tisdag 4 augusti 2009

Top Movies <3

Det finns två filmer som är mina absoluta favoriter och kommer nog ha svårt att slåss ner från prispallens delade förstaplats. Vilka är då dessa?

Först har vi Match Point (2005) av Woody Allen(!) med Jonathan Rhys-Meyers, Scarlett Johansson m.fl. Som är en dramathriller och med ett rätt så oväntat slut, lite av det blir aldrig som man har tänkt sig...Kan tänkas har sett den mellan 5-10 gånger :)

Som film nummer två har vi Center Stage (2000) (till vänster på bilden ovan) av Nicholas Hynter med bl.a. Amanda Schull, Ethan Stiefel, Peter Gallagher m.fl. Detta är en ultimata dansfilmen med inslag av klassisk balett, jazzdans, salsa, moderndans m.m. Man får uppleva en dansares vardag med allt från auditions, uppträde, vänskap, konkurrens, blod, svett och tårar :) Och med en slut scen som inte går av för hackor...om man då gillar dans! Tja, har väl sett den ca 15-20 gånger om detta räcker.
Av en händelse hörde jag att en tvåa hade kommit (Tack Anna!) och detta var ju då bara must-have. Center Stage - Turn it up (2008) (till höger på bilden ovan) av Steven Jacobson med Rachele Brooke Smith, Kenny Wormald, Ethan Stiefel och Peter Gallagher. Detta ska ju vara en fortsättning och så är det till största del med att både Ethan Stiefel och Peter Gallagher är med, men denna har sin huvudbas i hiphop till skilnad från den förra som har sin i klassisk balett. Även om inte filmerna är speciellt lika (enligt min menning) så är huvudingrediensen är den samma; Ta revansch och tro på sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar