söndag 3 mars 2013

MAC Lipstick Candy Yum-Yum

För två år sedan (2011) släppte MAC kollektionen Quite Cute på våren och det stora dragplåstret var läppstiftet Candy Yum-Yum. En matt neon rosa historia som har blivit väldigt hypad! Den var såklart LE och tog slut direkt. När MAC i höstas fråga vilka tre ögonskuggor, läppglans och läppstift sina användare ville se igen hamnade Candy Yum-Yum i topp (med 77.517 röster) och man hade möjlighet att köpa färgen igen, under kollektionen By Request - dock väldigt begränsat. MAC beslutade i vintras att Candy Yum-Yum skulle bli permanent i MAC fasta sortiment och då lyckades jag köpa på mig ett eget exemplar. :)

MAC Candy Yum-Yum är ett intressant läppstift som är rätt så extremt med sin matta neon rosa färg som är väldigt intensiv och stark, men samtidigt rätt bärbar och kan faktiskt fungera. Jag upplever inte den matta formulan som torr utan krämig och pigmentrik. (Efter två dagar har jag fortfarande stain på handryggen efter läppstiftet.)
MAC Lipstick Candy Yum-Yum - neon pink (matte)
På dessa två bilder har jag använt mig av enbart fönsterljus, färgen bli mycket mer lila.
 
När jag tog bilder med hjälp av blixten så kom den rätta neon rosa färgen fram bättre.
Jag kom på att jag hade ett annat nyinköpt läppstift i samma färgfamilj - Pink Pigeon från MAC Strength. På bilden ser ni Candy Yum-Yum överst och Pink Pigeon underst. Den stora skillnaden är att Candy Yum-Yum är en ner ren neon rosa och Pink Pigeon har mer mörkar rosa pigment i sig med underton av lila.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Japp, det är det verkligen!

      Radera
  2. Intressant färg och så klart helt rätt nu när butikerna svämmar över av karamellfärger!

    SvaraRadera