lördag 18 augusti 2012

Lady Gaga Fame - den första svarta parfymen!

Lady Gaga´s första parfym kommer att släppas nu under hösten och det är en doft som kommer att anspela på den mörka sidan av berömmelse. Den lanseras som "the first ever black eau de parfum" och där det svarta som är som bläck ska symbolisera själen hos en berömd stjärna, vätskan bli dock osynlig vid appliceringen eller omskrivet - "It is black as the soul of fame, but invisible once Airborn". Parfymen har fått namnet "Fame", det samma som Lady Gaga´s debutalbum. 
Flaskan som är äggformad med en guldklo över sig är ett designsamarbete med Nick Knight och Fame har inte den vanliga doftsammansättningen utan bygger istället på en hierarki där varje doftnot kommer fram direkt. De tre framträdande dofterna är giftiga tårar av Belladonna blommor och rökelse, ett överdådligt hjärta av honungsdroppar, saffran och aprikos och tillsist en blommig slöja av sambacjasmin och tigerorkidé som förkroppsligar berömmelsens ljus och skönhet. Fame bygger på tre ackord; De mörka-, de sensuella- och de lätta ackordet. 
Det har florerat lite olika rykten om när den ska släppas, enligt vad jag har läast blir det den 22 augusti i USA och Åhlens City i Stockholm har ett exklusivt släpp den 29 augusti. Får man inte tag i den då är det i mitten av september som gäller närmare bestämt i vecka 36. Vad jag har sett kommer priserna på 100 ml, 50 ml och 30 ml vara $79, $55 och $42 sedan får vi se hur den svenska prissättningen blir. Senare i Fame-serie:en kommer det att släppas en svart tvål, body lotion och shower gel. (Källa Parelle)

1 kommentar:

  1. Svårt att säga hur doften är så klart. Flaskan är väl i allafall lite häftig om man nugillar gothstilen. Gillar dock generellt aldrig s k kändisdofter...

    SvaraRadera