måndag 19 mars 2012

Nagellacks trender

Trender kommer och går, så även inom nagellackets underbara värld. Jag tänkte se tillbaka och lista de stora trenderna som har varit under några år.
Från vänster har vi; OPI (matte) Lincoln Park After Dark, Chanel Particuliére, Barry M Mint Green, OPI (shatter) Red och Loreal (star magnet) Copper

Vi börjar år 2009 då OPI lancerade sina matta nagellack och fick väldigt stort uppsving med att var och varannan släppte ett matt överlack som skulle funka till alla nagellack. Under hösten kom också OPI med sin finish Suede, en yta mellan helt matt och glansigt. Dessa har vi också det från t.ex. Depend.

Under tidigt 2010 släppte Chanel sitt nagellack med namnet Jade #407 och även MAC med sitt Peppermint Patti. De båda blev stora succéer och under 2010 blev det ett nagellack att räkna med, nu finns ett mintgrönt nagellack med i varje kollektion. Samma år kom också "ler naglarna", här var det även Chanel som låg i framkant med sitt Particuliére #505.

2011 är krackelerings nagellackens år, och vi såg de först från Isadora under namnet Graffiti Nails. OPI kom den sitt svarta shatter med Katy Perry kollektionen och under sommaren kom en hel Shatter serie.

Jag har märkt att under början av 2012 har det kommit fler och fler magnetiska nagellack och skulle väl säga att magnetlacken är årets trend. De är lite roliga och man kan gör riktigt fina mönster! nu väntar jag bara på att de ska komma ut på den "allmänna" markanden också.


Vad tror du blir nästa trend?

3 kommentarer:

  1. Magneter vore inte dumt, eller kanske ännu mer glitter och holo?

    SvaraRadera
  2. Lite mer holo till folket!

    SvaraRadera
  3. Magnetlacken är kul! De matta lacken gillade jag aldrig. Vill ha blanka naglar!

    SvaraRadera