Terra som jag valde att köpa är helt matt i sin formula och den är rätt så lätt pigmenterad vilket jag tycker är bra för ett bronzing puder. Detta gör det lätt att bygga upp önskad färg.
Jag skulle vilja säga att Tom Ford Bronzing Powder Terra 02 hamnar i den perfekta bronzer kategorin och jag gillar att färgen är åt det lite kallare bronzinga hållet. Den blir inte för mycket på huden och ansiktet får en perfekt och lyxig färg!

torsdag 23 februari 2017

The Body Shop Hemp Chanvre

Smarta set får en bra peng är inte så dåligt. i julklapp fick jag ett hårt packet från The Body Shop i deras bästsäljande serie - Hemp. 
I The Body Shop Hemp Chanvre ligger både Body Butter, Hand Cream, Lip Balm och Foot Balm i Hemp-serien.

tisdag 21 februari 2017

Recension: Sephora Honey Lip Scrub

Hos Sephora har det kommit lite nya saker med olika egenskaper och en av dessa är ett läppbalsam med peeling effekt. Sephora Honey Lip Scrub för 60 kr innehåller små korn av socker som peelar läpparna på ett smidigt sätt.
Jag gillar att produkten är smidig och lätt att använda samt känns att den gör något åt torra läppar. Dock känns det lite torrt efter och man får använda ett vanligt läppbalsam för att återfukta helt. Priset är bra och betyget blir 3 av 5. 


måndag 20 februari 2017

Vill-ha just nu! - februari


Med sin smarta 3-i-1 palette med highlighter, bronzer och blush och tillhörande miniborste hamnar Clarins Face Contouring Palette Face Powder 490 kr högt upp på listan i februari.
Jag har varit på jakt efter ett läppbalsam som ska verka för fylligare läppar och då brukar de innehålla collagen vilket Filorga Nutri Filler Lips Cream 285 kr gör.
Tom Ford Cheek Color Inhibition 06 DKK 460 är ny till de befintliga rougerna som finns. Det är en varm ljusare neutral brun som verkligen jag vill ha nu till våren och sommaren. 

lördag 18 februari 2017

Make Up Store Lipstick Mocha Rose

Hos Make Up Store gick jag på läppstiftet Mocha Rose och tänkte det är det perfekta kalla lilagrå läppstiftet och köpte ett eget ex. Den nya förpackningen hos Make Up Store är snygg och känns lite reptilliknande. 
Färgen jag valde heter Mocha Rose och är formulan matt vilket gör att den sitter bra och ger en bra färg till läpparna.
Gillar mönstret i läppstiftet och själva toppen är rätt så smal vilket gör det lätt vid applicering.
Make Up Store Lipstick Mocha Rose - cool nude pink
Jag letade lite efter liknande färger och hittade dessa;
MAC Lipstick Liptensity Driftwood, Make Up Store Lipstick Mocha Rose och Nabla Roch 'N' Nude
MAC och Make Up Store läppstiften är väldigt lika medan Nabla är lite mer brun där de är mer kalla.

fredag 17 februari 2017

GWP från Dermalogica

Då och då kommer det finfina erbjudande på olika tidningar där man får en gåva på köpet vid en prenumeration. Då jag valde att köpa 5 nummer av STYLEBY kom ett bra set från Dermalogica som en GWP.
Peeling, rengöring, ansiktskräm och ögonkräm fanns med i det lilla setet!

torsdag 16 februari 2017

MAC Cream Colour Base Luna

Den så länge omtalade krämhighlight:ern Cream Colour Base Luna från MAC köpte jag efter många turer. Det är en ljus vit kräm highlighter som blir riktigt frostig på kinderna. Jag gillar när det är ljust och det går i en kallare ton på kinderna och Luna passar perfekt till detta. 
Jag valde att köpa Luna i en Pro Palette Refill Pan och fick den då lite billigare.
MAC Cream Colour Base Luna - bright white with shimmer

lördag 11 februari 2017

Spara eller slösa: Lip Scrub Sephora vs. Dior

Smarta läppbalsam den små små sockerkorn som ska peela läpparna och hålla de mjuka står på tur i spara eller slösa denna gång. Jag har testat på båda och här vinner lätt Sephora varianten på mjukhet och pris. Dior vinner däremot i lyx och snygghet.
Spara: Sephora Honey Lip Scrub 60:-
Slösa: Dior Lip Sugar Scrub 360:-

torsdag 9 februari 2017

Philosophy Amazing Grace

Det där med dofter är svårt och det som passar en gillar inte en annan. Jag gillar CLEAN´s dofter och deras EdT, Shower Fresh och Warm Cotton är bara några av favoriterna samt godingen Blanche från Byredo. Därför t'änktejag att Philosophy Amazing Grace kan vara något att sniffa på...

Just denna är väl Phiosophy´s bästsäljande doft och den är snäll, sticker inte ut för mycket och känns "pure" helt enkelt. En flaska på 60 ml och i EdT kostar 440 kr.
Flaskan är enkel och vacker och känns som ett bra komplement till doften - en bra fusion.
Med inslag av bergamott, liljekonvalj och musk kommer jag köra på med Amazing Grace!

måndag 6 februari 2017

FOREO Luna Play

Det är ju lite inne att köra på med olika typer av hjälpmedel då man rengör huden. FOREO har släppt en mini version av deras Luna och gett den namnet FOREO Luna Play. Med små vibrationer skapas en effektiv rengöring som tarbort orenheter, smuts och gör huden ren och len efter bara 1 minut. 
Jag köpte en presentförpackning med en FOREO Luna Play och två små rengöringar som kom på köpet för 299 kr.
Just Luna Play kan användas ca 100 gånger innan det är dags att köpa en ny. Den rosa är anpassad för känslig till normal hy och används tillsammans den en rengöring.

lördag 4 februari 2017

MAC Make-Up Art Cosmetics Spring Summer 2017 Collection (James Kaliardos) - Lipstick Jasper

MAC släpper 8 februari en stor kollektion under namnet MAC Make-Up Art Cosmetics Spring Summer 2017 Collection och finns tre underkollektioner med inspiration från olika personer. Kabuki, Diane Kendal och James Kaliardos - från den sist nämnda har jag fått hem ett läppstift med namnet Jasper.
 Förpackningarna är uppdaterade med guldtext från kollektionen.
Läppstiftet Jasper är mörkröd och ger bra med färg vid applicering samt håller under några timmar.
MAC Lipstick Jasper - deep reddish brown (satin)

torsdag 2 februari 2017

Dagens: II februari

Läppstift/Läppglans: GlamBalm
Rouge: MAC Powder Blush Dame
Nagellack: -
Doft: Victor & Rolf Flowerbomb